"Urmatorul primar al orasului Oradea va avea mustata (fara barba) si va veni dintr-o functie mai mare, avuta inainte (nota: secretar general al Guvernului)", preziceam eu, prof. dr. Dumitru Paraschiv in ziarul “Crisana” cu multi ani in urma si cu multe luni inainte ca Ilie Bolojan sa fie propus pentru functia de primar al orasului Oradea.

Referitor la alegerile locale din 5 Iunie, 2016. Alegerile locale in Oradea vor fi castigate de Ilie Bolojan ca primar si de Partidul National Liberal. Ilie Bolojan este predispus la acest castig electoral. Varsta cand castiga acest al treilea mandat este inscrisa in structura numelui. Ilie (4 litere) Bolojan (7 litere). Avem 4 si 7. Vsarsta implinita cand Bolojan va incepe al treilea mandat de primar este 47 de ani. Aceasta varsta este in structura numerologica a datei alegerilor si in simetrie cu numerologia initialelor numelui: B Ă I ă 11/2. (B este literă 2; I este literă 9). 2 Ă 9 ă 11/2. 4 Ă 7 ă 11/2.

Cifra 2, derivata din 11 o gasim in mod repetat chiar in data alegerilor, adica in numaruil principal (ziua Ă luna) si in numarul destinului alegerilor (rezultatul sumei datei, lunii si anului). Data este 5. 06. 2016. 5 Ă 6 ă 11/2. 2 Ă 1 Ă 6 ă 9. 2 Ă 9 ă11/2.

Totul este simetric cu data nasterii primarului Ilie Bolojan. Gasim din nou cifra 2, derivata din 11, in data nasterii candidatului, adica in numarul principal din numarul destinului. 17. 03. 1969, data nasterii are ca rezuiltante numerologice (reduceri la o singura cifra a numerelor componente: 8, 3 si 7. 8 Ă 3 ă 11/2. Numarul destinului candidatului este: 7 Ă 2 ă 9. Acum, analizand cele doua destine, al candidsatului si al alegerilor, 9, respectiv 2 observam, nu doar o simetrie, ci si o predestinare de a se intalni cele doua date si de a castiga candidatul. 9 Ă 2 ă 11/2. De asemenea, numerele principale rezultante, ale numarului destinului candidatului sunt 2 (numarul principal, data Ă ziua) si 9 (numarul datei nasterii sau al destinului), la fel, ca si cel al initialelor. Dar numarul 7, cel al anului nasterii candidatului e in simetrie cu o cifra personala? Da, cu cifra 7, a initialei G de la un al prenume, Gavril, al candidatului.

Oradea are numarul 26/ 8. El este in simetrie cu prenumele primarului, "Ilie": 26/ 8. Asadar, primarul are aceeasi rezuiltanta numerologica, dedus din acelasi numar, ca orasul Oradea. Numele numelui "Ilie Bolojan" este 5. Este chiar ziua alegerilor. Mai exista un numar 8, rezultat din suma cifrelor 6 si 2. Domnul Bolojan este lider al Partidului National Liberal, Bihor. Analizand initialele avem urmatoarele date: PNL (6) Ă B (2) ă 8. Mai mult, domnul Mircea Malan, candidat la functia de presedinte al Consiliului Judetean Bihor, are suma numarului initialelor 8, rezultata insa tot din 26. Am putea spune: M (cifra cu numarul 4) Ă M ă 8. Dar litera M are numarul 4, rezultat din 13. Asadar, 13 Ă13 ă 26/ 8. Este o simetrie de-a dreptul spectaculoasa. O atractie intre numere, in detalii diferite si in general, care vor da rezultate pe masura, castiguri de aslegeri si de mandate. Mai mult, Bihor, are initiala 2, iar Oradea, 6. Asadar, PNL Bihor a fost in armonie cu Oradea si judetul Bihor, au reusit sa guverneze orasul si judetul si iata ca au succes in continuare, dovedind asta prin rezultatele obtinute.

Ilie Bolojan va castiga functia de primar al orasului Oradea, iar Mircea Malan va castiga functia de presedinte al Consiliului Judetean Bihor. Bolojan va castiga, insa, cu un procent mai mare. PNL se va califica, intre formatiunile politice candidate la alegerile din 5 Iunie, 2016 din Oradea pe primul loc. La fel, in judetul Bihor, cu un procent ceva mai mic decat la municipiul de resedinta. Pe locul doi la Oradea va fi UDMR, pe locul 3, PSD. In judet, la fel, pe locul 4 fiind alt partid, probabil Partidul Miscarea Populara. La PNL ma voi mai referi ceva mai tarziu, in acest articol.

Despre alegerile din Bucuresti spun ca pana in ziua alegerilor Nicusor Dan continua sa creasca in sondaje. Nicusor Dan va iesi cel putin pe locul 2. Va fi si o surpriza facuta in ultimele momente de un anumit candidat. Nu e sigur, insa daca domnul Predoiu se retrage, domnul Nicusor Dan va castiga functia de primar. Altfel, este predispusa doamna Firea la a castiga functia de primar in municipiul Bucuresti. Aceasta are numarul principal al datei nasterii (ziua Ă luna), 2, rezultat din 11. 13 Iulie; 13. 07: rezulta 4 si 7. 4 Ă 7 ă 11/ 2. Aceeasi rezultanta ca in cazul numarului principal al datei alegerilor si aceeasi cu numarul datei alegerilor, tot 2 rezultat din 11. Acest 2, insa este guvernat de Luna si este in armonie cu ziua de Luni si cu zodia Racului. Doamna Gabriela Firea este Rac, zodie guvernata de Luna, care guverneaza si numarul 2 si ziua de Luni, dar si litera B, initiala numelui "Bucuresti". Mai mult, ziua de Luni va fi ziua urmatoare datei de 5, Duminica, adica ziua rezultatului alegerilor. Luni e ziua norocoasa, in general, a celor nascuti sub zodia Rac. Gabriela Firea este femeie, iar Luna si Zodia Rac, dar si numarul 2 sunt entitati feminine. Numarul destinului alegerilor fiind 2, are o influenta buna chiar si pentru al doilea clasat in sondaje la Bucuresti, Domnul Nicusor Dan. Acesta e tot mai bine aspectat in sondaje si va avea sansa de a fi, probabil, viceprimar, functie secundara, "al doilea", care este in armonie cu numarul 2. "VicePrimar": V (4) Ă P (7) ă 11/ 2.

Olguta Vasilescu va castiga alegerile pentru un nou mandat la Craiova cu succes, insa va fi problematica, aproape imposibila neintreruperea mandatului sau ramanerea in functie pana la finalul mandatului.

La Consiliul Judetean Galati va castiga domnul Nicolae Bacalbasa functia de presedinte al Consiliului Judetean, iar domnul Eugen Durbaca functia de primar de Galati. La Constanta, CJ va fi castigat de candidatul PSD. Este posibila o surpriza la Arad.

PNL va iesi pe primul loc in multe orase si in diferite judete, in special in Ardeal. La nivel national, in clasament, va iesi pe locul 2, dupa PSD, atat la alegerile locale, cat si la cele parlamentare din anul 2016. PNL candideaza, insa, nealiat cu alt partid.

Ilie Bolojan va fi pus in situatia de a nu incheia mandatul de primar. Depinde, insa, daca va opta pentru o functie incompatibila cu aceasta. Va fi folosit de conducerea centrala a PNL tot mai mult in prim - planul politicii de la centru. Va fi solutia PNL pentru imbunatatirea imaginii si a cresterii in sondaje si va fi posibil sa ocupe functia de lider sau co-lider al acestui partid, functie mai mare decat actuala, de secretar general al PNL. Dansul a mai fost secretar general, dar al Guvernului. Va fi propus chiar la functia de prim-ministru, probabil chiar la o functie mai mare in stat. PNL va avea in mai putin de un an un singur lider, fiind posibil ca in maxim doi ani actualii copresedinti ai PNL sa nu mai aiba nici unul aceste functii de lideri politici. Pana la alegerile parlamentare din toamna anului 2016 PNL va mai scadea in sondaje. Guvernul actual va fi schimbat cel tarziu in Decembrie 2016. Victor Ponta va fi din nou prim-ministru sau intr-o functie mai mare decat aceasta, iar Partidul "ALDE" al domnului Calin Tariceanu va avea de castigat in alianta cu Partidul Social Democrat. Unii membri ai PNL vor vtrece la ALDE. Va fi o alianta intre PSD si ALDE, electorala sau doar de colaborare, alianta chiar pe timpul alegerilor parlamentare. PSD va castiga, ca formatiune politica, majoritar la alegerile locale din 5 Iunie, 2016 si la alegerile parlamentare din 2016.  

Prof. dr. Dumitru Paraschiv