La debutul în ediţia 2016 a Campionatului Naţional Universitar, studenţii orădeni au remizat, scor 1-1, cu Unversitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Deşi obţinut pe teren propriu, rezultatul este unul notabil prin prisma faptului că adversara, vicecampioana ediţiei precedente, a avut în componenţă o serie de jucători de la echipa de liga secundă Universitatea Cluj.

 

Primii au marcat oaspeţii prin A. Pop (65), cu o lovitură de cap, dar orădenii au evitat înfrângerea în minutul 90, când Paul Mihuţa a înscris dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. Exceptându-l pe autorul golului, care evoluează constant în Liga a III-a, la Luceafărul, Universitatea Oradea a mizat pe jucători care activează în eşalonul patru. În schimb, oaspeţii au contat pe şapte fotbalişti din lotul Universităţii Cluj. Cel mai cunoscut este internaţionalul de tineret Calcan, care la "şepcile roşii" mai este coechipier cu R. Crişan, Schieb, P. Popescu, Cîndea, Hîmpea, Kereki.

În etapa a doua, pe 30 martie, orădenii vor juca tot pe stadionul Universității Oradea, cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj. Cu Universitatea Tehnică Cluj şi Universitatea Aurel Vlaicu Arad, studenţii orădeni vor evolua în deplasare în 6, respectiv 20 aprilie. Prima clasată se va califica la turneul final.

U Oradea: Danciu – Bulz, Cervinschi, Al. Ilieş, Cr. Copil, D. Jurcă, Boneta, Fl. David (88 Nichita), M. Pop, Mihuţa, Fl. Neaga. Antrenori: Alexandru Ilieş, Gheorghe Dumitrescu şi Sorin Buhaş.

UBB Cluj: Cotfas – M. Ionescu, R. Crişan, Kereki, Hîmpea, Cîndea, Cl. Bogdan, Schieb, P. Popescu, A. Calcan. Au mai intrat Medrea, Halas, H. Popa. Antrenor: Septimiu Ormenişan.

Arbitri: Radu Bitea – la centru; Ionuţ Cheregi, Ciprian Fiter - asistenţi.