Joi 30 Iulie 2015 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
joi, iulie 30, 2015
1 USD = 3,9942 RON
1 EUR = 4,4192 RON
1 HUF = 0,0143 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Concurenţă ca pe timpul lui Ceauşescu la Facultatea de Medicină din Oradea, instituţie care nu a fost tocmai ocolită de scandaluri în ultima perioadă.
 
În acest an, ceremonialul militar organizat cu ocazia Zilei Imnului Naţional s-a desfăşurat în Parcul 1 Decembrie, la statuia Ostaşului Român, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi a şefului Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.
 
Absolvenţii de liceu au luat cu asalt Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea ieri, încă de la prima oră. Testul grilă s-a dat la ora 8.30, dar candidaţii au avut obligaţia să se prezinte în săli încă de la 7.30.
 
Festivalul Tineretului, care s-a desfăşurat în acest weekend la Oradea, a lăsat un gust amar orădenilor. Deşi capete de afiş au fost nume ca Semnal M şi Puya, în cele din urmă niciunul dintre artişti nu a mai urcat pe scenă.
 
Pentru a face Oradea mai atractivă turiştilor, începând de luni, 27 iulie, se vor pune în vânzare carduri turistice de transport, denumite oficial Oradea City Card.
 
Cele patru statuete reprezentând Justiţia în diferite ipostaze au fost date jos de pe faţada principală, urmând să fie încredinţate unui restaurator care să le redea strălucirea de acum 117 ani, când Palatul de Justiţie din Parcul Traian era finalizat.
 
Universitarii orădeni, în colaborare cu profesori din alte centre de învâţământ românesc, dar şi din străinătate, au realizat un volum colectiv editat în limba engleză „From Periphery to Centre. The Image of Europe at the Eastern Border of Europe".
 
Cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute a fost pentru miile de orădeni, dar şi turişti, un nou prilej de desfătare la vederea frumuseţii artei tradiţionale româneşti.
 
În ultima zi a săptămânii, vineri, 17 iulie, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea a fost prilej de sărbătoare, cu ocazia festivităţii de avansare la primul grad profesional a "Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 17 iulie 2015".
 
Ieri, 17 iulie, a debutat, în Parcul Nicoale Bălcescu, cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari. La eveniment sunt prezenţi 146 de meşteri din România, Ungaria, Serbia şi Camerun. Alături de standurile lor, orădenii regăsesc în ofertă şi creaţiile copiilor cu dizabilităţi.
 
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, însoţit de secretarul de stat George Turtoi şi de directori din instituţiile din subordine, s-a întâlnit, ieri, cu fermieri şi primari din zona Tinca şi a vizitat câteva proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013.
 
Ieri, de Ziua Naţională a Franţei, Fundaţia Franco-Română Oradea a organizat o serie de acţiuni omagiale care s-au desfăşurat la Monumentul Eroilor Francezi din Parcul 1 Decembrie.
 
Caravana Filmelor TIFF ia startul vineri, la Oradea, pentru trei seri de filme în aer liber, în Șanțul Cetății. Pe 17, 18 și 19 iulie, de la ora 21.45, vor fi proiectate trei producții recente apreciate de public și de critica internațională: Aferim!, Clouds of Sils Maria și Wild Tales. Intrarea este liberă.
 
Experţi în domeniul balistic, poliţişti, criminalişti sau iubitori de arme au la dispoziţie, începând de ieri, o carte inedită lansată la Oradea - "Pistoale-Atlas de prezentare şi identificare".
 
În weekend, orădenii care au vrut să se bucure de zile însorite şi temperature acceptabile, au fost invitaţi să petreacă pe ritmuri populare în Parcul Bălcescu.
 
O autospecială performantă de lucru la înălţime a intrat în dotarea pompierilor orădenilor, vehiculul, în valoare de peste 400.000 de euro fiind achiziţionat în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea Dotării cu Echipamente a Bazelor Operaţionale pentru Intervenţii în Situaţii de Urgenţă din Transilvania de Nord" şi cofinanţarea CJ.
 
Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor şi Asociaţia Pro Democraţia au organizat, ieri, o acţiune de informare şi conştientizare a cetăţenilor asupra fenomenului corupţiei.
 
A participat la sute de misiuni, a descoperit criminali şi, recent, a salvat o fetiţă de numai doi ani dispărută de acasă. Este vorba despre Gom, ciobănescul german în vârstă de nouă ani, care, din 2007, lucrează alături de poliţiştii bihoreni.
 
Cel puţin 12 şantiere sunt, în acest moment, deschise doar pentru proiectul de reabilitare termică, urmând ca în perioada următoare alte zece tronsoane să fie atacate.
 
Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei a organizat prima tabără şcolară de vară, cu scopul de a veni în întâmpinarea părinţilor care nu îşi pot trimite copiii în tabere sau în vacanţe la bunici.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 30.07.2015
joi ora 09:05
Senin
Temperatura: 18° C
Umiditatea: 94 %
Viteza vântului: 8.05 km/h
Oradea 31 Jul 2015
Vineri
Parţial noros
Temperatura: 26° C
Intrebarea Zilei

Ce măsuri ar trebui luate împotriva medicilor care prescriu medicamente pentru care sunt recompensaţi de firmele farmaceutice?
Rezultatele
Horoscop