Miercuri 01 Iulie 2015 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
miercuri, iulie 01, 2015
1 USD = 4,0157 RON
1 EUR = 4,4685 RON
1 HUF = 0,0142 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Edilii orădeni au decis că legea poate fi încălcată. Neprimind autorizaţie pentru tăierea celor 10 stejari din Piaţa Unirii, au decis, aşa cum au şi anunţat, să treacă peste acest impediment şi să elimine copacii.
 
De Ziua Dunării, orădenii au sărbătorit, ieri, printr-o serie de concursuri şi întreceri sportive. Cel mai atractiv a fost "Întrecerea bărcuţelor", competiţie la care s-au înscris 16 copii.
 
În perioada de 25-28 iunie, în Cetatea Oradea s-au desfăşurat Zilele Sfântului Ladislau, aceasta fiind cea de a treia ediţie a evenimentului şi prima care s-a desfăşurat în cetate.
 
Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită ieri, la Oradea, printr-un ceremonial militar desfăşurat pe platoul din faţa Primăriei, precedat de o slujbă de sfinţire a tricolorului, slujbă oficiată la Biserica cu Lună de către un sobor de preoţi.
 
Miercuri, 24 iunie, la iniţiativa Societăţii Cultural-Patriotice Avram Iancu, filiala Oradea, în Sala Mare a Primăriei a fost organizat un simpozion dedicat martirilor Horea, Cloşca şi Crişan şi eroului naţional Avram Iancu.
 
Săpăturile din Piaţa Unirii care se derulează aici cu prilejul lucrărilor de amenajare a perimetrului central scot la lumină noi şi noi artefacte care ţin de trecutul Oradiei.
 
Vineri, 26 iunie, Ziua Drapelului va fi marcată la Oradea atât printr-o slujbă de sfinţire la Biserica cu Lună, care va începe la ora 9.30, cât şi printr-un ceremonial care se va desfăşura pe platoul din faţa Primăriei începând cu ora 10.00.
 
După aproape jumătate de an de la demararea lucrărilor în Piaţa Unirii, începe să se configureze noua arhitectură a zonei centrale, cu noua cale de rulare, cu un nou platou pentru ansamblul Duiliu Marcu şi cu noile spaţii pietonale mult extinse.
 
Avram Iancu - ultima mea voinţă: „Unicul dor al vieții mele fiind ca să-mi văd Națiunea mea fericită pentru care după puteri am lucrat până acuma"
 
Activităţile din cadrul proiectului „Ceata lui Piţigoi" s-au încheiat sâmbătă cu un concurs de biciclete, trotinete şi role, desfăşurat în Orăşelul Copiilor.
 
Alte şase blocuri se alătură celor 32 deja reabilitate prin fonduri europene. Este un început, mai ales că în Oradea sunt 2.300 de blocuri nereabilitate.
 
Peste o sută de poliţişti şi procurori au descins, ieri, la sediul Casei Judeţene de Pensii Bihor, precum şi la sediile unor cabinete medicale, societăţi şi la domiciliile unor persoane, într-un dosar amplu.
 
Nici cel de-al doilea tur al referendumului pentru unificarea Oradiei cu Sînmartinul nu a întrunit procentul necesar pentru a fi validat, prezenţa la urne fiind de doar 28,3%.
 
1,76% este procentul care i-a lipsit Oradiei să devină Mare. Un procent care bântuie ca un nor negru epilogul unui vis în care 53.500 de orădeni au crezut şi s-au dus la vot. Le-au lipsit sprijinul a 3.300 de orădeni – cam atât reprezintă 1,76% - pentru ca Oradea să-şi schimbe destinul.
 
Doamnele şi domnişoarele din Oradea au fost invitate, ieri, să participe la ce-a de-a doua ediţie a SkirtBike, o manifestare care îşi propune să promoveze mersul pe bicicletă şi un stil de viaţă sănătos.
 
44 de copii romi, români, maghiari și slovaci din clasele primare de la Luncșoara și Borod au avut vineri, la ora 11.00, ocazia să viziteze Grădina Zoologică din Oradea. Micuţii au fost încântaţi, mai ales că a fost prima excursie din viaţa lor.
 
Compania de Apă Oradea are, începând de ieri, un Centru de Primire modern şi mult mai apropiat de clienţii săi.
 
Azi, debutează Campionatul European de Baschet Feminin, în prealabil, la Sala Sporturilor "Antonio Alexe" din Oradea, fiind efectuate mai multe lucrări impuse de Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA).
 
Elevii clasei a VII-a B de la Şcoala "Nicolae Bălcescu" au asistat, ieri, la o altfel de oră de desen. Ei au ieşit în Parcul 1 Decembrie de unde au putut admira, analiza şi apoi transpune pe coala de hârtie frumuseţea clădirii Facultăţii de Medicină, fosta Hală de Comerţ.
 
Emoţii, cuvinte tremurate, priviri căutătoare, mâni transpirate şi tremurânde strânse în jurul foilor albe. A început BAC-ul şi chiar dacă primele probe, cele orale, sunt oarecum la discreţia elevilor, emoţiile i-au lăsat pe cei mai mulţi fără glas.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 01.07.2015
miercuri ora 22:11
Parţial noros
Temperatura: 27° C
Umiditatea: 35 %
Viteza vântului: 6.44 km/h
Oradea 2 Jul 2015
Joi
Însorit
Temperatura: 28° C
Intrebarea Zilei

Consideraţi că reabilitarea Pieţei Unirii aflată în plină desfăşurare este utilă şi oportună pentru Oradea?

Rezultatele
Horoscop