În conferinţa de presă ce a urmat duelului din prima etapă a Ligii Campionilor la baschet masculin, Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, s-a arătat uşor dezamăgit de respectul mult prea mare pe care elevii săi l-au arătat faţă de adversar. În continuare el a punctat programul extrem de încărcat pe care echipa sa îl va avea, subliniind faptul că situaţia este una asumată.

„Nu am avut atitudinea potrivită, de învingător. Am acordat prea mult respect adversarului. Acestea sunt motivele pentru care sunt supărat și nu neapărat pentru faptul că am pierdut, deoarece am întâlnit un adversar cu adevărat redutabil, în fața căruia fără doi jucători foarte importanți ne era extrem de greu să învingem. Va trebui să lucrăm la capitolul mentalitate. Ne va fi extrem de greu să facem ceva în această competiție, dacă nu credem cu adevărat că avem potențialul necesar pentru a câștiga”, a declarat Cristian Achim.

Pentru orădeni urmează o perioadă de 6 zile în care se vor afla efectiv „pe drumuri”. „Ne așteaptă o săptămână lungă. Ea cuprinde o deplasare dublă. Vineri (astăzi - n.r.) plecăm la București, pentru meciul cu Steaua, după care ne deplasăm în Israel. Echipa se va întoarce la Oradea în cursul dimineții de joi. Cert este că mergem să ne luptăm. Nu vreau să mă mai plâng. Ne-am asumat acest program și riscul de a ne accidenta. Așa că ne vom gândi la fiecare meci în parte și ne vom dori să le câștigăm, în pofida problemelor medicale” a conchis antrenorul CSM CSU Oradea.

„Diferenţă de valoare între campionate”

Prezent la conferinţa de presă de după meci, într-o engleză impecabilă, Titus Nicoară a reliefat diferenţa de valoare, simţită din teren, dintre cele două formaţii. „Cred că acest meci a arătat care este diferența între campionatul din România și cel din Turcia. În opinia mea, principalele probleme ale noastre au fost execuția acțiunilor ofensive, respectiv nivelul de intensitate. Sunt de părere că le-am acordat prea mult respect și, în cele din urmă, rezultatul este consecința firească a celor întâmplate. Din păcate, nu am reușit să ridicăm nivelul nostru de intensitate. Acest lucru este cumva deranjant, deoarece noi suntem echipa mai mică și trebuia să contrabalansăm diferența de nivel cu un nivel mai ridicat de combativitate”, a declarat Titus Nicoară.