Stadion: Vaşcău

Spectatori: peste 150

Marcatori: Sabău 57, Sălăjan 86, autogol

Cartonaşe galbene: A. Sabău /  I. Pele

Biharea: Pârle - Sălăjan, Balş, S. Paşca, Tomelia (61 Teaha), S, Micula, Bulcău, M. Sabău, A, Sabău (80 Belea), Lazea (60 V. Ienciu), O. Paşca.

Antrenor: Dragoş Bursaşiu.

Unirea: Câmpan - Berindean, Bot (88 Ciarnău), Jurcuţ, Varodi, Rus, Sabău, Copos (61 Bozga), Dregan, Creţ, I. Pele (80 Maxim).

Antrenor: Adrian Tătar.

Arbitri: Răzvan Lădar - la centru, Ciprian Fiter şi Rareş Lakatos.

Observator AJF: Mircea Bărcan.

 

Liderul Seriei a II-a, din Liga a V-a, Unirea Livada,  a sosit lângă "Apa Boiului" cu gândul doar la victorie pentru a-şi păstra distanţa de opt puncte faţă de principala contracandidată la câştigarea seriei, Padişul Gurani, care încă mai speră la primul loc.

 

După ce în startul returului au remizat pe teren propriu în faţa unei echipe modeste (CF Liberty Oradea) şi au suferit prima înfrângere stagională adminstrată de Izvorul Cociuba Mare (situată pe locul al 10-lea în clasament),  liderul a reuşit o victorie importantă în faţa văşcăuanilor, o trupă care se regăseşte în partea superioară a clasamentului. Gazdele au început cu mult curaj partida, asediind poarta veteranului Petre Câmpan (47 de ani), care însă a arătat multă siguranţă în interevenţii, iar M. Sabău (2, 15), Bulcău (10), O. Paşca (13) au fost fără şansă la şuturile expediate. Pe contraatac Bot (16, 25) a irosit două mari ocazii, iar la poarta cealaltă gazdele au ratat prin Bulcău (30) şi Balş (35). O. Paşca (39) a fost faultat clar în suprafaţa de pedeapsă, însă centralul partidei a refuzat acordarea loviturii de pedeapsă, cum făcuse, de altfel, şi în celălalt careu puţin mai devreme. La pauză, Sorin Cigan (care face parte din staff-ul liderului) a recunoscut, cu multă sportivitate, infracţiunea din min. 39, dar şi din celălalt careu. În startul reprizei secunde, Creţ (49) a trimis pe lângă bară, în timp ce Lazea (50) a ratat din poziţie ideală. Sabău (57) a fost bine servit în marginea careului mic, iar lovitura de cap, una precisă, a scuturat plasa pentru prima oară (0-1). Apoi Varodi (63) a trimis puţin alături. Finalul a fost unul foarte alert, gazdele ratând o ocazie imensă prin O. Paşca (83), pentru ca bara laterală să-l salveze pe Câmpan la şutul lui V. Ienciu (84). Scorul final (0-2) a fost stabilit de autogolul lui Sălăjan (86). Chiar dacă pe parcursul partidei Adrian Tătar a fost foarte agitat, având câteva ieşiri în "relief",  la final s-a dovedit a fi de o sportivitate aparte, fiind un bun interlocutor.