Legumicultorii din comuna Finiş şi din zonele adiacente au posobilitatea de a se întâlni pentru a dezbate, mâine, la Finiş, subiecte vizând probleme actuale de organizare în sectorul legumicol, inclusiv de a se informa despre experienţa şi rezultatele unor producători.

Această reuninue a legumicultorilor din zonaa Finiş este organizată de către Centrul loal de consultanţă agricolă. Vor fi prezenţi şi specialişti din cadrul Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Bihor, din cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bihor şi reprezentanţi ai unor firme producătoare şi distribuitoare de seminţe de legume, de îngrăşăminte.
Ca organizare şi derulare a acestei activităţi, va avea loc, la început, o vizită de lucru pe un lot demonstrativ de tomate aparţinând producătorului Halas Laszlo, unul dintre legumicultorii reprezentativi din zonă, care are atât culturi în sistem protejat, cât şi în câmp. " Pe lângă prezentarea rezultatelor obţinute pe lotul demonstrativ şi prezentarea tehnologiilor aplicate, la această reuniune a legumicultorilor se va proceda şi la prezentarea ofertei de seminţe pentru culturile de legume în spaţiu protejat, de îngrăşăminte, de folie. Totodată, a continuat dl. ing. Liviu Naste, directorul OJCA Bihor, se vor aborda aspecte privind aplicarea tratamentelor fitosanitare, discutându-se şi despre constituirea legumicultorilor în asociaţii profesionale sau grupuri de producători".