Sambata 25 Oct 2014 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
sâmbătă, octombire 25, 2014
1 USD = 3,4967 RON
1 EUR = 4,4209 RON
1 HUF = 0,0143 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Miercuri, 22 octombrie, Excelența Sa Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, s-a deplasat în județul Bihor, prilej cu care a vizitat platformele industriale European Drinks &Food și Scandic Distilleries de la Sudrigiu și Ștei.
 
Sute de copii costumaţi în legume şi fructe au luat cu asalt, ieri, noua sală de sport a Şcolii Gimnaziale "Nicolae Bălcescu" din Oradea în cadrul unui spectacol de anvergură.
 
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor a fost, ieri, gazda unei delegaţii de oameni de afaceri belgieni, care l-a avut în prim plan pe Ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke.
 
Pentru a prezenta, sub forma unei poveşti, realitatea dureroasă a pierderii unui om drag într-un accident rutier, Asociaţia Română pentru Promovarea Educaţiei şi Siguranţei Rutiere (ARPER) a pus la punct o campanie unică în România.
 
După o pauză de câteva luni, TeatrulArtemotion, primul teatru de pub din Oradea, a revenit în atenția prietenilor orădeni și nu numai într-o nouă locație, este vorba de Crown Pub.
 
Cel mai important concurs anual de frumuseţe din Transilvania şi-a desemnat câştigătoarele, vineri, 17 octombrie, în cadrul luxoasei săli de evenimente Ambasador din Oradea
 
Oradea a găzduit, în acest weekend, deschiderea Anului Cercetăşesc 2014-2015, un eveniument la care au participat sute de tineri din toată Transilvania. Pe parcursul a trei zile, participanții s-au transformat în detectivi având ca misiune găsirea steagului cercetașilor ascuns undeva, în Oradea. L-au găsit doar pentru că au știut să lucreze în echipă.
 
Premierul Victor Ponta s-a aflat ieri la Oradea într-o scurtă vizită electorală, însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea şi miniştrii Ioan Rus, Constantin Niță şi Nicolae Jianu.
 
Proiectul spectacolelor de operă continuă la Oradea, cu sprijinul Teatrului Regina Maria. De această dată, este vorba despre un spectacol produs de proaspăt înfiinţată asociaţie Operacademy, "Nunta lui Figaro", iar publicul va avea ocazia de a cunoaşte artişti renumiţi din Italia, Franţa, Austria şi Ţara Galilor.
 
Luni, de la ora 13.10, Arena „Antonio Alexe" a fost gazda unui meci inedit. Elevii lui Cristian Achim au jucat împotriva SMURD Bihor, în cadrul unui meci prin care salvatorii orădeni au serbat cei 21 de ani de existenţă.
 
Echipa de prim ajutor calificat a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana" Bihor a reprezentat România, în premieră, la Competiţia Mondială de Salvare.
 
Patrula de Reciclare bihoreană, una dintre cele mai mari echipe județene din țară, și-a sărbătorit performanța la Oradea Shopping City, vineri, 10 octombrie.
 
Orădenii au marcat, la finele săptămânii trecute, cu prăjituri, Ziua Mondială Împotriva Fracturării Hidraulice. În principal, aceeaşi concetăţeni, care au participat la mai toate protestele anti-şist, şi-au manifestat şi de această dată opoziţia împotriva fracturării hidraulice, considerată un mare pericol la nivel mondial.
 
Festivalul Muzicii de Fanfară, organizat pentru prima dată la Oradea, s-a bucurat de un succes deosebit. Zeci de orădeni au participat atât la parada orchestrelor, cât şi la spectacolele susţinute de aceste fanfare în cele patru mari parcuri din oraşul de pe Criş.
 
Ultimul dintre concertele susţinute la Filarmonica din Oradea, în cadrul Toamnei Orădene, i-a adus pe scena „Enescu - Bartok" pe îndrăgiţii artişti Corina Chiriac şi Cătălin Crişan.
 
Prin eforturile conjugate ale Institutului de Istorie Militară Praga, Muzeului Militar Naţional, filiala Oradea, Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor şi Primăriei, orădenii au ocazia de admira, timp de o lună şi jumătate, planşe, picturi şi obiecte care ilustrează evenimente din cardul primului război mondial.
 
„Se întroc morţii acasă" a fostului jurnalist, prof. Cornel Constantin Ciomâzgă, este o carte - mărturie a dramei trăite, sub regimul comunist, de către victimele acestui sistem, care au înfundat puşcăriile Gulagului românesc, respectiv este spovedania unui fost torţionar care ajunge să caute lumină, copleşit de vinovăţie.
 
Sute de orădeni s-au bucurat timp de trei ore de un spectacol eveniment, care l-a avut în centrul atenţiei pe Dan Andrei Aldea, cel care nu a mai evoluat pe o altă scenă din România de 33 de ani. Pe scena Filarmonicii de Stat din Oradea, în concert, i s-au alăturat şi îndrăgita formaţie Pasărea Colibri.
 
Ieri, la Băile Felix, a început a VI-a ediţie a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență și Salvări în Situații Speciale, „Search and Rescue".
 
Centrul pentru cercetarea istoriei evreilor „Eva Heyman" a comemorat ieri, de la ora 14.30, în Sala de conferinţe a Bibliotecii Universităţii din Oradea Ziua Holocaustului, un eveniment în cadrul căruia mai mulţi specialişti în istorie au susţinut lucrări pe această temă, fiind organizată, în paralel, şi o expoziţie.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 25.10.2014
sâmbătă ora 09:58
Ceţos
Temperatura: 5° C
Umiditatea: 93 %
Viteza vântului: 3.22 km/h
Oradea 26 Oct 2014
Duminică
Senin
Temperatura: 13° C
Intrebarea Zilei

În acest an, 34 de oameni au murit şi alţi 147 au fost grav răniţi pe şoşelele din Bihor, care credeţi că sunt cauzele?

Rezultatele
Horoscop