CSM CSU Oradea a fost susţinută la meciul cu deţinătoarea Cupei Franţei de unul dintre cei mai reprezentativi jucători din ultimii ani. Radovan Markovic (34 ani) a fost invitat de conducerea orădeană la partida cu Le Mans, în semn de apreciere pentru contribuţia avută la rezultatele echipei în perioada 2013-2016.

 

Publicul orădean l-a aplaudat îndelung şi i-a scandat numele jucătorului cu cele mai multe coșuri de trei puncte marcate din istoria clubului de pe Crişul Repede. Preşedintele CSM Oradea, Şerban Sere, i-a oferit un maieu personalizat, cu numărul 7, cu care Markovic a evoluat pentru gruparea "roş-albastră". "În 110 meciuri oficiale, Rade a înscris 252 aruncări din spatele semicercului pentru un procentaj de 45% la acest procedeu. Markovic a jucat 101 meciuri în baschetul românesc (88 în Liga Națională, 13 în Cupa României) și 9 în FIBA EuroChallenge. De asemenea, a avut 229/248 pentru un procentaj de 92% la aruncările libere. El a înscris 1.122 puncte în LNBM și 114 în Cupa României, având peste 2.400 minute de joc", menţionează site-ul oficial al clubului orădean. 

Radovan Markovic nu a mai jucat din primăvara anului trecut, când a suferit o accidentare gravă la genunchi într-un moment când traversa cel mai fast moment al carierei sportive.