Asemenea Stelei, campioana României la fotbal va evolua în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. Astfel, Astra Giurgiu va întâlni, pe teren propriu, astăzi, de la ora 20.30 (Digi Sport 1), campioana Danemarcei, FC Copenhaga.

 

Danezii, golaveraj 16-0 în primele 4 meciuri oficiale

În ciuda înfrângerii severe (1-4) suferite cu Dinamo în prima etapă de campionat, astralii au şansa lor la calificare în dubla cu FC Copenhaga. Un argument în acest sens, deşi nu cel mai solid, este victoria din amicalul disputat chiar luna aceasta în Slovenia, unde trupa pregătită de Marius Şumudică s-a impus cu scorul de 1-0 prin golul marcat de Filipe Teixeira. Fotbalistul portughez este cel care l-a impresionat cel mai mult pe tehnicianul nordicilor. „Avem aceeaşi speranţă ca şi cei de la Astra, sperăm să mergem mai departe, cu un rezultat bun în primul meci. Am jucat împotriva Astrei într-un meci amical şi au înscris un super gol. Teixeira este unul dintre cei mai buni jucători al Astrei”, a declarat Stale Solbakken, antrenorul norvegian de la FC Copenhaga. Vedetele echipei daneze sunt Ludwig Augustinsson, Thomas Delaney şi Andreas Cornelius. Lotul echipei este evaluat la 26,15 milioane de euro. În această vară, FC Copenhaga a cumpărat jucători de peste 4 milioane de euro, pe Andrija Pavlovici oferind cel mai mult, 2,5 milioane de euro. Danezii au şi vândut de 3,5 milioane de euro, pe Nicolai Jorgensen, cedat la Feyenoord. Echipa își joacă meciurile de pe teren propriu pe stadionul Parken, care are o capacitate de 38.000 de locuri. FC Copenhaga a debutat în forţă în noul sezon câştigând la zero ambele partide din campionat în care a înscris nu mai puţin de 7 goluri, dar şi dubla din turul al doilea preliminar în care a punctat de 9 ori fără a primi vreunul cu nord-irlandezii de la Crusaders. În ciuda faptului că a declarat că a descifrat complet jocul astralilor, antrenorul danezilor este de părere că partida de la Giurgiu va fi una echilibrată. „Sunt două echipe care se aseamănă, aşa că va fi un joc strâns, nu se va decide nimic acum. Echipa calificată se va stabili săptămâna viitoare, la Copenhaga”, a conchis tehnicianul de 48 de ani.

 

Şumudică, interzis peste tot

Într-o altă ordine de idei, antrenorul campioanei României, Marius Şumudică, pe lângă că nu va avea dreptul să stea pe banca tehnică la niciuna dintre cele două partide, el a fost sfătuit de către juristul FRF ca nici măcar să nu se deplaseze împreună cu echipa pentru meciul din Danemrca şi să nu se cazeze la acelaşi hotel după suspendarea de două luni primită pentru practicarea de pariuri interzise. „Am vorbit cu juristul federaţiei şi am cerut o părere. Mi-a spus să nu merg cu echipa cu avionul. Să nu stau în acelaşi hotel. Până şi la puşcărie ai voie la vorbitor, eu nu pot face nimic. Alţii au trucat meciuri, eu sunt interzis total, persona non grata în fotbal”, a declarat Marius Şumudică. În ciuda faptului că evoluează în deplasare, FC Copenhaga este cotată cu prima şansă la victorie de casele de pariuri (2,25 faţă de 3,10 Astra). Arbitrul maghiar Istvan Vad va conduce partida la centru fiind ajutat de compatrioţii săi Istvan Albert şi Peter Berettyan, arbitri asistenţi, şi Sandor Szabo, arbitru de rezervă. Delegat UEFA la acest meci va fi germanul Wolf-Gunter Wiesel, în timp ce observator pentru arbitri din partea forului continental a fost desemnat francezul Michel Vautrot.

 

Ultimele jocuri din turul al treilea preliminar

Ieri seara, după închiderea ediţiei, s-au disputat alte 9 partide din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. Astăzi, cu excepţia partidei Astra - FC Copenhaga, se mai dispută:

Rosenborg (NOR) -  Apoel Nicosia (CYP)

Olympiacos (GRE) - Hapoel Beer-Sheva (ISR)

Astana (KAZ) - Celtic (SCO)

Trenčín (SVK) - Legia Warszawa (POL)

Fenerbahçe (TUR) - AS Monaco (FRA)

Meciurile din turul trei preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa în dublă manşă. Returul se va juca pe 2 şi 3 august. Învingătoarele vor juca în playoff-ul Ligii Campionilor, iar învinsele vor evolua în barajul pentru grupele Ligii Europa.