Sambata 30 Mai 2015 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
sâmbătă, mai 30, 2015
1 USD = 4,0409 RON
1 EUR = 4,4395 RON
1 HUF = 0,0144 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Azi, 23 mai, la Era Park, va avea loc cea de-a treia ediţie a concursului naţional de dans "Cupa Feeling Dance". Peste 400 de participanţi s-au înscris în competiţia care se va desfăşura pe 38 de categorii.
 
Primăria municipiului Oradea, Asociaţia Firmelor Bihorene şi Asociaţia Culturală D’ART sunt organizatorii primei ediţii a campionatului judeţean de gătit în aer liber - Oradea GrillFest & Rock, care a debutat, vineri, în Cetate.
 
Orădenii care au trecut ieri, între orele 10.00 şi 14.00, pe lângă magazinul Crişul şi pe strada Republicii au primit broşuri cu materiale informative împotriva fumatului, iar în schimbul unei țigări s-au ales cu câte un măr sau o pastă de dinți.
 
Studenţii şi absolvenţii, împreună cu elevii absolvenţilor, au participat marţi şi miercuri la a II-a ediţie a Festivalului Artelor Studenţeşti „Vivat Academia" al Universităţii din Oradea.
 
În Oradea vă aşteptăm sâmbătâ, 30 mai, de la ora 21.00, în Crown Pub într-un concert de aproximativ 90 minute, unde veţi auzi piese ca „Fata din vis", „Eşti totul pentru mine", „Un alt început", „O noapte şi-o zi", „Mi-e tare dor de tine" etc.
 
Pompierii militari bihoreni au reuşit să ocupe primele locuri la diferite probe sportive în cadrul etapei finale a Campionatului de atletism şi cros al Ministerului Afacerilor Interne.
 
Cu ocazia zilei de 25 mai, Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi, pe parcursul acestei săptămâni, reprezentanţii IPJ Bihor, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Centrul român pentru copii dispăruţi şi exploataţi sexual „FOCUS" şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, desfăşoară o serie de activităţi preventive, menite să contribuie la combaterea fenomenului.
 
Cetatea Oradea găzduiește, în data de 29-31 mai 2015, prima ediţie a Campionatului judeţean de gătit în aer liber - Oradea GrillFest & Rock.
 
Timp de trei zile, în Ştrandul cu Valuri din 1 Mai s-a auzit doar hururitul motoarelor sutelor de motociclete, care i-au adus pe proprietarii lor la a doua ediţie a evenimentului motociclist „Chariots of fire II".
 
Sâmbătă, 23 mai, la Era Park, a avut cea de a treia ediţie a concursului naţional de dans „Cupa Feeling Dance". Peste 650 de participanţi au dansat în competiţia care s-a desfăşurat pe 38 de categorii. Sportivii orădeni s-au bucurat şi de această dată de recunoaştere din partea specialiştilor.
 
Ziua Eroilor a fost marcată ieri, la Oradea, printr-un ceremonial militar-religios care a avut loc în Cimitirul Municipal.
 
O nouă generaţie de artişti îşi va lua zborul în acest an de la Liceul de Arte. Până la ultimul clopoţel, ieri, 20 mai, la ora 12.00, în sala festivă a şcolii a avut loc un vernisaj cu lucrările de atestat ale elevilor, condimentat cu o prezentare de modă.
 
Orădenii care au traversat, ieri, Podul Sfântul Ladislau şi-au oprit paşii pentru câteva zeci de minute, captivaţi de dansul majoretelor care au colorat cu voie bună Podul Ladislau, în acordurile formaţiei OSSO. Evenimentul stradal a inaugurat prima ediţie a Infinite Dance Festival.
 
Luni, 18 mai, Asociaţia Astronomică Pluto a deschis Planetariul Mobil la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai". Planetariul poate fi vizitat până în data 22 mai inclusiv, doar cu rezervare prealabilă. Până la ora actuală, 1.300 de orădeni şi-au rezervat bilete.
 
Mii de orădeni au trecut sâmbătă seara pragul muzeelor din municipiul de pe Crişul Repede cu ocazia Nopţii Muzeelor.
 
Ieri a fost montată în incinta CET de pe Calea Borșului turbina viitoarei centrale pe gaz a orașului. Turbina este acea piesă a centralei, înăuntrul căreia se arde gazul natural cu ajutorul a încă două echipamente: generatorul electric și cazanul recuperator.
 
Dacă mămicile și-au îndeplinit cu succes misiunea de a reveni la perioada copilăriei și a retrăi alături de cei mici momente inedite, cu ocazia zilei de 8 Martie, marți, 12 mai, a venit rândul tăticilor să-și dovedească abilitățile creative.
 
Eveniment important pentru iubitorii de cultură din Oradea. După un an şi jumătate, timp în care s-au făcut numeroase renovări, Muzeul Iosif Vulcan, situat pe strada cu acelaşi nume, s-a redeschis vizitatorilor.
 
Lucrările la parcarea subterană de pe strada Independenței sunt, momentan, în grafic. Chiar dacă abia peste trei luni constructorul va demara efectiv lucrările de amenajare a parcării, în prezent se desfăşoară aici o etapă importantă pentru realizarea perimetrului viitoarei construcţii.
 
Timp de cinci zile, Oradea este "templul itinerant al cărţilor", odată cu deschiderea oficială, în Parcul 1 Decembrie, a Târgului de Carte Gaudeamus. Începând de ieri, zeci de mii de cărţi îşi aşteaptă cumpărătorii, unele gratis, altele la preţuri reduse.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 30.05.2015
sâmbătă ora 13:10
Senin
Temperatura: 21° C
Umiditatea: 49 %
Viteza vântului: 8.05 km/h
Oradea 31 May 2015
Duminică
Însorit
Temperatura: 26° C
Intrebarea Zilei

Credeţi că alocaţia copiilor este un drept universal sau ar putea fi acordată diferenţiat?

Rezultatele
Horoscop