Joi 27 Nov 2014 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
joi, noiembrie 27, 2014
1 USD = 3,5479 RON
1 EUR = 4,4200 RON
1 HUF = 0,0144 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Lucrările la tronsonul Oradea-Bitii a DN 76 au fost reluate după ce utilajul-minune care urmează să asfalteze doi kilometri de drum pe zi a ajuns, în sfârşit, la ieşirea din Oradea spre Sînmartin.
 
Dezbaterea privind strategia de salubritate a municipiului Oradea pentru perioada 2015-2025 s-a desfăşurat marţi după-amiază în sala mare a Primăriei.
 
De ieri, 25, şi până pe 27 noiembrie, la Oradea se desfăşoară campania "Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge", parte a unui proiect ajuns la ediţia a 7-a.
 
Căldura s-ar putea scumpi, de la 1 ianuarie, cu până la 38% pentru românii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire "fără o intervenţie imediată" a autorităţilor, a anunţat luni deputatul Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Servicii şi Industrii.
 
Chiar dacă dezbaterea publică privind taxele şi impozitele locale nu a reprezentat niciun interes pentru orădeni, noutăţile oferite de executiv îi va nemulţumi pe mare parte dintre contribuabili.
 
Ieri, la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai", a avut loc ceremonia de premiere a copiilor care au participat la cea de-a V-a ediţie a concursului "Îngeraşul".
 
Peste 50 de părinţi şi bunici au participat ieri, la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu", la celebrarea a 200 de ani de şcoală a celor 30 de elevi din clasa I B. Micuţii au prezentat în faţa invitaţilor colecţii speciale de obiecte şi apoi s-au împărţit pe ateliere unde distracţia şi creativitatea a fost în prim plan.
 
Preşedinţii de asociaţii de proprietari s-au prezentat, marţi seara, în număr mare la întâlnirea cu reprezentanţii Termoficare şi Electrocentrale, prilej cu care au fos repuse pe tapet marile probleme ale orădenilor: lipsa reţelelor de recirculare a apei, avariile zilnice, inutilitatea repartitoarelor etc.
 
Pentru că îmbinarea cunoștințelor teoretice cu cele practice reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale dezvoltării pe plan profesional a studenților, ELSA Oradea a organizat un proces simulat pe drept civil la Tribunalul Bihor.
 
La alegerile de duminică, 16 noiembrie, în România s-au ciocnit două civilizaţii, două moduri de a trăi. Generaţia Facebook, românii din diaspora, societatea civilă din ţară au votat masiv împotriva unui sistem de stat de care s-au săturat, pentru că nu lucrează în beneficiul cetăţeanului, ci împotriva lui.
 
Angajatori de top din Europa în domeniul medical au fost prezenţi la Oradea, în cadrul evenimentului Cariere în Alb, un târg dedicat profesioniştilor din sănătate.
 
Ieri, de Ziua Mondială a Diabetului, cerul Oradiei a fost brăzdat de zeci de baloane lansate de membrii Centrului de Diabet Oradea şi Cluburile Lions Oradea şi Lions Oradea 22, prin care s-a dorit atragerea atenţiei asupra pericolului pe care o reprezintă diabetul zaharat.
 
În cursul acestei săptămâni, au început pregătirile pentru realizarea iluminatului de sărbători în municipiu. Oradea va fi împodobită cu 14 km de ghirlande, medalioane, figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, galaxii şi fântâni de lumini.
 
Această toamnă s-a dovedit una bogată pentru scriitoarea orădeană Mihaela Dindelegan, care şi-a lansat, ieri, cele mai recente cinci volume de poezii.
 
Studenţii orădeni interesaţi de oportunităţile pe care tinerii le au să acceseze fonduri europene sau cei care au dorit să afle mai multe despre accesul absolvenţilor pe piaţa muncii s-au întâlnit, ieri, cu ministrul Fondurilor Europene şi cu ministrul IMM-urilor, Mediul de Afaceri şi Turism.
 
Deși a fost înființat abia anul trecut, în aprilie, Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Poarta Transilvaniei" a demonstrat că, dacă oamenii se coalizează și învață să acționeze împreună, banii europeni pot fi aduși și la țară.
 
Cei 60 de boboci ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" au depus, ieri, jurământul militar, prin care şi-au asumat faptul că îşi vor apăra ţara, chiar cu preţul vieţii.
 
Specialiştii hidrogeologi au prelevat, ieri, primele informaţii oferite de senzorii ataşaţi sondelor de forare din zăcământul cu apă termală din perimetrul comunei Sînmartin, inclusiv a lacului cu nuferi termali.
 
Lucrările la tronsonul Oradea-Beiuş a DN76 ar urma să înceapă în aceste zile. Cel puţin aşa susţine prefectul Claudiu Pop, care a anunţat că CNADNR a aprobat noua soluţie tehnică pentru reabilitarea drumului, iar utilajul care ar trebui să asfalteze câte doi km pe zi se află deja aici.
 
La aproape o lună de la încheierea ediţiei din acest an a Festivalului Toamna Orădeană, municipalitatea a prezentat un bilanţ al evenimentului. La fel ca anul trecut, cheltuielile s-au ridicat la aproximativ 600.000 lei, din care 450.000 au fost alocați de municipalitate, restul provenind din încasările proprii ale festivalui.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 27.11.2014
joi ora 13:27
Ceţos
Temperatura: 0° C
Umiditatea: 93 %
Viteza vântului: 11.27 km/h
Oradea 28 Nov 2014
Vineri
Ploi torenţiale
Temperatura: 3° C
Intrebarea Zilei

Cine trebuie să fie tras la răspundere pentru gunoiul aruncat aiurea lângă containerele din ţarcurile amenajate?
Rezultatele
Horoscop