La sfârșitul săptămânii trecute, duminică, 28 august, Primăria, Consiliul local și Asociația „Pro Remetea” au organizat cea de-a XVII-a ediție a „Întâlnirii fiilor satului Remetea”.

Ca loc de desfășurare a evenimentului a fost ales terenul de fotbal din sat, aici dându-și întâlnire, pe parcursul unei întregi zile de manifestări, câteva mii de remeteni și de locuitori ai așezărilor învecinate. Printre aceștia i-am recunoscut și pe câțiva invitați de onoare ai autorităților locale, precum europarlamentarul social-democrat Emilian Pavel, deputații Gheorghe Bogdan, Ioan-Sorin Roman (PSD) și Szabo Odon (UDMR), Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, acestora alăturându-li-se primari și viceprimari din zonă, directori și reprezentanți ai serviciilor deconcentrate județene. Serbarea câmpenească a început în jurul orei 15.00, cu un spectacol folcloric, susținut de îndrăgiții interpreți Sebastian Hahău, Paula Lezeu, Mariana și Simona Tomele, Florina Morar-Feier, Carina Tărcăieţ, Daria Fericel, Claudiu Borza, Voichiţa Mihoc și Bunyos Pityu, ultimul, din Ungaria. La reușita spectacolului au contribuit și ansamblurile „Rozmarin” al Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu” Beiuș, „Keknefelejcs”, din Remetea, și „Rezgo”, din Uileacu de Beiuş.

Seara, la ora 20.00, primarul comunei Remetea, Adrian Ștefănică, a ținut un scurt discurs, după care europarlamentarul Emilian Pavel, deputații  Gheorghe Bogdan, Ioan-Sorin Roman și Szabo Odon, Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, și Gergely Janos, din partea Asociației „Pro Remetea”, au felicitat autoritățile locale pentru implicarea în dezvoltarea comunei. A urmat o scurtă festivitate prin care 21 de elevi și patru profesori de la școlile din comuna Remetea au fost răsplătiți pentru rezultatele foarte bune la învățătură obținute în anul școlar 2015-2016.

Finalul serbării a aparținut divertismentului, pe scena celei de-a XVII-a ediții a „Întâlnirii fiilor satului Remetea” urcând Simona Costin, Sonia Burtic, Mirela Mănescu-Felea, Aurel Şuteu, Elena Şerb, Aurel Ţurcaş-Vlaicu, Sarah-Paula Oaie, Teodor Miara și cântăreața maghiară Datiko Silvia.