Luni 02 Martie 2015 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
luni, martie 02, 2015
1 USD = 3,9599 RON
1 EUR = 4,4424 RON
1 HUF = 0,0146 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Aula Magna a Universităţii din Oradea a fost ieri, 26 februarie, gazda acordării titlului de Doctor Honoris Causa criticului și istoricului de artă Marius Porumb.
 
Liceul Teoretic „Lucian Blaga" a găzduit duminică, 1 martie, de la ora 12.00, o acţiune multiculturală, care s-a dorit a fi o replică la evenimentele petrecute la Paris, care au zguduit lumea întreagă.
 
Copiii au luat cu asalt vineri, 27 februarie, sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana", acolo unde, de la 10.00 până la 14.00, s-a organizat Ziua Porţilor Deschise.
 
Zilele trecute, regizorul Radu Vaida a oferit publicului orădean o ediție specială a proiectului „Dialoguri interioare”. Tema principală a fost Dragobetele, iar invitații speciali au fost cunoscutul cuplu de magicieni Eduard și Bianca.
 
Orădenii au avut onoarea de a fi primii spectatori din România care au putut viziona filmul lui Tudor Giurgiu "De ce eu ?".
 
Numită "braţul înarmat al partidului", Securitatea în cei 40 de ani de funcţionare a fost, în România, la fel ca şi alte state ale Blocului sovietic, o redutabilă instituţie a terorii şi a fricii, care a reuşit să anihileze toţi opozanţii partidului.
 
Emoţii pentru elevii de clasa a VIII-a din Bihor. Prima simulare, cea la Limba şi literatura română, la Evaluarea Naţională, s-a desfăşurat ieri, de la ora 9.00 la 11.00. La nivelul judeţului au susţinut examenul în jur de 5.600 de elevi, cei mai mulţi în mediul rural.
 
8 licee din Bihor s-au întrecut vineri, în Shadows Club Oradea la Balul Liceelor. După o luptă grea, care a durat aproape patru ore, locul I a fost câștigat de bobocii de la Colegiul Național "Iosif Vulcan", Melania Kretz și Ionuț Casian Paşca.
 
Nu mai puţin de nouă şcoli din Bihor au participat la cea de-a cincea ediţie a concursului "Podul prieteniei". Întrecerea este destinată atât copiilor cu dizabilităţi, cât şi celor din învăţământul de masă, iar din acest an şi cadrelor didactice.
 
Duminică, 22 februarie, Teatrul Regina Maria invită copiii mai mari de şapte ani la premiera spectacolului "Motanul Încălţat", în regia lui Traian Savinescu.
 
Filmul "De ce eu?", inspirat de cazul Panait și filmat parţial în Oradea, va avea două proiecţii de gală pentru orădeni marţi, 24 februarie.
 
Aşa cum au promis, încă din cursul nopţii de ieri, Piaţa Unirii a fost închisă, iar odată cu începutul orelor de program traficul rutier din zonă a fost complet dat peste cap. Călătorii care foloseau până acum mijloacele de transport în comun au fost cei mai afectaţi de noile modificări ale rutelor.
 
Sâmbătă, 14 februarie, şi duminică, 15 februarie, orădenii care au trecut pragul Era Park au fost aşteptaţi la o sesiune de... căsătorii. Un ofiţer de stare civilă, fotografi profesionişti şi tradiţionala pâine cu sare, alături de verighete, au fost darurile organizatorilor pentru tinerii îndrăgostiţi.
 
Orădenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au fost invitaţi, ieri, la Centrul de Afaceri Trade Center Oradea. Prima bursă din acest an, Bursa Factor, a fost organizată de AJOFM Bihor, în colaborare cu Active Job Consulting şi a reunit 62 de angajatori cu peste 1.150 de locuri de muncă disponibile.
 
"Haosul organizat" în zona centrală a Oradiei se va declanşa luni, 16 februarie, începând cu ora 00.00, când întregul trafic rutier va fi suspendat în Piaţa Unirii. Mai mult, efectele închiderii perimetrului amintit va afecta circulaţia tramvaielor atât pe Bulevardul Decebal, cât şi în Ioşia.
 
Liceul Aurel Lazăr a împlinit ieri, 11 februarie, un sfert de veac de existenţă. Elevi şi profesori s-au pegătit temeinic pentru a sărbători cum se cuvine acest moment.
 
Ziggy a ajuns în Bihor. Nu este o persoană, este un spirit. Este dacul modern care s-a născut dintr-o singură suflare dăruită de 14 oameni.
 
Până la finele acestui an, trebuie finalizat şi drumul rapid în lungime de 3.577 m, care leagă viitorul Pod Dragoş Vodă cu Podul Theodor Neş. Timpul scurt pentru dificultatea unui astfel de proiect nu mai dă niciun răgaz constructorului, care se vede nevoit să lucreze şi în condiţii de iarnă.
 
Etnicii germani din Oradea s-au reunite duminică, 8 februarie, în sala festivă a Universităţii Partium pentru a celebra cea de a XXIII-a ediţie "Faschingfest2015". Carnavalul s-a desfăşurat sub egida "Distracţia e zgomotoasă" şi a reunite pe aceeaşi scenă copii şi adulţi, în cântec, dans şi voie bună.
 
Două trăsuri cu ocupanții, adulţi şi copii, în strai popular, încadrează un călător inedit aflat pe spinarea unui frumos cal, călărețul purtând și el straie populare din vechime.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 02.03.2015
luni ora 22:28
Ploi torenţiale
Temperatura: 8° C
Umiditatea: 93 %
Viteza vântului: 16.09 km/h
Oradea 3 Mar 2015
Marţi
Vânturos
Temperatura: 8° C
Intrebarea Zilei

Sunteţi de acord cu numirea lui Eduard Hellvig la şefia SRI?
Rezultatele
Horoscop