Miercuri 25 Nov 2015 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
miercuri, noiembrie 25, 2015
1 USD = 4,1911 RON
1 EUR = 4,4442 RON
1 HUF = 0,0143 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Începutul a fost mai greu. Începutul cu coborârea din lumea cifrelor şi a maximelor referitoare la fenomenul sărăciei în cea reală, unde copiii împart între ei o felie de pâine sau trăiesc cu adevărat drama de a fi "singuri acasă".
 
Oradea va fi împodobită pentru Sărbătorile de Iarnă cu 13,5 km de plase luminoase, ghirlande, medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, dar și tuneluri şi fântâni de lumini. Pornirea oficială a iluminatului de sărbători va avea loc vineri, 27 noiembrie a.c., ora 18.00, în Parcul 1 Decembrie.
 
Primăria Oradea și-a însușit și ultimele două apartamente din Casa Darvas La Roche, fostul sediu al FC Bihor, de pe strada Iosif Vulcan, urmând să amenajeze aici Muzeul Art Nouveau al orașului.
 
În acest sfârşit de săptămână, Era Park a fost locul de întâlnire al celor mici, însoţiţi de părinţi sau bunici, care au venit să vadă poveştile puse în scenă de actorii Trupei Arcadia, dar şi pentru cei interesaţi să cumpere produsele oferite spre vânzare în cadrul Târgului de antichităţi.
 
Duminică, 29 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Regina Maria din Oradea va avea loc spectacolul de Operă La Traviata, de Giuseppe Verdi. Spectacolul va aduce pe scena orădeană renumiţi solişti din ţară şi de peste hotare, reuniţi sub bagheta dirijorului Leonard Dumitriu.
 
Poliția de Frontieră efectuează controale amănunțite la granița cu Ungaria, pentru prevenirea migrației ilegale și a eventualelor amenințări la adresa securității naționale și internaționale.
 
Chiar înainte de recepţia parţială a drumului expres, riveranii, cei care observă zilnic mesul lucrurilor, au depus numeroase observaţii privind modul ciudat în care s-a executat investiţia, sesizând inclusiv gravele deficienţe de proiectere şi execuţie care deja pot fi sesizate cu ochiul liber.
 
Sala "Florica Ungur" a devenit neîncăpătoare sâmbătă seara, când cei 20 de actori ai Teatrului de copii au prezentat spectacolul "Visul unei nopţi de vară".
 
După şapte luni şi jumătate, cursele Tarom au revenit pe Aeroportul din Oradea, joi seara având loc prima aterizare pe noua pistă construită pe o lungime de 2.100 m.
 
Mircea Puşcaş, Traian Munteanu şi Mihaela Pătrăuş, actuali sau foşti judecători orădeni, au fost puşi sub învinuire, ieri, de procurorii DNA Oradea, fiind acuzaţi că, în 2011, au "albit" de acuzaţii penale un om de afaceri.
 
Fostul judecător Mircea Puşcaş a fost pus, azi, sub învinuire de procurorii DNA Oradea, fiind acuzat că, în 2011, a “albit” un afacerist. Alături de el, în acest caz, vor mai fi puşi sub învinuire încă doi judecători orădeni.
 
Reabilitarea Podului Ferdinand creează un real disconfort orădenilor, nu doar şoferi, dar şi pietoni, care sunt nevoiţi să parcurgă zeci de minute pe jos pentru a ajunge de pe un mal pe altul.
 
Oradea nu rămâne în urmă la capitolul proteste. La fel ca în alte orașe din țară și în Oradea oamenii au ieșit în stradă în fiecare seară de la declanșarea incendiului din Colectiv.
 
Optzeci de elevi ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea au depus, ieri, jurământul militar. Alături de viitorii poliţişti au fost reprezentanţii autorităţilor, dar şi rudele sau prietenii.
 
A şasea ediţie a Conferinţei Internaţionale de Uroginecologie - UROGYN 2015 a început ieri la Spitalul Municipal şi va continua până sâmbătă. Pe lângă intervenţiile chirurgicale în direct, conferinţa va avea patru mese rotunde, care se vor desfăşura la Hotelul Internaţional din Băile Felix.
 
Sute de orădeni s-au adunat luni seara, în faţa Statuii Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie, pentru a aprinde o lumânare sau pentru a depune o floare, ori pentru a spune o rugăciune pentru cei care au murit în urma incendiului de la Club Colectiv. Episcopul greco-catolic al Oradiei, PS Virgil Bercea a fost şi el prezent.
 
Orădenii nu au rămas indiferenţi la auzul veştii că 31 de oameni s-au stins şi alţi 90 sunt internaţi în stare gravă la mai multe spitale din Capitală, s-au trezit dimineaţă şi au mers să doneze sânge.
 
În perioada 28-30 octombrie a.c., Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) nr. 56 din Nufărul a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Festivalului Dovlecilor, eveniment la care au participat toţi cei 350 de copii de la grădiniţă.
 
Mii de bihoreni au mers şi în acest an la mormintele rudelor şi cunoscuţilor şi au aprins o lumânare în memoria celor trecuţi în lumea de dincolo. Preoţii au făcut rugăciuni şi au ținut slujbe, aşa cum cere tradiţia.
 
26 de prichindei din grupa mare au participat ieri, la Grădiniţa nr. 52 din Rogerius, la Carnavalul Toamnei, un eveniment devenit deja tradiţie. Micuţii au cântat, au dansat şi au jucat într-o piesă de teatru în aplauzele educatoarelor şi ale părinţilor.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 25.11.2015
miercuri ora 18:12
În mare parte noros
Temperatura: 4° C
Umiditatea: 93 %
Viteza vântului: 4.83 km/h
Oradea 26 Nov 2015
Joi
Ploi torenţiale
Temperatura: 3° C
Intrebarea Zilei

Turcia (membră NATO) a doborât un avion militar rusesc, iar de aici scenariile pot evolua astfel:

Rezultatele
Horoscop