În Ajunul Crăciunului, în Paraclisul Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei, de la Centrul Eparhial din Oradea, a avut loc tradiţionalul concert de colinde, cu participarea coralei Catedralei cu Lună, dar şi a altor coruri din Eparhie.

Cele mai frumoase colinde din repertoriul românesc, dar şi internaţional au fost aduse, cu acest prilej, de corul Catedralei cu Lună, dirijor, prof. Dorina Nicolau, corul de la Biserica "Naşterea Maicii Domnului" - Oradea Tei, dirijor, prof. Cecilia Gavriş, respectiv corul de la Biserica "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" Oradea - Ioşia, dirijor, Laviniu Chişvasi. Concertul s-a desfăşurat în Paraclisul Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei, de la Centrul Eparhial, în prezenţa PS Sale Sofronie, episcopul Oradiei, a membrilor permanenţi ai Consiliului Eparhial, a angajaţilor şi colaboratorilor de la Centrul Eparhial, precum şi a numeroşi credincioşi. La final, toţi cei prezenţi au fost invitaţi în curtea Episcopiei pentru a servi un pahar cu vin, dar şi bucate tradiţionale: mere, nuci, covrigi etc., amintind astfel de modul tradiţional în care bunicii noştri îşi răsplătesc colindătorii la sate.

Evenimentul a fost organizat de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, episcopul Oradiei.