Joi 02 Oct 2014 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
joi, octombire 02, 2014
1 USD = 3,4994 RON
1 EUR = 4,4127 RON
1 HUF = 0,0142 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea a fost plină ochi ieri la festivitatea de deschidere a noului an universitar.
 
Drumul judeţean Şuşti-Moneasa sau inelul rutier metropolitan Oradea? Aleşii judeţeni au decis că modernizarea drumului forestier de peste Munţii Codru Moma este mai important.
 
Pentru a fi siguri că nu ratează locurile în cămine, cei mai mulţi studenţi au renunţat la weekend şi au venit să se cazeze încă din prima zi, de sâmbătă.
 
Parcul I.C. Brătianu a fost duminică, de la ora 10.00, plin de copii, tineri și vârstnici, dornici să facă mișcare. Împărțite pe cinci categorii, în jur de 200 de persoane au alergat pe o distanță de 3 km., cu scopul declarat de a preveni bolile cardiovasculare.
 
Pentru o zi, Oradea a fost capitala dansului, sub cupola Era Shopping Parc reunindu-se, sâmbătă, 302 perechi care au participat la Cupa Feeling Dance.
 
O mână de orădeni s-au adunat, sâmbătă, la statuia Reginei Maria din Piaţa Ferdinand, pentru a comemora 100 de ani de la moartea Regelui Carol I de România.
 
Anchetatorii bihoreni în colaborare cu structurile anti-mafia din Italia au dat lovitura. O fabrică de bani falşi a fost descoperită la Oradea, de procurorii DIICOT.
 
Anchetatorii au găsit 11,6 milioane de euro în imobilul din Oradea unde erau falsificaţi bani şi 90.000 de euro la o groapă de gunoi, unde membrii grupării intenţionau să îi ardă, precum şi mai multe bancnote care fuseseră parţial distruse.
 
În această seară, la scena mobilă din faţa Teatrului Regina Maria, are loc premiera spectacolului "În inima nopţii - Episodul Hamlet". Aceasta este cea de-a doua întâlnire a regizorului Gavriil Pinte cu trupa Iosif Vulcan şi publicul din Oradea.
 
Timp de trei zile, în perioada 24-26 septembrie, staţiunea Băile Felix găzduieşte cea de-a zecea ediţie a Bursei şi Forumului de Turism Balnear, eveniment organizat de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), împreună cu SC Turism Felix SA.
 
Pentru a promova capitalul natural și cultural al Sitului Natura 2000 Defileul Crișului Repede - Pădurea Craiului, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor organizează un șir de evenimente la Peștera Meziad.
 
Aproximativ 1.000 de amatori de mişcare au făcut abstracţie de ploaie şi s-au prezentat la start, ieri dimineaţă, în cadrul celei de a IV-a ediţii a Oradea City Running Day. Participanţii au concurat la probele de semimaraton individual (21 km), semimaraton ştafetă în doi sau în patru, cinci kilometri şi 10,5 kilometri individual.
 
Şcoala "Oltea Doamna" din Oradea s-a bucurat, ieri, să fie gazda reuniunii colegiale a absolvenţilor promoţiei 1959, din care face parte şi renumita poetă, scriitoare şi eseistă, Ana Blandiana.
 
Evenimentul a fost organizat la statuia Reginei Maria din Piaţa Ferdinand şi s-a dovedit un moment prielnic pentru a le reaminti celor prezenţi despre importanţa Casei Regale a României în destinele realizării României moderne.
 
Sute de copii, adulţi şi tineri au transformat, ieri, strada într-un spaţiu pentru practicarea sportului în aer liber. Piaţa Unirii a devenit, pentru câteva ore, o arenă plină de iubitori ai baschetului, iar carosabilul a fost terenul de joc pentru o competiţie la care s-au înscris peste 30 de echipe.
 
La poalele Munţilor Apuseni, mina Băiţa este singura unitate minieră pentru exploatarea în subteran a minereurilor polimetalice (CU, ZN, PB, etc.) menţinută în stare de funcţionare, din ţară, şi cu perspective fezabile de dezvoltare.
 
Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygiel, s-a aflat ieri în vizită la Oradea, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii Prefecturii Bihor, ai administraţiei judeţene şi ai municipalităţii.
 
Cu o întârziere de trei luni şi sub presiunea obligaţiilor europene de a finaliza lucrările pe fonduri nerambursabile până în decembrie 2015, au demarat, pentru început cu organizarea de şantier, lucrările la viitorul pasaj denivelat.
 
Nici bine nu a păşit, ieri, în Oradea secretarul de stat în Ministerul Mediului, că excavatoarele şi pickamerele de pe malul Crişului, în zona parcării de pe Independenţei, au început să se pună în mişcare.
 
Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea în parteneriat cu AJOFM Bihor a lansat ieri proiectul "Un viitor mai bun pentru femeile din Bihor". Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni şi urmăreşte creşterea oportunităţilor în carieră pentru bihorence prin măsuri care includ calificarea femeilor şi sporpirea gradului de încredere în sine.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 02.10.2014
joi ora 11:23
Senin
Temperatura: 16° C
Umiditatea: 88 %
Viteza vântului: 11.27 km/h
Oradea 3 Oct 2014
Vineri
Ploi torenţiale
Temperatura: 17° C
Intrebarea Zilei

Sunteţi de acord ca Sala ARLUS să poarte, pe viitor, numele regretatei soliste de folclor Florica Ungur?
Rezultatele
Horoscop