"Invitaţie la dialog". Acesta este genericul sub care câţiva pacienţi ai Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Oradea îşi prezintă, începând de marţi, lucrările, pe simezele instituţiei, în cadrul unei expoziţii de pictură. Lucrările au fost realizate în atelierul de ergoterapie al spitalului.

"Sunt 40 de lucrări, în tempera, grafică, dar şi colaje, realizate, recent, sub îndrumarea lui Ciprian Berce şi Ieronim Moruţ. Este vorba de viziuni personale asupra unor modele consacrate", a explicat criticul de artă dr. Ramona Novicov. Mai trebuie spus că pentru realizarea lucrărilor, conducerea spitalului a pus la dispoziţia celor interesaţi toate condiţiile necesare, de la spaţiu, până la materialele folosite. Ramona Novicov mai spune că se remarcă un interes crescut faţă de terapia prin artă, mai ales la persoanele defavorizate, şi că se intenţionează organizarea unor asemenea acţiuni şi în viitor. Îmbucurător este faptul că, la nivelul spitalului, se doreşte alocarea unui spaţiu mai generos terapiei prin artă.

Evenimentul a fost organizat de Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Oradea, prin dr. Gheorghe Oros, managerul instituţiei.