Dacă echipa de fotbal a României susţine, mâine, un meci deosebit de important pentru calificarea la CE 2008, cu Olanda, alte două reprezentative tricolore vor susţine teste la fel de importante, ba chiar decisive în zilele următoare. Astfel, lotul de tineret al României, pregătit de antrenorul Emil Săndoi va evolua, marţi, 16 octombrie, în compania formaţiei Franţei, un meci între principalele candidate la locul I în grupă.

Printre selecţionaţi se numără şi orădeanul Ioan Hora, actualmente legitimat la UTA, ale cărui evoluţii bune la echipa de club, dar şi la lotul de juniori U-19, n-au rămas neobservate. Tânărul fotbalist, descoperit şi lansat în fotbalul mare de prof. Lucian Stance, de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, se va alătura altui orădean, senator de drept la lotul de tineret, Claudiu Keseru, căpitanul acestei selecţionate, fotbalist descoperit de prof. Nicolae Dragoş, de la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu". Cei doi orădeni vor încerca să contribuie, alături de colegii din lot, la obţinerea unui rezultat pozitiv, care să asigure calificarea naţionalei de tineret în faza superioară a competiţiei.
Şi reprezentativa Under-19 a României va susţine, în aceste zile, examene dificile, tricolorii participând la mini-turneul de calificare la Campionatul European aferent acestei categorii de vârstă, care se desfăşoară, în perioada 11-18 octombrie, în comitatul Yorkshire (Anglia). Tricolorii vor întâlni, în ordine, naţionalele Belgiei (12 octombrie), Angliei (14 octombrie) şi Islandei (17 octombrie). Printre cei 18 jucători selecţionaţi de antrenorul Florin Cheran se numără şi Liviu Antal, fotbalist de doar 17 ani, dar care este titular de drept la divizionara secundă Concordia Chiajna. Jucătorul, lansat în fotbalul mare tot de antrenorul Lucian Stance, de la LPS Bihorul, a jucat în ultimii trei ani la echipa de juniori a Liceului cu Program Sportiv Bihorul, cu o întrerupere de 6 luni, când a îmbrăcat culorile roş-albastre ale echipei FC Bihor.