Astăzi, vă prezentăm SECŢIA DE OFTALMOLOGIE

Spitalul Pelican, situat pe str. Coposu nr.2, funcţionează cu un program de consultaţii zilnic, între orele 8-20, în toate specialităţile. Spitalul are contract cu CAS Bihor. Pentru bolnavii asiguraţi care se prezintă cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, consultaţiile sunt gratuite. De asemenea, consultaţiile pentru urgenţele medico-chirurgicale se acordă gratuit, indiferent de tipul lor: fracturi, apendicită, colică renală,hemoragie digestivă etc. Pentru toate aceste urgenţe, pacienţii pot solicita transportul gratuit al Ambulanţei "Pelican", la numărul de telefon 0259-962.

În Spitalul Pelican, compartimentul de Oftalmologie asigură consultaţii in regim de ambulator şi spitalizare de zi sau continuă. Echipa medicală este formată din medicii dr. Rujan Man Mihaela, dr. Constantinescu Corina, dr. Oros Simona.
Aceste servicii sunt adresate pacienţilor asiguraţi sau neasiguraţi cu probleme oculare.
Serviciile acordate sunt:
- examinare pentru prescripţie de ochelari sau lentile de contact,
- determinarea vederii cu sau fără ochelari ( acuitate vizuală )
- determinarea tensiunii intraoculare ( tonometrie )
- determinarea curburii corneene ( keratometrie )
- măsurarea lungimii axiale a globului ocular cu ultrasunete
- biometrie;
- examinarea biomicroscopică a polului anterior şi a polului posterior
- ecografie oculară;
- CT,RMN de orbită.
Intervenţiile chirurgicale:
- tratament chirurgical al cataractei: microchirurgia cataractei ( incizii de 2,4- 3,2 mm)prin facoemulsificare şi implant de cristalin artificial ( lentile monofocale, multifocale sau torice pentru corectarea astigmatismului ) pacienţii fiind sfătuiţi în alegerea tipului optim de lentilă;
- tratamentul chirurgical al glaucomului;
- intervenţii chirurgicale la nivelul pleoapelor( tumori palpebrale, xantelasma,chalazion chist, entropion, ectropion, blefarochalazis );
- intervenţii chirurgicale la nivelul conjunctivei ( pterigion, chist conjunctival );
Dotarea cu aparatură de specialitate este asigurată la standarde occidendale atât în ambulator cât şi în blocul operator.
Cabinetul de oftalmologie asigură şi consultaţiile de urgenţă oftalmologică în intervalul 8 - 20.
NU SE PRIMESC ATENŢII ! La acest spital se pot adresa şi pacienţi proveniţi din accidente de muncă sau rutiere, care trebuie să suporte spitalizarea integral, ca la oricare spital de stat (nefiind decontate de CAS). Programările pentru consultaţii pot fi făcute şi la telefonul 0259-413.153.
(P)