Vineri 19 Dec 2014 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
vineri, decembrie 19, 2014
1 USD = 3,6474 RON
1 EUR = 4,4750 RON
1 HUF = 0,0142 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Proiectul de majorare a taxelor locale a trecut, ieri, cu votul consilierilor PNL şi PDL, astfel de la anul contribuabilii persoane fizice vor plăti cu 3,5% mai mult în cazul impozitelor pe clădiri.
 
Ieri, 19 decembrie, la Palatul Baroc, secţia de entografie a Muzeului Ţării Crişurilor a organizat vernisajul expoziţiei „Semicentenarul Secţiei de etnografie. Afişe şi publicaţii".
 
„Aduceți-vă aminte de mai marii voștri care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu, priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmațile credința" (Evrei 3,6).
 
"Reconstrucţia Spitalului Municipal a luat sfârşit" a spus ieri, în cadrul inaugurării noului bloc operator al Spitalului, dr. Gheorghe Carp.
 
Festival de anvergură la Oradea, cu nouă zile înainte de Crăciun. 30 de grupuri de colindători de la tot atâtea unităţi şcolare au urcat marţi, 16 decembrie, pe scenă în scopul promovării colindului autentic românesc.
 
Municipalitatea a finalizat strategia de dezvoltare locală a Oradiei pentru perioada 2014-2020, în cadrul căreia au fost incluse 44 de obiective şi 19 proiecte majore din cinci domenii - infrastructură, transport, mediu, administraţie publică şi turism.
 
Moş Crăciun a sosit deja cu darurile la preşcolarii de la grupa mijlocie A din cadrul Grădiniţei cu program prelungit nr. 45 (director prof. Rodica Ciocan). Micuţii au pregătit cu acest prilej un spectacol de iarnă minunat, spectatori fiindu-le părinţii, bunicii, frăţiori şi surioare, unchi şi mătuşi.
 
În jur de 100 de persoane au ales să meargă, în weekend, la Moszkva Caffe pentru a pune la dispoziția curioșilor o mulțime de obiecte de artizanat, dulciuri și alte minunății, făcute chiar cu propriile mâini.
 
Ajunsă la a doua ediţie, Gala Responsabilităţii Sociale Corporativă, eveniment organizat de către Fundaţia Comunitară Oradea, s-a dovedit un succes prin faptul că alte şase proiecte cu impact major în comunitate vor fi finanţate cu sume importante de bani din donaţiile firmelor orădene.
 
Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" a inaugurat "Tărâmul magic al copilăriei", în cadrul secţiei de copii a instituţiei.
 
Zilele trecute, la sala de evenimente Desira din Beiuş, s-a desfăşurat evenimentul de final al proiectului Art-Zone, proiect derulat prin parteneriatul dintre Asociaţia Tinerilor Artişti din Beiuş, preşedinte Ioana Degău, şi Asociaţia D'ART din Oradea, preşedinte Olimpia Urdea.
 
Elevii a şapte licee din Oradea au participat, ieri, 10 decembrie, la concursul de scenete organizat de Uniunea Femeilor Bihor în cadrul campaniei împotriva violenţei. Copiii au fost răsplătiţi pentru efortul actoricesc cu dulciuri şi diplome, iar instituţiile şcolare reprezentate în concurs au primit în dar o carte de poezii.
 
Cei 50 de ani de învăţământ istoric superior orădean coincid cu cele cinci decenii de muncă desfăşurată în slujba acestui nobil domeniu de către prof. univ. dr. Mihai D. Drecin, cel care, pe 11 noiembrie a.c., a împlinit 70 de ani.
 
Peste 100 de elevi bihoreni au fost angrenaţi activ de poliţişti în Concursul preventiv „Mesajul meu împotriva violenţei".
 
Biblioteca Universităţii din Oradea a fost luni gazda Conferinţei de Management al Carierei dedicată studenţilor de la Facultatea de Medicină şi Farmacie. În cadrul acesteia a avut loc şi o prezentare intitulată „Despre sănătate.
 
Anul 2015 va aduce un nou suflu în urbea de pe Crişul Repede. Oradea se pregăteşte să "producă" primul festival de film internaţional, bazat pe un concept revoluţionar, unic în România şi chiar în lume.
 
Prin bunăvoinţa unei Fundaţii din Insula Jersey, Secţia de oftalmologie din Policlinica Spitalului Judeţean a fost dotată cu trei aparate performante în valoare de peste 15.000 de euro.
 
Ursuleţi, şoricei, căţeluşi, girafe, arici, păpuşele de tot felul şi multe alte sute de jucării de pluş au fost aruncate, la semnalul dat de crainic, sâmbătă seara, pe terenul Arenei "Antonio Alexe".
 
Vineri, 5 decembrie, aproape 400 de copii şi adolescenţi, de etnie română, maghiară, slovacă, germană şi sârbă, au defilat în costume populare prin centrul oraşului.
 
Tradiţionalele nuieluşe care sunt oferite în ajunul zilei de Moş Nicolae copiilor, mai mult sau mai puţin ascultători, nu mai sunt la mare căutare, locul lor fiind luat de beţe pline de zorzoane.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 19.12.2014
vineri ora 23:37
Nu este disponibil!
Temperatura: 8° C
Umiditatea: 71 %
Viteza vântului: 19.31 km/h
Oradea 20 Dec 2014
Sâmbătă
Furtunã cu fulgere si tunete risipite
Temperatura: 9° C
Intrebarea Zilei

Traian Băsescu este la final de mandat, după zece ani în care a fost preşedintele României, părerea dumneavoastră despe el fiind:

Rezultatele
Horoscop