La expirarea termenului limită pentru înscrierea în Liga a II-a 21 din cele 22 de echipe cu drept de participare au trimis cereri în acest sens la Federaţia Română de Fotbal (FRF). De urmărit, însă, câte vor lua startul  pe 30 iulie, în condiţiile în care mai multe formaţii se confruntă cu mari probleme financiare.

 

Undă verde pentru retrogradate

Dornice să continue în eşalonul secund sunt şi trei dintre retrogradate, Foresta Suceava, Unirea Tărlungeni şi Metalul Reşiţa, toate având şanse să joace, chiar dacă teoretic mai există un loc disponibil. Asta, pentru că o serie dintre înscrise sunt momentan în imposibilitatea de a lua startul într-un campionat preconizat să se desfăşoare pentru prima dată într-o singură serie, sistem care presupune cheltuieli suplimentare prin prisma deplasărilor mult mai lungi.

 

Un sfert au mari probleme

 Cea mai dificilă situaţie au FCM Baia Mare, Şoimii Pâncota şi ACS Berceni, care nici nu s-au reunit şi nici nu sunt şanse să se întâmple acest lucru, dar nici FC Braşov, SC Bacău şi Farul Constanţa nu o duc prea bine. Pâncota este în tratative pentru cedarea locului către Oţelul Galaţi, structurat pe o nouă societate după ce în primăvară a fost declarat falimentar; Braşovul, înglodat în datorii, se bazează pe cei 750.000 de euro pe care ar trebui să-i primească în contul transferului lui Chipciu de la Steaua la Anderlecht; Bacăul aşteaptă bani de la Primărie, care iniţial a respins cererea de finanţare, iar Farul speră la un verdicat favorabil din partea instanţei în chestiunea falimentului.

Din Liga a II-a ar urma să sară şi ACS Poli Timişoara, care va lua locul Rapidului în prima ligă, după ce ieri Curtea de Apel Bucureşti a amânat verdictul în dosarul falimentului, iar noul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 24 august. Prea târziu pentru giuleşteni, care nu pot legitima jucători, iar campionatul primei ligi începe în acest sfârşit de săptămână.

Oficialii FRF speră ca luni să stabilească programul Ligii a II-a, care ar urma să înceapă în 30 iulie.

Echipele înscrise în eşalonul secund:

ACS Poli Timişoara

Dunărea Călăraşi

Dacia Unirea Brăila

SC Bacău

Farul Constanţa

FC Academica Clinceni

UTA Bătrâna Doamnă

Chindia Târgovişte

CS Mioveni

FC Braşov

FCM Baia Mare

CS Baloteşti

ACS Berceni

CSM Râmnicu Vâlcea

Şoimii Pâncota

Olimpia Satu Mare

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Juventus Bucureşti

CS Afumaţi

ASU Poli Timişoara

Luceafărul Oradea

Foresta Suceava (fosta Rapid CFR Suceava)

Unirea Tărlungeni

Metalul Reşiţa.