La începutul anului şcolar 2008-2009, la Şcoala cu clasele I-VIII din Tăut, a demarat proiectul educativ "Protejează pădurea - plămânul verde al Terrei". Scopul proiectului este implicarea elevilor în activităţi de cultivare şi îngrijire a plantelor în scopul formării unui comportament ecologic şi a unor atitudini orientate spre asigurarea calităţii mediului înconjurător.

Cu acest prilej a fost organizată o masă rotundă cu tema "Gândurile mele despre pădure", în cadrul căreia au fost realizate scrisori/mesaje de ziua pădurii. O altă activitate a constat în plantarea de arbori (salcâmi, tei) şi arbuşti ornamentali (liliac, ploaie de aur) în parcul Casei satului Tăut (fostul Cămin cultural), activitate intitulată "Plantele - acest tezaur neglijat!", apoi fiecare elev implicat în proiect a plantat câte o panseluţă în parcul şcolii.
Sub coordonarea învăţătoarelor Ioana Ardelean şi Alina Faur, de la Şc. cu clasele I-VIII din Batăr, a avut loc o altă acţiune, "Reciclarea deşeurilor - protejarea resurselor", în cadrul căreia elevii claselor a II-a A şi a II-a B, împreună cu cele două învăţătoare, au reciclat PET-uri şi tuburi de la hârtia igienică, transformându-le în diferite obiecte. În acest program sunt incluşi peste 30 de elevi interesaţi de ocrotirea naturii şi participarea cu drag la orice activitate legată de îngrijirea mediului înconjurător.