După rezultatul înregistrat în manşa tur din sferturile de finală ale LEN Euro Cup, atunci când poloiştii pregătiţi de Kadar Kalman s-au impus cu 11-7 în propriul bazin, CSM Digi porneşte cu prima şansă la calificare. Partida se dispută astăzi cu începere de la ora 21.00 şi nu va fi televizată.

 

În ciuda celor 9 titluri de campioană cucerite consecutiv, CSM Digi se află pentru prima dată după Revoluţia din 1989 în faţa unei asemenea performanţe. Ratarea calificării în Liga Campionilor în dauna echipei germane Waspo Hannover, formaţie pe care majoritatea oamenilor din lumea acestui sport o considerau a fi cea mai accesibilă, îi face pe poloiştii orădeni să fie rezervaţi în ceea ce priveşte jocul din Italia. Returul de la Napoli este văzut ca fiind a doua repriză a unui meci care va decide formaţia calificată în semifinalele Euro Cup. Faptul că antrenorul Kadar Kalman nu a putut conta pe cei mai importanţi jucători ai săi (convocaţi la naţională) în pregătirea acestui duel ar putea avea influenţă în economia calificării. Mai mult, succesul destul de clar din Bazinul „Ioan Alexandrescu” a venit şi pe fondul şansei avute în ultimul sfert atunci când bihorenilor le-a intrat aproape totul în timp ce italienii au ratat mai multe oportunităţi atunci când erau în superioritate numerică. Aşadar, cu toate că teoretic vicecampioana României porneşte cu prima şansă la calificare, practic este un duel în care se poate întâmpla orice.

Celelalte partide retur din sferturile Euro Cup sunt: SM Verona - BVSC Budapesta (scor în prima manşă 14-13), Ferencváros Budapesta - Primorje Rijeka (13-9) şi Jadran Carine Herceg Novi - Posillipo Napoli (9-6).