Vineri 25 Aprilie 2014 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
vineri, aprilie 25, 2014
1 USD = 3,2273 RON
1 EUR = 4,4625 RON
1 HUF = 0,0145 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
După mai multe termene amânate, săptămâna viitoare, va avea loc recepţia parcării supraterane de pe strada Tribunalului.
 
Sute de biciclişti s-au aliniat ieri la startul Critical Mass Oradea, în parcul Magnoliei din Rogerius. În ciuda vremii capricioase, marşul bicicliştilor şi-a urmat traseul binecunoscut pe principalele artere orădene. Evenimentul a culminat cu ridicarea bicicletelor în aer în Piaţa Unirii.
 
Aniversarea a 95 de ani de la intrarea Armatei Române, sub comanda lui Traian Moşoiu, în Oradea, a fost sărbătorită vineri, 18 aprilie, printr-un ceremonial la statuia generalului.
 
Cei 95 de ani de la intrarea Armatei Române în Oradea au fost marcați la Primărie prin dezvelirea a două tablori istorice, unul înfățișându-l pe „Împăratul Sigismund de Luxemburg primindu-l pe regele Vladislav Jagello la Oradea" și altul, „Primirea Regelui Ferdinand și Reginei Maria la Oradea în 1919".
 
Pentru a marca împlinirea a 95 de ani de la intrarea Armatei Române în Bihor cinci personalități de seamă ale județului au primit, post-mortem, titlul de Cetăţean de Onoare. În acelaşi context aniversar, la Primăria Oradea au fost inaugurate în Sala Mare două picturi istorice reflectând evenimente importante din trecutul oraşului.
 
Timp de două zile, la Oradea s-au aflat 40 de cursanți ai Colegiului Național de Apărare, veniţi într-un schimb de experiență, studii și documentare în Garnizoana Oradea.
 
Patimile lui Hristos şi drumul parcurs de El spre răstignire au fost rememorate miercuri de peste 300 de credincioşi. Alături de episcopul greco-catolic Virgil Bercea, preoţi, seminarişti, dar şi elevi ai Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu" l-au însoţit, metaforic, pe Mântuitor în cele 14 staţiuni din cadrul procesiunii.
 
Peste 1.000 de miei îşi aşteaptă cumpărătorii în Piaţa Ioşia pentru a fi sacrificaţi. Dacă în prima zi, niciun producător nu şi-a făcut apariţia, ieri, trei ciobani au adus cu ei primii 70 de miei, iar după masă, şi-a mai anunţat prezenţa şi un al patrulea producător.
 
În săptămâna 7-11 aprilie a.c., în cadrul programului naţional "Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!", specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor au fost din nou alături de elevi, organizând şi derulând activităţi de prevenire a consumului de droguri.
 
Credincioşi de toate cultele religioase s-au îndreptat ieri spre biserici pentru a sărbători Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim, unde a fost aclamat de locuitorii oraşului şi întâmpinat cu frunze de palmier.
 
Orădenii care îşi doresc să participe gratuit la o mică şedinţă foto, sunt aşteptaţi azi şi duminică în Pasajul Vulturul Negru. Fotoreporterul cotodianului Crişana, Remus Toderici, le va oferi în dar trecătorilor fotografii portret, în cadrul proiectului "Orădean & Mândru".
 
În cadrul programului „Şcoala Altfel", elevi ai Liceului Teoretic Onisifor Ghibu şi ai Colegiului Tehnic „Transilvania" şi-au dat întâlnire cu reprezentanţi din mediul privat, sectorul construcţii şi agricol, dar şi din administraţie publică, arhitectură şi jurnalism, pentru a afla câteva ponturi despre succesul în carieră.
 
Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea a găzduit ieri, 10 aprilie, Festivalul Interjudeţean „Special Kids", ediţia a VII-a. Evenimentul a fost organizat pentru copiii cu cerinţe educative speciale, participând în total 110 elevi.
 
Mâine, 12 aprilie, de la ora 16.00, pe TVR 2, în cadrul emisiunii „Memorialul Durerii", realizată de Lucia Hossu-Longin, va fi prezentată, în premieră, istoria însângerată a Penitenciarului Oradea.
 
Grădinarii şi elevii din ciclul primar de la Liceul "Don Orione" au participat, ieri, în cadrul programului "Şcoala Altfel" la o lecţie specială de dresaj canin, unde au învăţat cât de importantă este legătura dintre om şi animal.
 
În cadrul Săptămânii "Şcoala altfel", un grup de elevi din Aleşd, Şuncuiuş şi Vadu Crişului, împreună cu profesoarele lor, au vizitat redacţia Crişana pentru a vedea cum se desfăşoară activitatea în cadrul unei redacţii.
 
Peste 500 de copii au fost alături de poliţiştii bihoreni la activităţile organizate la sediul Poliţiei Bihorene, în cadrul Săptămânii dedicate activităţilor extraşcolare a elevilor din şcolile primare, gimnaziale şi liceale "Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!"
 
Încă din prima zi a programului "Şcoala altfel", sute de elevi din Oradea şi Bihor au luat cu asalt Teatrul Regina Maria din Oradea, atât secţia română, cât şi secţia maghiară. Doar la secţia română şi-au confirmat vizita peste 2000 de copii.
 
Primăvara a fost serbată sâmbătă la Moszkva Kávézó cu un târg inedit de produse de casă, bio şi handmade. Localul a fost împânzit de mici comercianţi, iubitorii produselor bio şi hand-made având ocazia să servească o cafea în timp ce îşi făceau cumpărăturile.
 
Câteva sute de bihoreni au participat, ieri, la un miting organizat la nivel naţional - „Glasul pământului: Ţara spune NU gazelor de şist", care a avut loc în peste 60 de oraşe din România şi din diaspora. În judeţul nostru, mitingul a avut loc în Piaţa Unirii, la statuia lui Mihai Viteazul şi a fost urmat de un marş.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 25.04.2014
vineri ora 10:36
Senin
Temperatura: 16° C
Umiditatea: 88 %
Viteza vântului: 0 km/h
Oradea 26 Apr 2014
Sâmbătă
Parţial noros
Temperatura: 22° C
Intrebarea Zilei

E normal ca senatorii să-şi înceteze activitatea în plen timp de o lună, cu ocazia campaniei electorale?

Rezultatele
Horoscop