Sambata 26 Iulie 2014 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
sâmbătă, iulie 26, 2014
1 USD = 3,2715 RON
1 EUR = 4,4000 RON
1 HUF = 0,0143 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Sărbătorită în fiecare an în data de 24 iunie, Ziua Poliţiei de Frontieră Române a fost marcată, ieri, la Oradea, printr-o festivitate în cadrul căreia zeci de agenţi şi ofiţeri au fost avansaţi în grad atât la termen cât şi înainte, pentru rezultatele obţinute.
 
Cele mai responsabile asociaţii de proprietari din Oradea, dar şi cei mai ecologişti orădeni au fost, ieri, premiaţi, la finalul unei campanii de conștientizare privind colectarea selectivă a deșeurilor, organizată de către Primăria Oradea, SC Eco Bihor SRL, SC RER Ecologic Service SA si Eco-Rom Ambalaje SA.
 
Ieri, 23 iulie, peste 20 de copii, majoritatea preşcolari, au vizitat Prefectura Bihor. Copiii au aflat detalii despre clădirea istorică în care este găzduită instituţia, au răspuns corect la întrebări legate de Uniunea Europeană şi au prezentat un mini-recital de cântece şi poezii.
 
Reabilitarea vechilor clădiri ale Oradiei se dovedeşte o misiune dificilă pentru majoritatea proprietarilor, fie ei autorităţi publice, persoane fizice sau private.
 
După câteva decenii, blocurile operatorii de la cele două mari spitale din Oradea vor fi modernizate. La Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu", în următoarea perioadă, blocurile operatorii se vor muta de la etajul patru al clădirii la etajul trei, urmând ca la etajul superior să înceapă modernizarea secţiei, completată cu aparatură de ultimă generaţie.
 
În jur de 30 de orădeni, cei mai mulţi de vârsta a treia, au participat ieri la comemorarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria. Evenimentul a avut loc în Piaţa Ferdinand, la statuia Reginei Maria, organizatori fiind membrii asociaţiilor promonarhiste din Oradea.
 
Parcul Nicoale Bălcescu s-a transformat weekendul trecut într-o adevărată feerie de forme şi culori care au amintit de nepreţuitele meşteşuguri româneşti.
 
Mii de mărgele multicolore au trezit, zielele trecute, imaginaţia participanţilor la cel de-al cincilea "Atelier de creaţie" din cele 12 care se vor desfăşura, în acest an, prin Fundaţia Comunitară Oradea.
 
Ambasadorul Africii de Sud în România, Thenjiwe Ethel Mtintso, şi-a petrecut, ieri, cele 67 de minute de "bunătate" alături de orădeni, marcând astfel împlinirea a 96 de ani de la naşterea lui Nelson Mandela, respectiv cei 67 de ani petrecuţi în slujba luptei împotriva colonialismului şi discriminării interrasiale.
 
Cum propunerea transmisă Consiliului Judeţan Bihor de a include un tronson din inelul centurii ocolitoare a Oradiei pe fonduri transfrontaliere nu s-a concretizat, Primăria Oradea şi-a găsit alţi aliaţi pentru realizarea tronsonului Calea Sântandreiului - Borş.
 
Absolvenţii nu s-au prea înghesuit să se înscrie la Universitatea din Oradea, nici măcar la facultăţile la care se aşteaptă o concurenţă mare. La Facultatea de Medicină, acolo unde anul trecut au fost şase pe un loc, în primele două ore, se înscriseseră doar câteva persoane.
 
Noua conducere a Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Oradea a fost instalată în funcţie ieri, în prezenţa prefectului Claudiu Pop.
 
În timp ce conducerea judeţului nu e în stare să susţină amenajarea unui muzeu, un orădean şi-a transformat cele două apartamente de la ultimul etaj într-un „lăcaş" care adăposteşte mii de obiecte din patrimoniul românesc şi european.
 
După paşii înapoi făcuţi de elevi la Evaluarea Naţională, primele rezultate la Bacalaureat arată că şi mulţi dintre absolvenţii de liceu au dormit pe ei. Rata de promovabilitate a scăzut în 2014, faţă de anul trecut, cu 6,65% în Bihor, astfel că, din 5.051 de elevi care au dat examen, niciunul nu a luat nota 10.
 
Sala festivă a Colegiului Naţional „Emanuel Gojdu" a găzduit, la finele săptămânii trecute, o nouă reuniune de suflet a absolvenţilor. Gojdiştii celor cinci clase ale promoţiei anului 1979 s-au revăzut, unii pentru prima dată de la absolvire, iar alţii după cinci ani de la ultima reuniune colegială.
 
Peste 20 de copii înscrişi în tabăra de vară „Ceata lui Piţigoi" au vizitat ieri sediul ISU Crişana. Dincolo de exerciţiile la care cei mici au asistat, pompierii le-au oferit câteva sfaturi utile şi pe înţelesul tuturor, despre cum să se descurce când păţesc mici accidente, specifice vârstei lor.
 
Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor a luat startul cu joc şi voie bună.
 
Grupul de 69 de elevi şi profesori din Maramureşul istoric, Ucraina, a vizitat ieri Biblioetca Universităţii din Oradea. Copiii au primit în dar câte o carte şi a fost conduşi prin fiecare secţie a instituţiei.
 
Ieri, în faţa casei memoriale Aurel Lazăr, a avut loc un eveniment festiv prin care personalităţi din Oradea şi Ucraina, alături de elevi şi profesori din Maramureşul Istoric, au adus un omagiu consulului general Mihai Marina.
 
Tabăra de vară „Ceata lui Piţigoi" a fost deschisă într-un cadru festiv ieri, în Orăşelul Copiilor. Zeci de prichindei au demonstrat că au talent la cântec, dans şi recitat şi au prezentat auditorului un spectacol inedit.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 26.07.2014
sâmbătă ora 20:11
Senin
Temperatura: 27° C
Umiditatea: 58 %
Viteza vântului: 11.27 km/h
Oradea 27 Jul 2014
Duminică
Furtunã cu fulgere si tunete risipite
Temperatura: 30° C
Intrebarea Zilei

Propusă pentru funcţia de ministru al Culturii şi vicepremier, Biro Rozalia spune că a trecut din greşeală în CV limba română la categoria "limbi străine”, fapt pe care îl consideraţi:
Rezultatele
Horoscop