Sambata 28 Martie 2015 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
sâmbătă, martie 28, 2015
1 USD = 4,0876 RON
1 EUR = 4,4242 RON
1 HUF = 0,0147 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Zi cu emoţii pentru 153 de viitori instrumentişti şi cântăreţi de la şase licee din ţară. Ieri, la Liceul de Arte, s-a dat startul celei de-a XIX-a ediţii a Concursului judeţean cu participare interjudeţeană "Tinere Talente".
 
Sărbătoarea Francofoniei a fost celebrată joi, 24 martie, de la ora 12.00, la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" prin concursuri, cântece şi poezii în mai multe limbi, dar şi o scenetă ai cărei protagonişti au fost Astérix şi Obelix.
 
Sărbătorită în fiecare an în data de 25 martie, Ziua Poliţiei Române a fost marcată, ieri, la Oradea, printr-o serie de manifestări dedicate, în special, cetăţenilor.
 
Poligonul din incinta Bazei sportive "Dinamo" din Oradea a găzduit, ieri, Cupa Presei la tir, o competiţie de tras cu pistolul dedicată jurnaliştilor orădeni. Concursul face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei Române ce va fi marcată astăzi. Crişana a "împuşcat" primul loc.
 
Două acţiuni inedite au avut, loc, ieri, la Oradea, în cadrul manifestărilor organizate de IPJ Bihor pentru a marca Ziua Poliţiei Române.
 
Sâmbăta a fost ziua în care poveștile au devenit realitate, personajele lor principale invadând orașul, într-un marș care a început în fața Teatrului Arcadia și a străbătut Parcul 1 Decembrie și Republicii.
 
Pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la creşterea constantă a numărului de avorturi, Uniunea Femeilor Bihor a organizat sâmbătă cea de-a patra ediţie a Marşului pentru viaţă.
 
Până se va decide cine va reface mozaicul din Pasajul "Vulturul Negru", administraţia locală a scos la licitaţie proiectul de refacere a cupolei de sticlă şi a pereţilor interiori ai monumentului istoric, adevăratul simbol al oraşului de pe Criş.
 
La Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din Oradea s-a desfăşurat, ieri, cea de-a opta ediţie a Concursului cu tematică preventivă "Şcoala fără violenţă". Concursul este organizat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi cu cei ai Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu".
 
Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor au participat, în perioada 12 - 15 martie a.c., la Târgul de Turism al României de la Romexpo Bucureşti, dedicat pieței de turism din România.
 
În Piaţa Unirii a mai rămas doar statuia lui Mihai Viteazul, după ce sâmbătă, 14 martie, cea a lui Emanuil Gojdu a fost demontată şi apoi transportată în Ştrandul Ioşia, unde va rămâne până va putea fi amplasată în Centrul Civic, în faţa Catedralei Ortodoxe.
 
Orădenii greco-catolici au fost invitaţi la Catedrala Sfântul Nicoale, la 24 de ore de rugăciune, începând de ieri, 13 martie.
 
Parcul auto al OTL s-a îmbogăţit cu cinci minibuze foarte cochete, care vor asigura transportul pe unele rute unde numărul călătorilor nu este atât de mare.
 
Dacă săptămâna viitoare ar avea loc referndumul privind fuziunea oraşului Oradea cu localitatea Sânmartin, cu siguranţă acesta nu ar fi validat.
 
Copiii grupei mici/A din cadrul Grădiniţei cu program prelungit nr. 45 (director prof. Rodica Ciocan), îndrumaţi de educatoarele Floare Bernad şi Maria Irimuş-Jurcuţ, s-au gândit să facă din ziua de vineri o zi specială pentru mămicile, bunicile ori mătuşile lor, o avanpremieră a zilei de 8 Martie.
 
Un prinos de rugăciune a fost adus, ieri, martirilor care au îndurat ani în şir ororile temniţelor comuniste, cu prilejul Zilei Foştilor Deţinuţi Politici, care se marchează în fiecare an pe 9 martie.
 
A fost 8 Martie și în trafic pentru șoferițele din Bihor. Sute de doamne și domnișoare au fost trase pe dreapta de polițiști și au primit flori și zâmbete în loc de amenzi.
 
Ample manifestări au avut loc vineri, 6 martie, la poalele Munţilor Apuseni, care au avut darul să marcheze o sărbătoare dragă tuturor, Ziua Internaţională a Femeii, în care au fost implicate atât Primăria, Consiliul Local Ştei, Casa de Cultură ,,Miron Pompiliu'' Ştei, cât şi toate unităţile de învăţământ din oraş.
 
Devenit tradițional, concursul de vinuri organizat la Aleșd, are loc în prima sâmbătă din luna martie. 7 martie 2015 marchează cea de-a 12 ediție a acestui apreciat concurs, care s-a transformat într-o adevărată sărbătoare a vinului și a producătorilor lui.
 
Joi, 5 martie, în sala de evenimente Florica Ungur, a avut loc cea de-a IV-a ediţie a Galei Femeilor de Succes. Evenimentul a fost prezentat, pro bono, de actorii Mirela şi Sebastian Lupu şi a avut o importantă componentă caritabilă. Astfel, pe lângă decernarea premiilor, în cadrul galei s-a organizat şi o licitaţie, iar banii strânşi de la invitaţi vor fi folosiţi pentru a pune bazele Centrului Respiro Piticot.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 28.03.2015
sâmbătă ora 17:59
În mare parte noros
Temperatura: 10° C
Umiditatea: 62 %
Viteza vântului: 22.53 km/h
Oradea 29 Mar 2015
Duminică
Parţial noros
Temperatura: 15° C
Intrebarea Zilei

Credeţi că ar trebui dizolvat Parlamentul şi organizate alegeri anticipate?

Rezultatele
Horoscop