Duminica 25 Ian 2015 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
duminică, ianuarie 25, 2015
1 USD = 3,9980 RON
1 EUR = 4,4935 RON
1 HUF = 0,0144 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Sala festivă a Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea a găzduit joi, 22 ianuarie 2015, de la ora 17.00, cea de-a IX-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas, în cadrul căreia au fost premiaţi cei mai activi voluntari ai Asociaţiei în anul 2014.
 
Liceul de Arte din Oradea a organizat ieri un spectacol aniversar fascinant şi inedit, dedicat Unirii Principatelor Române.
 
15 familii care trăiesc într-o sărăcie lucie, la fosta groapă de gunoi din Episcopia Bihor, au fost vizitate ieri de reprezentanţi ai Asociaţiei Caritas Catolica şi ai Centrului Don Orione din Oradea.
 
Sub titlul "Să facem niţel haz! Versuri pentru clipe de necaz", ieri, de la ora 17.30, la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai", a fost lansată o carte adresată atât celor mici, cât şi celor mari, semnată de profesoara Galina Pantea.
 
O parte dintre bihoreni şi-au început săptămâna la coadă. Este vorba despre cei care nu şi-au ridicat prin poştă, din diferite motive, cardurile de sănătate.
 
Anul 2015 a început la Crown Pub şi sala de evenimente Queen Mary cu meniuri nou-nouţe atât pentru cei care vizitează localul, cât şi pentru cei care aleg sala de nunţi pentru cel mai important moment al vieţii lor, căsătoria.
 
Sâmbătă seara, în Bookafe, trainerul Ionuţ Breb a lansat volumul „Words reduced to essence" (Cuvinte reduse la esenţe). Cartea structurată în 27 de capitole conţine o colecţie impresionantă de citate şi cugetări adunate de autor în peste cinci ani de workshopuri şi studiu.
 
Seminarul Greco-Catolic din Oradea a fost gazda, vineri seara, a unui dublu eveniment: lansarea a doua cărţi dedicate a doi martiri transilvăneni: avocatul Ioan Ciordaş şi părintele Mihai Godo.
 
Trecerea Poetului prin urbea de pe Crișul Negru este unul dintre momentele care definesc traiectul comunitar, identitatea culturală a Beiușului conturându-se prin „intersectarea" destinului cetății cu câteva dintre astrele majore ale spiritualității românești, începând cu vlădica Samuil Vulcan și continuând, fast, cu Mihai Eminescu, despre care Ioan Slavici scria că ar fi trecut prin Beiuş cu intenţia de a-şi finaliza studiile tocmai la gimnaziul vulcanian.
 
De ziua Poetului Nepereche, profesorul Ioan Baba Armânescu, ca în fiecare an, i-a adus un omagiu, o nouă carte „Eminescu şi energiile cosmice".
 
Acum 70 de ani Europa era devastată de cel de-al Doilea Război Mondial. În iarna anului 1945, în Oradea eliberată de trupele româneşti şi sovietice viaţa începea să revină la normal.
 
Primăria şi Consiliul Local Ştei, Casa de Cultură „Miron Pompiliu" Ştei, în colaborare cu unităţile de învăţământ din oraşul de la poalele Munţilor Apuseni, au marcat împlinirea a 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu prin ample manifestări culturale.
 
Cu ocazia a 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, peste 100 de orădeni, spectatori şi participanţi, s-au adunat la statuia poetului din strada Independenţei, în dimineaţa zilei de 15 ianuarie.
 
Peste 180 de elevi ai Colegiului Tehnic Transilvania s-au implicat în manifestările adresate comemorării a 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.
 
În perioada 15 - 18 ianuarie 2015, Oradea participă, alături de stațiunea Băile Felix, la Târgul Internațional de Turism de la Viena „Ferien Messe Wien", dedicat pieței austriece.
 
O inițiativă lăudabilă, încheiată cu succes, a fost organizarea, în premieră pe țară, a unui festival concurs de preparare tradițională a porcului, în diferite comune bihorene. Un asemenea festival de anvergură a necesitat eforturi și implicarea unor instituții și organizații de profil.
 
Începând de luni, 12 ianuarie, Sala de lectură de la Arhivele Naţionale - Serviciul Judeţean Bihor îşi va relua activitatea pentru cercetători şi nu numai, după ce instituţiei i-a trebuit aproape doi ani să se mute în noul sediu de pe strada Traian Blajovici, fostă Abatorului.
 
Mii de orădeni au înfruntat frigul ieri, 6 ianuarie, pentru a participa la slujba de Bobotează oficiată în bisericile ortodoxe şi greco-catolice din Oradea.
 
Sute de orădeni au luat cu asalt, încă din prima zi a anului, Serviciul de Parcări, amenzile uriaşe făcându-i pe şoferi să fie mai vigilenţi.
 
În aceste zile, preoţii sfinţesc casele credincioşilor cu Agheasma Mare, înaintea Praznicului Bobotezei. Credincioşii şi-au pregătit casele şi i-au aşteptat pe slujitorii Bisericii cu lumânare aprinsă şi cu bucurie în suflete.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 25.01.2015
duminică ora 05:45
Burniţã
Temperatura: 4° C
Umiditatea: 100 %
Viteza vântului: 8.05 km/h
Oradea 26 Jan 2015
Luni
Noros
Temperatura: 4° C
Intrebarea Zilei

Care ar fi cea mai bună metodă pentru obligarea politicienilor să-şi onoreze promisiunile din campaniile electorale?


Rezultatele
Horoscop