Marti 23 Sep 2014 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
marţi, septembrie 23, 2014
1 USD = 3,4257 RON
1 EUR = 4,4029 RON
1 HUF = 0,0141 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Aproximativ 1.000 de amatori de mişcare au făcut abstracţie de ploaie şi s-au prezentat la start, ieri dimineaţă, în cadrul celei de a IV-a ediţii a Oradea City Running Day. Participanţii au concurat la probele de semimaraton individual (21 km), semimaraton ştafetă în doi sau în patru, cinci kilometri şi 10,5 kilometri individual.
 
Şcoala "Oltea Doamna" din Oradea s-a bucurat, ieri, să fie gazda reuniunii colegiale a absolvenţilor promoţiei 1959, din care face parte şi renumita poetă, scriitoare şi eseistă, Ana Blandiana.
 
Evenimentul a fost organizat la statuia Reginei Maria din Piaţa Ferdinand şi s-a dovedit un moment prielnic pentru a le reaminti celor prezenţi despre importanţa Casei Regale a României în destinele realizării României moderne.
 
Sute de copii, adulţi şi tineri au transformat, ieri, strada într-un spaţiu pentru practicarea sportului în aer liber. Piaţa Unirii a devenit, pentru câteva ore, o arenă plină de iubitori ai baschetului, iar carosabilul a fost terenul de joc pentru o competiţie la care s-au înscris peste 30 de echipe.
 
La poalele Munţilor Apuseni, mina Băiţa este singura unitate minieră pentru exploatarea în subteran a minereurilor polimetalice (CU, ZN, PB, etc.) menţinută în stare de funcţionare, din ţară, şi cu perspective fezabile de dezvoltare.
 
Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygiel, s-a aflat ieri în vizită la Oradea, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii Prefecturii Bihor, ai administraţiei judeţene şi ai municipalităţii.
 
Cu o întârziere de trei luni şi sub presiunea obligaţiilor europene de a finaliza lucrările pe fonduri nerambursabile până în decembrie 2015, au demarat, pentru început cu organizarea de şantier, lucrările la viitorul pasaj denivelat.
 
Nici bine nu a păşit, ieri, în Oradea secretarul de stat în Ministerul Mediului, că excavatoarele şi pickamerele de pe malul Crişului, în zona parcării de pe Independenţei, au început să se pună în mişcare.
 
Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea în parteneriat cu AJOFM Bihor a lansat ieri proiectul "Un viitor mai bun pentru femeile din Bihor". Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni şi urmăreşte creşterea oportunităţilor în carieră pentru bihorence prin măsuri care includ calificarea femeilor şi sporpirea gradului de încredere în sine.
 
În perioada 16 - 22 septembrie, la Oradea se va desfăşura o nouă ediție a evenimentului "Săptămâna Mobilităţii Europene", în care vor avea loc o serie de acţiuni organizate de Primăria municipiului Oradea, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio, Oradea Transport Local şi Asociația Sportivă Probikers Bihor.
 
O întâlnire plină de încărcătură a avut loc, marţi seara, în Sala „General Traian Moşoiu" a Primăriei Oradea, acolo unde zeci de bihoreni au venit să-l revadă, iar unii să-l asculte pentru prima dată pe părintele Nicolae-Ioan Bordaşiu, fost deţinut politic, care ajuns la 90 de ani ştie ce înseamnă iertarea, omenia şi credinţa.
 
Anul acesta, hotel Ramada deschide seria evenimentelor de relaxare destinate tuturor orădenilor prin a V-a ediţie a festivalului Das Fest (Oktoberfest). Spre deosebire de anii precedenţi, festivalul va avea loc în weekend-ul 12-14 septembrie.
 
Județele Bihor, Covasna, Sibiu și Vâlcea au câștigat premiile naționale ale Programului de Educație de mediu Patrula de Reciclare - ediția 2013-2014.
 
Ediţia a III-a a evenimentului anual "Alerg pentru o Cauză" a debutat sâmbătă dimineaţa la ora 9.00 în Parcul Botanic din Timişoara cu startul celor 200 de km de ştafetă maraton a entuziaştilor inspiraţi de Remus Sime, iniţiatorul proiectului.
 
A cincea ediţie a Campionatului Naţional de Tir cu Arcul organizată la Oradea în ultimii opt ani a fost dominată de arcaşii clubului SCM Deva, care astfel şi-au adjudecat cel mai râvnit trofeu, „Cheia de Aur".
 
Parcul Maria, din micul târg de frontieră Salonta, cu bisericuța din lemn și clădirile seculare ale țăranilor români, a devenit o vatră spirituală a satului bihorean de pe fâșia graniței de vest a țării.
 
Sâmbătă, în Sala de Jocuri Sportive a Universităţii din Oradea, s-a desfăşurat cea de-a X-a ediţie a Turneului Internaţional de Baschet în Fotoliu Rulant Maria. Reprezentanta României, echipa ASP Oradea, s-a clasat pe locul al II-lea, aceasta fiind cea mai mare performanţă a orădenilor de până acum.
 
Prezentă la Oradea, timp de două zile, Excelenţa Sa, ambasadorul Angela Filote, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a avut o serie de întâlniri cu autorităţile locale, vizitând, totodată, şi trei dintre investiţiile derulate în Oradea, pe fonduri europene.
 
Tineri voluntari norvegieni, alături de ambasadorul Norvegiei în România, Hilde Berit Eide, au fost prezenţi ieri în sala mare a Primăriei Oradea, alături de reprezentanţi şi beneficiari ai Fundaţiei Ruhama.
 
În municipiul Oradea a avut loc „Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat", organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana" al judeţului Bihor, UPU-SMURD Bihor şi Fundaţia pentru SMURD.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 23.09.2014
marţi ora 11:17
Parţial noros
Temperatura: 12° C
Umiditatea: 77 %
Viteza vântului: 14.48 km/h
Oradea 24 Sep 2014
Miercuri
Însorit
Temperatura: 17° C
Intrebarea Zilei

Sunteţi de acord ca Universitatea Oradea să aplice Ordonanţa care permite ca elevii de la postliceală să devină studenţi în anul II?

Rezultatele
Horoscop