Vineri 29 Aug 2014 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
vineri, august 29, 2014
1 USD = 3,3490 RON
1 EUR = 4,4126 RON
1 HUF = 0,0140 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
În urmă cu mai bine de un an, la 10 aprilie 2013, peste trei sute de șoferi bihoreni, revoltați de starea deplorabilă în care se afla Drumul Național 76, participau la un protest motorizat între localitățile Pocola și Copăceni.
 
37 de angajaţi de la Direcţia regională Vamală Oradea au protestat ieri în faţa sediului de pe Şoseaua Borşului împotriva deciziei ANAF de a muta instituţia la Cluj-Napoca.
 
Aceasta este dotată cu un post grafie de tip Discovery XR 656, seria 110851, şi este capabilă de expuneri tridimensionale în aplicaţii pulmonare, medicii putând da astfel un diagnostic complet, fără a fi necesară folosirea computerului tomograf şi cu o expunere la radiaţii mult mai redusă.
 
Atmosferă relaxată, corturi cu hrană de toate tipurile pentru câini, copii râzând și cățeluși de toate dimensiunile și culorile, fluturând din cozi sau ridicând nasul spre mâinile stăpânilor, așa ar putea fi descrisă atmosfera de la prima expoziție canină care a avut loc în weekend, în Parcul Bălcescu din Oradea.
 
Mii de orădeni au urmărit defilarea carelor alegorice, a dansatorilor, majoretelor şi cailor la cea de-a X-a ediţie a Carnavalului Florilor desfăşurată ieri în municipiul de pe Crişul Repede.
 
În jur de 20 de persoane au protestat ieri în curtea Centrului Creştin Salem, nemulţumite de faptul că municipalitatea orădeană intenţionează să exproprieze o parte din terenul de 2 ha deţinut de centru pentru a amenaja un drum lipit de cel existent deja, dar care e blocat de Liceul Penticostal Betel.
 
Trei persoane au ajuns la spital în urma unui accident produs luni seara, pe Drumul Naţional 1, în apropierea localităţii bihorene Săcădat. În coliziunea în lanţ au fost implicate două autotrenuri, un autoturism şi un autocar cu 40 de pasageri care călătoreau din Roma înspre Piatra Neamţ.
 
Bihoreanul Csongor Nagy a câștigat Campionatul Național al Tăietorilor de Lemne STIHL Timbersports, desfășurat week-end-ul trecut la Arad.
 
Filmele bune nu sunt îndeajuns niciodată. Mai ales dacă sunt gratuite și se difuzează sub clar de lună și chiar dacă lucrul aceasta se întâmplă în cinci zile din şapte.
 
Până pe 1 septembrie, când cadrele didactice trebuie să se întoarcă la unităţile şcolare, firmele angajate să execute reparaţii curente la sălile de clasă sau sport trebuie să finalizeze toate lucrările.
 
Bătaia de joc la adresa DN 76, pe tronsonul Oradea-Sânmartin, pare să continue, după ce muncitorii SCT Bucureşti au turnat piatră cubică pur şi simplu peste vechea îmbrăcăminte de asfalt, turnând apoi un strat de asfalt nou.
 
Prima ediţie a evenimentului „Marea stopeală" a adus în rândul orădenilor multă voie bună, distracţie şi răcoare. Zeci de copii, tineri, dar şi adulţi s-au duelat, sâmbătă, în Parcul 1 Decembrie, cu pistoale, pungi, balone şi flacoane pline ochi cu apă.
 
Peste 100 de participanţi, profesionişti, amatori şi copii, s-au aliniat ieri la startul celei de-a IV-a ediţii a Cupei Crater XCO Betfia. Cel mai spectaculos concurs de ciclism montan gen Cross-County din judeţul Bihor a avut participanţi atât din Oradea, cât şi din alte oraşe din vestul României, cum sunt Cluj sau Timişoara.
 
În prezenţa oficialilor orădeni, ieri, a fost inaugurat primul Centru de închiriat biciclete din Oradea, care are în dotare 50 de biciclete ce vor putea fi folosite, în acest an, până la finele lunii noiembrie.
 
Zeci de orădeni, spectatori sau trecători au avut ocazia de a admira ieri spectacolul oferit de fanfara Reinhardt Reissner din Germania.
 
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, Ioan Micula, a primit ieri vizita de curtoazie a dnei Irene Chang - director al Taiwan Trade Center Bucureşti.
 
Amenajările de parcări în curţile blocurilor se fac, tot mai des, în detrimentul nevoilor orădenilor, care au realizat faptul că Oradea are nevoie şi de copaci şi spaţii verzi pentru a "respira".
 
Câteva mii de tineri au luat cu asalt vineri, Parcul 1 Decembrie pentru a asculta un nou concert în Oradea al trupei Paraziții. Toate piesele cântate de cea mai de success trupă de Hip Hop din România au fost cenzurate. Cheloo și Ombladon au cântat cu beep-uri. Publicul nu!
 
Festivalul Vara Verde, organizat de Ecotop Oradea, invită orădenii la o serie de evenimente în care mişcarea în aer liber, arta şi buna dispoziţie se dezvoltă în spirit eco.
 
Prefectul judeţului Bihor s-a arătat nemulţumit, miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, faţă de modul în care se derulează lucrările la DN 76 Oradea-Deva.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 29.08.2014
vineri ora 17:16
Senin
Temperatura: 24° C
Umiditatea: 41 %
Viteza vântului: 3.22 km/h
Oradea 30 Aug 2014
Sâmbătă
Însorit
Temperatura: 27° C
Intrebarea Zilei

Guvernul Ponta a dat liber aleşilor locali la traseism politic pentru 45 de zile, lucru pe care îl consideraţi:

Rezultatele
Horoscop