Pe o vreme caniculară, cele două colege din Liga a IV-a s-au întâlnit într-o partidă amicală deosebit de spectaculoasă, cu multe goluri, în care șteienii s-au dovedit a fi mult mai inventivi pe un final dominat cu autoritate.

Șteienii au debutat, sâmbătă, pe teren propriu, cu o victorie în primul șir de meciuri amicale prevăzute în vederea pregătirii viitoarei ediții de campionat, în timp ce beiușenii sunt destul de avansați la acest capitol. Victoria gazdelor s-a conturat pe final de meci când „turația” beiușenilor a început să scadă din intensitate, efortul din partida amicală susținută joi în compania celor din Salonta (2-1) lăsând urme vizibile. Beiușenii au rulat și proaspetele achiziții, G. Ciobriș (CSO Ștei), Cr. Copil (FC Hidișel), Mihuța (Luceafărul Oradea) și Mândru (revenit din Germania), în timp ce șteienii nu au prezentat nicio noutate. Startul de meci a aparținut beiușenilor care au asaltat poarta adversă iar golul (0-1) a venit relativ repede prin reușita lui Mihuța (13). Șteienii au ripostat printr-un contraatac purtat de Haica (15) pe partea dreaptă, însă Odobasianu a fost la post. Dominarea beiușenilor a fost una vizibilă, însă în ciuda multor situații favorabile, tabela de marcaj nu s-a modificat din cauza precipitării în fața porții, dar și a egoismului lui Mihuța în două-trei faze, când nu a pasat unor colegi aflați în situații favorabile de a înscrie. Tot în urma unui contraatac, C. Galea (39) a trimis puțin peste bara transversală, iar la poarta cealaltă, Fofiu și-a făcut datoria la „torpila” trimisă de Fl. Popa (43).

Debut favorabil al oaspeților în startul reprizei secunde când Cr. Copil (46) a majorat diferența (0-2) din marginea careului mic. Gavriș (53) a redus din handicap (1-2) în urma unei curse personale, în care a driblat inclusiv portarul advers. Haica (62) a restabilit egalitatea (2-2) înscriind cel mai frumos gol al partidei. În urma unei lovituri de colț, beiușenii au revenit la conducere (2-3) printr-o lovitură de cap precisă expediată de Foghiș (66). După ce Galea (71) a trimis o „ghiulea” puțin peste bară din marginea careului mare, Gavriș (76) a fost de neoprit restabilind egalitatea (3-3). Anticipația antrenorului beiușean, Rudy Kovacs, care a prevestit golul șteienilor, la un fault inutil în marginea careului mare, s-a concretizat, deoarece mingea trimisă de Pirtea (85) s-a „strecurat” prin zid poposind în plasă (4-3) și consfințind astfel victoria gazdelor.

CSO Ștei: Fofiu - Dumbrăveanu, Haica, Berce, Toma, Pirtea, Norocea, Blig, Galea, C. Popa, Gavriș. Au mai jucat: Stoian, Gruie, D. Pele.

Antrenor: Florin Vasile Galea.

Bihorul Beiuș: Odobasianu - Turcan, Foghiș, Mihoc, Mândru, G. Ciobriș, Fl. Popa, Silaghi, Mihuța, Copil, Țirban. Au mai jucat: Tarcea, Kurut, Ștefan.

Antrenori: Rudy Kovacs și Ciprian Carțiș.

Revanșa acestei partide, arbitrată de George Blaj, va avea loc miercuri, 3 august, pe stadionul „Francisc Matei” din Beiuș, începând cu ora 18.00.