Mii de credincioşi ortodocşi din Bihor, dar şi din alte colţuri ale ţării, îşi vor îndrepta paşii, de praznicul Izvorului Tămăduirii, 6 mai 2016, la hramul celei mai vechi vetre monahale din Eparhia Oradiei, Sfânta Mănăstire Izbuc.

Programul liturgic va începe în ajunul sărbătorii, joi seara, de la ora 19.00, prin oficierea slujbei Privegherii, urmată de procesiunea la izvorul tămăduitor, Izbuc, şi vor continua cu Taina Sfântului Maslu și dezlegări, precum şi Sfânta Liturghie săvârşită la miezul nopţii.

Vineri, 6 mai, în ziua praznicului, de la ora 8.00, va fi oficiat Acatistul praznicului, urmat de Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită de PS Sofronie, episcopul Oradiei, și sfințirea apei. Pelerinii se vor putea închina la un fragment din lemnul Sfintei Cruci, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la icoana Mântuitorului pictată de părintele Arsenie Boca, precum și la moaștele Sfântului Nectarie și a mai multor sfinți.

La final, toți pelerinii vor primi apă sfințită de la izvorul tămăduitor și vor fi poftiți la tradiționala agapă frățească.

Sfânta Mănăstire Izbuc