Oradea este un pol important în minifotbalul românesc. Ultima confirmare a venit la sfârşitul săptămânii trecute la Adunarea Generală de la Codlea, la care a participat şi Spiridon Baltsavias, finanţatorul echipei AEK Oradea, campioana Bihorului.

 

Eforturile depuse de Spiridon Baltsavias în ultimii ani în dezvoltarea acestei discipline care câştigă tot mai mult terern şi în România nu au rămas fără ecou în rândurile conducerii FR de Minifotbal. La Baza Tineretului vor avea loc şi în acest an acţiuni cu caracter oficial sau amical. Cea mai importantă va fi Campionatul Regional Nord-Vest din 30 iunie - 2 iulie, la care vor participa cele mai bune echipe din şapte judeţe aflate în această zonă. Din Bihor se vor califica primele două clasate la finalul Campionatului Judeţean. Ediţia precedentă a fost programată anul trecut tot la Oradea.

O altă competiţie organizată cu succes la Baza Tineretului este Campionatul firmelor. Şase echipe, mai precis primele trei din cele două serii, vor avea dreptul de a juca la faza finală, care va avea loc la Piatra Neamţ, între 23 şi 25 iunie.

De interes este şi faptul că Spiridon Baltsavias a semnat un acord cu FR Minifotbal. ,,În următorii trei ani vom monta pe cheltuiala noastră la fiecare ediţie a finalei Campionatului Naţional un teren mobil, cu tribune şi alte componente necesare. În acest an se va întâmpla acest lucru la ediţia de la Bacău", a declarat Spiridon Baltsavias.

În perioada următoare, la Baza Tineretului va debuta şi un campionat de old-boys rezervat echipelor cu jucători peste 38 de ani. Totuşi, fiecare participantă poate avea în componenţă doi jucători de peste 30 de ani. Înscrieri se pot face direct la baza sportivă sau la telefon 0729/351.276, până în 20 martie. Şi această competiţie se va desfăşura sub egida FR Minifotbal.

Tot în curând vor fi puse bazele Asociaţiei Judeţene de Minifotbal. Astfel va fi organizat un Campionat Judeţean la scară largă, cu participarea a numeroase comune şi sate bihorene, ale căror reprezentante vor fi repartizate în mai multe serii geografice. Întrecerea este preconizată să demareze în luna septembrie.