Baza Sportivă „Viitorul” Ştei, situată pe strada Vişinilor nr.3, a găzduit, miercuri, 22 iunie, a patra ediţie a Cupei Prieteniei „Miron Pompiliu”. Turneul a fost organizat de Şcoala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei, prin implicarea prof. Simona Pantea, prof. Lia Moruț, directoare,  respectiv directoare adjunctă a unităţii de învăţământ.

 

A fost o zi cu totul aparte pentru elevii şcolii, deoarece, indiferent că au fost jucători sau suporteri, au avut ocazia să se ,,înfrunte” cu dascălii lor, sub privirile părinților, bunicilor sau ale prietenilor care i-au încurajat pe toată durata partidei, indiferent de situația din teren. Finala la fotbal disputată între cele două echipe s-a jucat în formula 5+1, două reprize a câte 20 de minute, iar „dreptatea” la centru a fost împărțită de arbitrul Daniel Gavriș, sub supravegherea observatorului, Sandu Balaj, directorul Bazei Sportive „Viitorul” Ștei, asistenţa medicală fiind asigurată de Gianina Purle. Dacă la ediția trecută elevii au reușit să lase „corigenți” profesorii, ce-i drept în urma „loteriei” loviturilor de pedeapsă, de această dată, dascălii au fost „necruțători”, reușind să câștige la pas un meci pe care l-au dominat copios. Cel mai „zglobiu”, dar și cel mai tehnic jucător de pe teren a fost Cristian Andru, care a pasat decisiv la două goluri şi a lovit bara laterală o dată. A și ratat însă două mari ocazii, spre deziluzia spectatorilor pe care totuşi i-a cucerit definitiv. Chiar dacă s-a jucat dimineața, la ora 9.00, căldura sufocantă și-a pus „amprenta” pe evoluția jucătorilor care, spre cinstea lor, au oferit un meci deosebit de spectaculos şi mai ales disputat într-o sportivitate aparte. Festivitatea de premiere a fost oficiată de prof. Simona Pantea. S-au acordat premii și diplome după cum urmează: cei mai tehnici jucători - Cristian Andru și Ionatan Moricz; cel mai bun portar - Cătălin Moș; golgheter - Cristian Bunta și Cristian Bogdan, ambii cu câte două goluri marcate; trofeul fair-play a fost acordat lui Alex Ștefan. Ambele echipe, reprezentate de căpitanii Emanuel Coroiu și Dan Popescu, cât și antrenorii, au primit diplome, iar prof. Simona Pantea a fost distinsă cu diploma pentru organizare. Arbitrul întânirii, Daniel Gavriș, a primit diploma pentru „cea mai bună prestație”.

 

Selecţionata profesorilor: Cătălin Moş -  Cristian Bogdan (2 goluri), George Drăgan, Cristian Andru, Cristian Bunta (2), Adrian Gruie, Emanuel Coroiu, Romulus Făşie.

Selecţioner: prof. Raluca Jude.

Selecţionata elevilor: Alex Ștefan - Lucian Flore, Cristian Oncica, Cristian Dobândă, Dan Popescu, Mădălin Jurcă, Robert Popa, Ionatan Moricz (1), Alex Ienciu.

Selecţioner: prof. Lia Moruţ.