Luni 20 Aprilie 2015 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
luni, aprilie 20, 2015
1 USD = 4,0777 RON
1 EUR = 4,4110 RON
1 HUF = 0,0147 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Cei 14 membri ai echipei Zig Zag prin România şi-au luat rămas bun de la bihoreni, mulţumindu-le că le-au împărtăşit poveştile lor de viaţă.
 
Sute de pasionaţi ai sportului pe două roţi şi-au dat întâlnire, ieri, în comuna Ineu de Criş, în cadrul unei competiţii organizată de Asociaţia Sportivă Probikers Bihor, organizatorii aşteptând la start ciclişti mai mult sau mai puţin pregătiţi, însă iubitori de natură şi de mişcare.
 
Momentul 20 aprilie 1919 reprezintă pentru întreaga populaţie de astăzi a oraşului Oradea un moment de referinţă. Este punctul în care, cu multă gratitudine, cea mai mare parte a orădenilor de atunci, indiferent de naţionalitate, au aşteptat cu sufletul la gură intrarea Armatei Române în oraş.
 
La statuia lui Aurel Lazăr a avut loc, vineri după-amiază, un ceremonial de depuneri de coroane, eveniment inclus în cadrul celei de-a doua ediţii a Zilelor Bihorului.
 
Unul dintre beneficiile statutului de părinte adoptiv al unui animal de la Grădina Zoologică din Oradea este că, de două ori pe an, părintele se poate bucura de o zi petrecută cu animăluţul adoptat, îngrijindu-l, dându-i de mâncare, jucându-se cu el.
 
Credincişii ortodocşi şi greco-catolici au petrecut sâmbătă noaptea în preajma bisericilor, acolo unde au mers să ia lumină de la preoţi, sărbătorind astfel Învierea Mântuitorului Isus Hristos.
 
Săptămâna dedicată "Şcolii Altfel" a fost pentru preşcolarii de la grupa mijlocie B de la Grădiniţa nr. 30 "Mugurel" o şansă de a explora, dincolo de sala de clasă, activităţi care s-au dovedit cu totul speciale.
 
Peste 500 de copii au fost miercuri, alături de poliţiştii bihoreni, la activităţile organizate la sediul Poliţiei Bihorene, în cadrul Săptămânii "Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!".
 
Zi importantă pentru 29 de copii de la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) 49 din Oradea. Micuţii au avut ocazia să afle lucruri importante despre viaţa de poliţist, au primit câte o vestă reflectorizantă şi au admirat minute în şir maşina oamenilor legii.
 
Bombardaţi cu tot felul de cărţi de duzină, scrise de pseudospecialişti sau de „literaţi" de-o seară, rar se întâmplă ca o lucrare să depăşească, prin anvergura ei, importanţa evenimentului de lansare.
 
Peste 400 de copii au fost alături de poliţiştii bihoreni, ieri, la activităţile organizate la sediul Poliţiei Bihorene, în cadrul Săptămânii dedicate activităţilor extraşcolare a elevilor din şcolile primare, gimnaziale şi liceale „Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!".
 
Studenților de la Facultatea de Drept din Oradea li s-a oferit, la sfârșitul săptămânii trecute, șansa de a îmbrăca robele de avocați și de a se identifica, pentru câteva ore, cu aceștia.
 
Pentru că în data de 2 aprilie am sărbătorit Ziua Modială de Conştientizare a Autismului, Asociaţia SOS Autism Bihor a organizat două evenimente importante, menite să sensibilizeze opinia publică şi să adune în acelaşi timp fondurile necesare terapiilor pentru copiii beneficiari ai organizaţiei.
 
Peste 3.500 de copii vor fi alături de poliţiştii bihoreni la activităţile organizate la sediul Poliţiei Bihorene, în cadrul Săptămânii dedicate activităţilor extraşcolare a elevilor din şcolile primare, gimnaziale şi liceale „Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!"
 
Cu ocazia împlinirii, în acest an, a 65 de ani de la înfiinţarea orchestrei populare din cadrul Ansamblului Folcloric Profesionist Crişana, Tezaurul Folcloric a fost organizat de conducerea ansamblului, pe scena Teatrului Regina Maria.
 
La Oradea, Ziua Jandarmeriei a fost marcată ieri, în Parcul 1 Decembrie, unde orădenii au asistat la demonstraţiile făcute de jandarmi şi au avut ocazia să afle mai multe despre această meserie.
 
Clubul de oratorie și leadership Oradea Toastmasters a găzduit weekendul trecut, pe 28 martie, la hotel Ramada, Conferința de Primăvară a ariei H2. Evenimentul a reunit membrii cluburilor locale Toastmasters din Oradea, Timișoara, Arad și Satu Mare, oferind șansa tuturor de a socializa, de a învăța, practic de a se dezvolta personal și oportunitatea de a asculta discursuri demne de un concurs.
 
Ziariştii bihoreni au fost provocaţi ieri, să se "lupte" cu jandarmii, în cadrul unei competiţii de paintball organizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor şi Paintball World, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.
 
Sute de credincioşi s-au adunat, miercuri, 1 aprilie, în Parcul Olosig acolo unde preoţii franciscani de la Mânăstirea Greco-Catolică "Maica Domnului" au organizat anul acesta tradiţionala Cale a Crucii în natură. Prima staţiune a pornit de pe platoul din faţa Mânăstirii Franciscane.
 
Serviciul Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Oradea a autorizat ca toate cuiburile de ciori, pline cu ouă, să fie distruse. Acţiunea a pornit la solicitarea locuitorilor din arealul verde invadat de ciori.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 20.04.2015
luni ora 03:43
Noros
Temperatura: 5° C
Umiditatea: 65 %
Viteza vântului: 16.09 km/h
Oradea 21 Apr 2015
Marţi
În mare parte noros
Temperatura: 14° C
Intrebarea Zilei

La 100 de zile de la investire consideraţi că preşedintele Klaus Iohannis şi-a îndeplinit cum se cuvine mandatul ?

Rezultatele
Horoscop