Sambata 10 Oct 2015 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
sâmbătă, octombire 10, 2015
1 USD = 3,8911 RON
1 EUR = 4,4145 RON
1 HUF = 0,0142 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Zeci de elevi ai liceelor "patronate" de marcante personalităţi culturale au participat vineri, 9 octombrie, la un concurs organizat de prof. dr. Emilia Ungur (C. N. Mihai Eminescu), în cadrul proiectului "Bihoreni iluştri". Concursul s-a desfăşurat la Muzeul Memorial Aurel Lazăr şi a fost dedicat Zilelor Oradiei.
 
Seara de ieri a fost dedicată iubitorilor de folclor, Cetatea Oradea răsunând a voie bună şi a muzică de petrecere. Bucuria orădenilor de a-şi revedea cântăreţii favoriţi a fost imensă, orădenii venind în număr mare la acest spectacol special organizat în cadrul Toamnei Orădene.
 
Săptămâna internațională a bebelușilor purtați este organizată în fiecare an începând cu prima duminică a lunii octombrie, iar în anul 2015 s-a desfăşurat între 4 şi 10 octombrie. La ediţia actuală, și Cercul Dulelor Holdvirág și Grupul Babywearing Oradea s-a alăturat iniţiativei internaţionale.
 
Olimpicii orădeni au fost premiaţi ieri de către reprezentanţii municipalităţii orădene, valoarea premiilor acordate ridicându-se la 600 de lei.
 
933 de candele şi lumânări au fost aprinse, ieri seară, în Biserica Romano-Catolică din Cetatea Oradea, amintind de anul 1082, an în care regele Ladislau va ridica aici o mănăstire fortificată cu hramul Sfintei Fecioare Maria.
 
Primul week-end al Toamnei Orădene a adus în Cetatea Oradea mii de vizitatori care s-au bucurat de numeroasele activităţi pregătite de organizatori.
 
Domniţe şi cavaleri, paji şi saltimbaci şi-au făcut, ieri, intrarea triumfători în Cetatea Oradea pe noul pod construit în faţa porţii principale a construcţiei medievale.
 
Momente festive ieri, la Universitatea din Oradea, odată cu începerea noului an. Sala Polivalentă a fost plină ochi, iar momentele cheie le-au constituit premierea studenţilor care au intrat cu notă maximă la facultate şi a cadrelor didactice care au ieşit la pensie.
 
Primarii din zona Ştei-Beiuş s-au adunat ieri la Rieni, de unde au transmis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, căruia îi cer să se implice în finalizarea acestui proiect foarte important pentru bihoreni.
 
Ieri, 29 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc examenul ultimului curs de formare profesională organizat în cadrul proiectului cu finanţare europeană "Un viitor mai bun pentru femeile din Bihor".
 
Pompierii militari bihoreni au reuşit să urce din nou pe podium în finala Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a primului ajutor calificat, cea de-a IV- a ediţie a concursului fiind organizată în perioada 23 - 24 septembrie a.c., în municipiul Târgu Mureş, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş şi Fundaţia pentru SMURD.
 
Tradiţionalul cros „Aleargă pentru inima ta" a adunat ieri dimineaţă în Parcul I.C. Brătianu, în jur de 130 de orădeni, care au alergat în cursa organizată de cluburile Lions şi Rotary. Acţiunea s-a desfăşurat sub egida Societăţii Române de Cardiologie şi a Fundaţiei Române a Inimii.
 
Toamna Orădeană va debuta vineri, 2 octombrie, urmând să se desfăşoare, în premieră, în Cetatea Oradea, care îşi va deschide porţile pentru vizitatori.
 
Universitatea din Oradea a organizat vineri, 25 septembrie, de la ora 17.00, ediția a III-a a Nopții Cercetătorilor. Evenimentul a avut lipici în special pentru copii, în cele cinci ore cât a durat, câteva sute de copii trecând pragul Sălii Polivalente.
 
Noile piste de biciclete au fost testate, ieri, de jurnaliştii orădeni care au acceptat invitaţia viceprimarului Huszar Istvan la un tur cu bicicletele prin oraş.
 
Jandarmii şi-au invitat copiii, luni, la Sala de Teatru Arcadia, unde s-a pus în scenă spectacolul intitulat "Poveşti populare ruseşti".
 
Cei mai mici participanţi la trafic, copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani, au aflat, sâmbătă, chiar de la poliţiştii bihoreni, cum să circule corect, în cadrul celei de-a treia ediţii a unui proiect special destinat lor, "Verde la educaţie pentru circulaţie".
 
Biserica cu Lună s-a bucurat sâmbătă de prezenţa unor înalte feţe bisericeşti venite să sfinţească lucrările de renovare ale lăcaşului, dar şi să sărbătorească 230 de la construirea lui.
 
În cele trei luni rămase până la finele anului, constructorul de la Complexul Wellness Termal Nymphaea Oradea mai are de finalizat 50% din lucrări. În condiţiile în care i-au trebuit şapte luni să execute jumătate din construcţii, acum în trei luni trebuie să finalizeze restul.
 
Vineri şi sâmbătă, între orele 7.00 - 16.00, accesul în sensul giratoriu Selgros va fi interzis pentru finalizarea pasajului spre DN 76. Municipalitatea a anunţat că, în aceste zile, vor fi realizate plăcile de suprabetonare.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 10.10.2015
sâmbătă ora 15:29
Parţial noros
Temperatura: 17° C
Umiditatea: 72 %
Viteza vântului: 14.48 km/h
Oradea 11 Oct 2015
Duminică
Ploi torenţiale
Temperatura: 12° C
Intrebarea Zilei

CNADNR a anunţat că a intensificat controalele privind lucrările pe DN76, dorind să se asigure că termenele vor fi respectate, cum apreciaţi?
Rezultatele
Horoscop