A 52-a ediție a Academy of Country Music Awards (ACM Awards) s-a desfășurat duminică seară la Las Vegas, iar printre câștigători s-au aflat Jason Aldean, Miranda Lambert, Brothers Osborne și Thomas Rhett.

 

Jason Aldean a primit cel mai important premiu de la ceremonie - „Entertainer of the Year” - pentru cel de-al doilea an consecutiv. Însă principalii câștigători ai ACM Awards au fost Miranda Lambert, Brothers Osborne și Thomas Rhett, care au primit câte două premii fiecare. Lambert a luat premiile pentru cea mai bună voce feminină și albumul anului („The Weight of These Wings”), în timp ce Thomas Rhett a fost cea mai bună voce masculină a anului și a primit și premiul pentru „Cel mai bun cântec al anului”, cu „Die a Happy Man”. Brothers Osborne au câștigat la rândul lor premiile pentru cel mai bun duet vocal al anului și pentru cel mai bun nou grup al anului. În timpul show-ului de decernare, David Copperfield și Nancy O'Dell au anunțat duminică seară că premiul pentru Cântecul anului merge la... Emma Stone, din „La La Land”, relatează The Wrap. Pentru a face ca gluma să fie completă, organizatorii au tipărit și un plic special cu numele lui Emma Stone pe el, pe care Copperfield l-a arătat la cameră.

Gluma a fost primită cu urale de public. După aceea, David Copperfield și Nancy O'Dell au folosit puțină magie pentru a scoate plicul adevărat.

Premiul a mers în cele din urmă la Thomas Rhett. În ciuda faptului că momentul său de glorie a fost puțin umbrit, el a râs la această glumă. A fost o glumă ușor de făcut, scrie The Wrap, în condițiile în care nu a trecut decât o lună de la gafa de la premiile Oscar când prezentatorii Warren Beatty și Faye Dunaway au primit plicul greșit pentru categoria „Cel mai bun film”.

ACM Awards au adus împreună cele mai mari nume din țară ale muzicii country la Las Vegas, iar cei mai mulți au fost nu doar nominalizați, ci au și urcat pe scenă. Lauren Daigle, Faith Hill, Sam Hunt, Tim McGraw, Rascal Flatts, Reba McEntire, Thomas Rhett, Chris Stapleton, Cole Swindell, Carrie Underwood și Keith Urban sunt numai o parte dintre cei care au cântat la ceremonie. Pentru a face loc unui număr cât mai mare de interpreți, organizatorii i-au convins pe mulți dintre ei să cânte în duet. Astfel au apărut colaborările dintre Reba McEntire și Lauren Daigle, Tim McGraw și Faith Hill, Thomas Rhett și Maren Morris, Keith Urban și Carrie Underwood sau Florida Georgia Line și trupa Backstreet Boys.

Show-ul a fost prezentat de Luke Bryan și Dierks Bentley, care fac oficiile de gazdă a ACM Awards din 2013.