Duminica 20 Aprilie 2014 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
duminică, aprilie 20, 2014
1 USD = 3,2281 RON
1 EUR = 4,4607 RON
1 HUF = 0,0145 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Patimile lui Hristos şi drumul parcurs de El spre răstignire au fost rememorate miercuri de peste 300 de credincioşi. Alături de episcopul greco-catolic Virgil Bercea, preoţi, seminarişti, dar şi elevi ai Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu" l-au însoţit, metaforic, pe Mântuitor în cele 14 staţiuni din cadrul procesiunii.
 
Peste 1.000 de miei îşi aşteaptă cumpărătorii în Piaţa Ioşia pentru a fi sacrificaţi. Dacă în prima zi, niciun producător nu şi-a făcut apariţia, ieri, trei ciobani au adus cu ei primii 70 de miei, iar după masă, şi-a mai anunţat prezenţa şi un al patrulea producător.
 
În săptămâna 7-11 aprilie a.c., în cadrul programului naţional "Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!", specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor au fost din nou alături de elevi, organizând şi derulând activităţi de prevenire a consumului de droguri.
 
Credincioşi de toate cultele religioase s-au îndreptat ieri spre biserici pentru a sărbători Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim, unde a fost aclamat de locuitorii oraşului şi întâmpinat cu frunze de palmier.
 
Orădenii care îşi doresc să participe gratuit la o mică şedinţă foto, sunt aşteptaţi azi şi duminică în Pasajul Vulturul Negru. Fotoreporterul cotodianului Crişana, Remus Toderici, le va oferi în dar trecătorilor fotografii portret, în cadrul proiectului "Orădean & Mândru".
 
În cadrul programului „Şcoala Altfel", elevi ai Liceului Teoretic Onisifor Ghibu şi ai Colegiului Tehnic „Transilvania" şi-au dat întâlnire cu reprezentanţi din mediul privat, sectorul construcţii şi agricol, dar şi din administraţie publică, arhitectură şi jurnalism, pentru a afla câteva ponturi despre succesul în carieră.
 
Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea a găzduit ieri, 10 aprilie, Festivalul Interjudeţean „Special Kids", ediţia a VII-a. Evenimentul a fost organizat pentru copiii cu cerinţe educative speciale, participând în total 110 elevi.
 
Mâine, 12 aprilie, de la ora 16.00, pe TVR 2, în cadrul emisiunii „Memorialul Durerii", realizată de Lucia Hossu-Longin, va fi prezentată, în premieră, istoria însângerată a Penitenciarului Oradea.
 
Grădinarii şi elevii din ciclul primar de la Liceul "Don Orione" au participat, ieri, în cadrul programului "Şcoala Altfel" la o lecţie specială de dresaj canin, unde au învăţat cât de importantă este legătura dintre om şi animal.
 
În cadrul Săptămânii "Şcoala altfel", un grup de elevi din Aleşd, Şuncuiuş şi Vadu Crişului, împreună cu profesoarele lor, au vizitat redacţia Crişana pentru a vedea cum se desfăşoară activitatea în cadrul unei redacţii.
 
Peste 500 de copii au fost alături de poliţiştii bihoreni la activităţile organizate la sediul Poliţiei Bihorene, în cadrul Săptămânii dedicate activităţilor extraşcolare a elevilor din şcolile primare, gimnaziale şi liceale "Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!"
 
Încă din prima zi a programului "Şcoala altfel", sute de elevi din Oradea şi Bihor au luat cu asalt Teatrul Regina Maria din Oradea, atât secţia română, cât şi secţia maghiară. Doar la secţia română şi-au confirmat vizita peste 2000 de copii.
 
Primăvara a fost serbată sâmbătă la Moszkva Kávézó cu un târg inedit de produse de casă, bio şi handmade. Localul a fost împânzit de mici comercianţi, iubitorii produselor bio şi hand-made având ocazia să servească o cafea în timp ce îşi făceau cumpărăturile.
 
Câteva sute de bihoreni au participat, ieri, la un miting organizat la nivel naţional - „Glasul pământului: Ţara spune NU gazelor de şist", care a avut loc în peste 60 de oraşe din România şi din diaspora. În judeţul nostru, mitingul a avut loc în Piaţa Unirii, la statuia lui Mihai Viteazul şi a fost urmat de un marş.
 
Câteva sute de bihoreni au participat, ieri, la un miting organizat la nivel naţional - „Glasul pământului: Ţara spune NU gazelor de şist", care a avut loc în peste 60 de oraşe din România şi din diaspora. În judeţul nostru, mitingul a avut loc în Piaţa Unirii, la statuia lui Mihai Viteazul şi a fost urmat de un marş.
 
Peste 100 de medici au participat vineri la o şedinţă festivă organizată la Primăria Oradea, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii. În cadrul şedinţei festive, patru cadre medicale, oftalmologul Norbert Segal, anestezistul Szilagyi Ludovic, hematologul Gabriela Miculschi şi fostul ministru al Sănătăţii, Ladislau Ritli, au fost recompensaţi pentru munca în slujba pacientului, cu premiul „Dr. Marta Buteanu".
 
Postul de televiziune TTV difuzează azi, 7 aprilie, de la ora 20 și vineri, 11 aprilie, de la ora 18.20, Concertul "Cântec de dor - Basarabia", dedicat Unirii Basarabiei cu România, moment istoric care a avut loc la 27 martie 1918.
 
Vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor, şi-a deschis official porţile expoziţia "Feerie Minerală". Peste 15 expozanţi îi aşteaptă pe orădeni, până duminică, cu o paletă largă de bijuterii, obiecte de design, dar şi diverse pietre de colecţie, cu preţuri diverse.
 
În fiecare an, în data de 3 aprilie, jandarmii români au motive de sărbătoare. În urmă cu 164 de ani, domnitorul Grigore Alexendru Ghica aproba Ofisul domnesc prin care înfiinţa Corpul de slujitori în jandarmi, la 3 aprilie 1850.
 
Expoziţia "Anne Frank - O istorie pentru prezent" şi-a deschis porţile, ieri, la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai", în prezenţa lui Matthijs van Bonzel, ambasadorul Olandei în România.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 20.04.2014
duminică ora 03:38
Nu este disponibil!
Temperatura: 10° C
Umiditatea: 82 %
Viteza vântului: 11.27 km/h
Oradea 20 Apr 2014
Duminică
Furtunã cu fulgere si tunete risipite
Temperatura: 18° C
Intrebarea Zilei

Consideraţi că Paştele, respectiv Învierea Mântuitorului Iisus Christos, este celebrat aşa cum se cuvine?

Rezultatele
Horoscop