Stadion: Luceafărul

Gazon: excelent

Spectatori: aproximativ 400

Marcatori: Păcurar 86 / Goge 38 şi Istrati 79

Cartonaşe galbene:  Drăgan 74 / Şerban 68

Luceafărul: Pap - Moga, Feher (78 Sorian), Arnăutu, Balla (50 Cigan), C-tin. Roşu (cpt.), Păcurar, I. Ban, Hlinca, Ţegle, Zs. Lukacs (50 Fl. Drăgan).

Rezerve neutilizate: Goia - Nogo, D. Costea, Cuc.

Antrenor: Cristian Lupuţ

FC Braşov: Fl. Iacob (cpt.) - Băjan, M. Leca, I. Şerban, Ct. Stan, Fl. Răsdan (80 Răchişan), P. Iacob, Vl. Munteanu (76 Poverlovici), Goge, Grigorie (84 I. Popa), Istrati.

Rezerve neutilizate: K. Ignat - Săftescu, H. Popa, Vagner.

Antrenor: Cornel Ţălnar

Arbitri: Florin Miron (Bucureşti) - la centru, Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) şi Călin Cimponeriu (Lugoj) – asistenţi

Observatori FRF: Dan Jiga (Bistriţa) şi Mircea Sârbu (Hunedoara).

 

Obligată să câştige toate punctele puse în joc pentru a nu pierde contactul cu primele clasate, FC Braşov şi-a atins obiectivul evoluând pragmatic la Sânmartin. Aşadar, „stegarii” s-au impus cu scorul de 2-1 (1-0), după o repriză secundă dominată de orădeni, într-un meci contând pentru etapa a 18-a din Liga a II-a.

 

Prima şansă a aparţinut oaspeţilor care au fost destul de aproape să profite, în minutul 5, de o intervenţie aparent neregulamentară asupra lui Ionuţ Ban, balonul ajungând în careul mic unde Goge a fost fără reacţie, deşi balonul i-a revenit după respingerea lui Pap. Presiunea braşovenilor a continuat şi după doar două minute Răsdan a expediat un şut periculos de la 17 metri, dar balonul a fost deviat peste poartă de apărarea orădeană. În continuare gazdele au reuşit să echilibreze şi în acelaşi timp să îşi creeze şi prima mare ocazie. La capătul unei acţiuni rapide, Constantin Roşu a şutat foarte puternic de la 22 de metri uşor lateral dreapta, dar portarul Florin Iacob a izbutit să respingă. În continuare jocul a rămas echilibrat. În minutul 27, bihorenii au beneficiat de o lovitură liberă dintr-o poziţie excelentă, de la 24 de metri de poartă, dar Paul Păcurar a şutat în zid. Braşovenii au fost din nou periculoşi în minutul 28 prin Vlad Munteanu care a şutat excelent din afara careului, dar Eduard Pap a respins spectaculos prin plonjon. Inexistent până în minutul 32, Arnăutu este total neinspirat, alegând să paseze din prima în loc să şuteze la poartă după o centrare venită de la Ionuţ Ban. În minutul 36, echipa pregătită de Cornel Ţălnar a fost aproape de deschiderea scorului, dar experimentatul Ştefan Grogorie a ratat preluarea, deşi se afla la doar 6 metri de poartă. Inevitabilul s-a produs după doar 2 minute atunci când, la capătul unui atac rapid al oaspeţilor care i-a surprins descoperiţi pe orădeni, Grigorie l-a lansat excelent pe Goge care, din 12 meti lateral stânga, a şutat puternic la colţul scurt, Pap rămânând fără replică la un balon care a ajuns în plasă după ce a lovit bara transversală. Până la pauză „luceferii” au căutat egalarea, dar nimic notabil nu s-a mai petrecut la poarta apărată de Iacob.

 

Repriză secundă dominată de orădeni

Repriza a doua a fost dominată aproape în totalitate de către bihoreni, oaspeţii trecând de mijlocul terenului foarte rar. În minutul 50, după un corner bătut de Stan, Leca a reluat periculos cu capul din centrul careului, dar balonul a trecut puţin peste poartă. În minutul 59 Roşu a reluat spectaculos din foarfecă, de la 8 metri lateral dreapta, dar mingea s-a lovit de un fundaş braşovean. Zece minute mai târziu, Păcurar a executat o lovitură liberă peste zid, dar şi pe lângă stâlpul din dreapta porţii apărate de Iacob. Contrar cursului jocului, profitând de o altă eroare din defensiva bihoreană, echipa de sub Tâmpa şi-a majorat avantajul prin Istrati, care a şutat la colţul lung din 6 metri după o minge lobată venită de la Goge. Cu patru minute înainte de finalul timpului regulamentar a venit şi recompensa pentru „luceferi”. Hlinca i-a pasat central lui Păcurar, care, după o preluare scurtă, a şutat fenomenal, de la 18 metri, direct în vinclul din stânga porţii braşovene, Iacob rămânând spectator. Cum la acest scor partida nu era jucată, orădenii s-au aruncat în valuri spre poarta adversă, dar fără niciun efect pe tabela de marcaj.

Aşadar la capătul unui meci cu o primă repriză echilibrată şi cu a doua dominată de gazde, Luceafărul s-a văzut totuşi învinsă de o formaţie care s-a impus graţie experienţei superioare la nivelul acestui eşalon. În etapa viitoare, băieţii pregătiţi de Cristian Lupuţ vor sta urmând să evolueze sâmbătă 3 decembrie în deplasare cu Academica Clinceni. Celelate partide ale etapei a 18-a se vor disputa astăzi. Până la terminarea acestor jocuri, Luceafărul se menţine pe locul al 9-lea în clasament cu 22 de puncte.