Vineri 31 Oct 2014 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
vineri, octombire 31, 2014
1 USD = 3,5098 RON
1 EUR = 4,4139 RON
1 HUF = 0,0144 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Cea mai mare piaţă din Oradea, Piaţa Cetate, se schimbă încet-încet la faţă. Zona cu tarabe în care se vindeau haine s-a modernizat total, fiind montate 180 de module metalice cu rolete din plastic, în prezent lucrându-se la copertine ușoare pe structuri metalice pentru mai multe sectoare.
 
Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România a avut loc ieri, 29 octombrie, aceasta reprezentând ziua de acţiune a voluntarilor Centrului Carpato-Danubian de Geo-ecologie (CCDG).
 
Sâmbătă, au avut loc o serie de manifestări cultural-educative organizate de Garnizoana Oradea pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la acţiunile de eliberare a teritoriului naţional purtate de Armata României în cel de-al Doilea Război Mondial în perioada 23 august - 25 octombrie 1944 şi Ziua Armatei Române.
 
Miercuri, 22 octombrie, Excelența Sa Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, s-a deplasat în județul Bihor, prilej cu care a vizitat platformele industriale European Drinks &Food și Scandic Distilleries de la Sudrigiu și Ștei.
 
Sute de copii costumaţi în legume şi fructe au luat cu asalt, ieri, noua sală de sport a Şcolii Gimnaziale "Nicolae Bălcescu" din Oradea în cadrul unui spectacol de anvergură.
 
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor a fost, ieri, gazda unei delegaţii de oameni de afaceri belgieni, care l-a avut în prim plan pe Ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke.
 
Pentru a prezenta, sub forma unei poveşti, realitatea dureroasă a pierderii unui om drag într-un accident rutier, Asociaţia Română pentru Promovarea Educaţiei şi Siguranţei Rutiere (ARPER) a pus la punct o campanie unică în România.
 
După o pauză de câteva luni, TeatrulArtemotion, primul teatru de pub din Oradea, a revenit în atenția prietenilor orădeni și nu numai într-o nouă locație, este vorba de Crown Pub.
 
Cel mai important concurs anual de frumuseţe din Transilvania şi-a desemnat câştigătoarele, vineri, 17 octombrie, în cadrul luxoasei săli de evenimente Ambasador din Oradea
 
Oradea a găzduit, în acest weekend, deschiderea Anului Cercetăşesc 2014-2015, un eveniument la care au participat sute de tineri din toată Transilvania. Pe parcursul a trei zile, participanții s-au transformat în detectivi având ca misiune găsirea steagului cercetașilor ascuns undeva, în Oradea. L-au găsit doar pentru că au știut să lucreze în echipă.
 
Premierul Victor Ponta s-a aflat ieri la Oradea într-o scurtă vizită electorală, însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea şi miniştrii Ioan Rus, Constantin Niță şi Nicolae Jianu.
 
Proiectul spectacolelor de operă continuă la Oradea, cu sprijinul Teatrului Regina Maria. De această dată, este vorba despre un spectacol produs de proaspăt înfiinţată asociaţie Operacademy, "Nunta lui Figaro", iar publicul va avea ocazia de a cunoaşte artişti renumiţi din Italia, Franţa, Austria şi Ţara Galilor.
 
Luni, de la ora 13.10, Arena „Antonio Alexe" a fost gazda unui meci inedit. Elevii lui Cristian Achim au jucat împotriva SMURD Bihor, în cadrul unui meci prin care salvatorii orădeni au serbat cei 21 de ani de existenţă.
 
Echipa de prim ajutor calificat a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana" Bihor a reprezentat România, în premieră, la Competiţia Mondială de Salvare.
 
Patrula de Reciclare bihoreană, una dintre cele mai mari echipe județene din țară, și-a sărbătorit performanța la Oradea Shopping City, vineri, 10 octombrie.
 
Orădenii au marcat, la finele săptămânii trecute, cu prăjituri, Ziua Mondială Împotriva Fracturării Hidraulice. În principal, aceeaşi concetăţeni, care au participat la mai toate protestele anti-şist, şi-au manifestat şi de această dată opoziţia împotriva fracturării hidraulice, considerată un mare pericol la nivel mondial.
 
Festivalul Muzicii de Fanfară, organizat pentru prima dată la Oradea, s-a bucurat de un succes deosebit. Zeci de orădeni au participat atât la parada orchestrelor, cât şi la spectacolele susţinute de aceste fanfare în cele patru mari parcuri din oraşul de pe Criş.
 
Ultimul dintre concertele susţinute la Filarmonica din Oradea, în cadrul Toamnei Orădene, i-a adus pe scena „Enescu - Bartok" pe îndrăgiţii artişti Corina Chiriac şi Cătălin Crişan.
 
Prin eforturile conjugate ale Institutului de Istorie Militară Praga, Muzeului Militar Naţional, filiala Oradea, Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor şi Primăriei, orădenii au ocazia de admira, timp de o lună şi jumătate, planşe, picturi şi obiecte care ilustrează evenimente din cardul primului război mondial.
 
„Se întroc morţii acasă" a fostului jurnalist, prof. Cornel Constantin Ciomâzgă, este o carte - mărturie a dramei trăite, sub regimul comunist, de către victimele acestui sistem, care au înfundat puşcăriile Gulagului românesc, respectiv este spovedania unui fost torţionar care ajunge să caute lumină, copleşit de vinovăţie.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 31.10.2014
vineri ora 20:21
Noros
Temperatura: 6° C
Umiditatea: 87 %
Viteza vântului: 3.22 km/h
Oradea 1 Nov 2014
Sâmbătă
Parţial noros
Temperatura: 11° C
Intrebarea Zilei

Tot mai mulţi părinţi refuză să îşi imunizeze copiii pe motiv că nu mai au încredere în vaccinuri, cum apreciaţi?
Rezultatele
Horoscop