Lucrările la Podul Ferdinand (rebotezat Sf. Ladislau) din centru Oradiei ar trebui finalizate până la finalul lunii iulie 2016, după ce primul termen stipulat pentru recepţia acestora fusese sfârşitul lunii martie 2016. În momentul de faţă, investiţia, în valoare de 5.150.599,62 lei, este realizată în stadiu de 70%.

Conform informaţiilor furnizate, miercuri, de Biroul de Presă din cadrul Primăriei Oradea, în prezent, sunt efectuate lucrări la mâna curentă de la balustradă, după care muncitorii se pregătesc pentru placarea trotuarelor, precum şi pentru placări laterale. „În prezent, lucrările sunt efectuate în stadiu de 70%. Termenul de predare a rămas data de 31 iulie 2016”, ne-a declarat, miercuri, Csilla Petri din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Oradea.

Muncitorii spărgeau ieri de zor coloanele de beton în exteriorul plafonului de rulare, în zona balcoanelor. Este pentru a doua oară când muncitorii firmei cehe care execută lucrările, sparg betonul proaspăt turnat din cauza unor erori de proiectare. Astfel, după ce au montat luna trecută dalele de piatră pe trotuarul dinspre Primăria Oradea, s-a constatat că au fost montate greşit, panta de scurgere (înclinaţia trotuarului către carosabil) fiind mult prea mare. Astfel, toate dalele au fost scoase, betonul spart şi adus la înclinaţia corespunzătoare.

Podul a fost închis la mijlocul lunii septembrie a anului 2015, atunci municipalitatea anunţând că lucrările de reabilitare vor fi finalizate în șase luni, iar podul se va redeschide la sfârșitul lunii martie 2016. Pe timpul iernii, însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, șantierul de la pod a fost închis aproape două luni. Lucrările de reabilitare a podului Sf Ladislau sunt efectuate de firma din Cehia, Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby, care a câștigat licitația cu o ofertă de 5.150.599,62 lei.