Săptămâna 24-28 octombrie este prima dintre săptămânile dedicate programului „Școala altfel”, iar Colegiul Național „Iosif Vulcan” și-a propus o serie de activități interesante, creative și antrenante. Prima dintre acestea a fost un atelier de magie în care au fost reuniţi copiii din trei clase gimnaziale ale şcolii.

 

Clasa a V-a B, sub coordonarea doamnei profesor Neșiu Sânziana, clasa a VI-a B, coordonator prof. Krenek Claudia, și clasa a VII-a A, coordonator prof. Ile Angela, și-au propus să înceapă această săptămâna cu o acţiune inedite. Împreună cu Asociația „Simte magia” profesorii i-au surprins pe elevi cu ateliere de magie. Asociația „Simte magia” are ca scop dezvoltarea personală și socială a copiilor/tinerilor prin conștientizarea propriului potențial intelectual, creativ și fizic. În realizarea scopului său, asociația și-a propus să desfășoare diverse ateliere, activități și spectacole în școlile și grădinițele din Oradea pentru a dezvolta îndemânarea, creativitatea și inteligența elevilor prin ateliere care mai de care mai interesante. Primul proiect al asociației se numește „Participă – învață – creează” și se va desfășura pe parcursul anului școlar 2016-2017, în cadrul săptămânilor dedicate programului „Școala altfel”. Proiectul include ateliere de magie, ateliere de nutriție, jocuri de dezvoltare personală, ateliere de creație și diverse cursuri și spectacole.

Colegiul Național „Iosif Vulcan” este prima instituție care a început colaborarea cu asociația, iar primele ateliere desfășurate în cadrul proiectului au fost atelierele de magie. Fiind vorba de magie, workshop-urile au fost coordonate de magicienii orădeni Eduard și Bianca, doi dintre cei mai apreciați enterteineri din România. Cei doi magicieni iubesc ceea ce fac și își dedică tot timpul magiei, indiferent că este vorba de spectacole sau workshop-uri, unde cei pasionați pot afla mai multe despre această misterioasă artă. În colaborare cu Asociația „Simte magia” au dezvoltat aceste ateliere care au ca obiectiv: creșterea stimei de sine, îmbunătățirea îndemânării, dezvoltarea unor calități actoricești, dezvoltarea unei gândiri multilaterale, dezvoltarea laturii sociale și culturale și chiar găsirea unui nou hobby inedit și plin de provocări.

Elevii care au participat luni la ateliere au fost mai mult decât încântați de faptul că pot afla și ei câteva secrete, și-au însușit foarte repede unele mișcări, iar expresiile de pe fețele lor când încercările lor au fost cu succes au fost de neprețuit. Elevii au văzut ce înseamnă meseria de magician, au constatat ce multă muncă presupune realizarea unor momente, dar au fost mai mult decât încântați de această experiență.