Marti 01 Sep 2015 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
marţi, septembrie 01, 2015
1 USD = 3,9511 RON
1 EUR = 4,4321 RON
1 HUF = 0,0141 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
În weekend, comuna Diosig a fost în sărbătoare. Sâmbătă şi duminică (29-30 august), s-a desfăşurat a XIX-a ediţie a Zilelor Diosigului. Principalele puncte de atracție din program au fost concertul trupei rock Tankcsapda și concusurile de ceaune și de atelaje.
 
Anul şcolar bate la uşă, aşa că părinţii au început deja goana după rechizite pentru micuţi. Comparativ cu anul trecut, acestea nu s-au scumpit foarte mult, dar asta nu înseamnă că părinţii nu vor avea de băgat mâna adânc în buzunar pentru ca prichindelul lor să fie în rând cu ceilalţi.
 
După patru ani de ample săpături pe străzile din Oradea, s-a decis ca şi în oraşul de pe Criş să se implementeze o tehnologie japoneză care elimină şanţurile din asfalt şi presupune introducerea unei noi conducte în vechile reţele.
 
Cele patru picturi murale realizate acum 117 ani în partea superioară a Sălii festive a Palatului de Justiţie din Oradea sunt, în aceste zile, supuse unui amplu proces de restaurare. Două, Arhanghelul şi îngerii, au fost deja finalizate, iar imaginile Justiţiei şi cărturarului vor fi în câteva zile complet recondiţionate.
 
Festivalul "Vara Verde", amânat săptămâna trecută din cauza vremii nefavorabile, şi-a reluat activităţile în aceste zile, debutând cu o inedită lansare de lampioane. Evenimentul s-a desfăşurat luni seara, în Parcul 1 Decembrie, când mai multe lampioane au brăzdat cerul, de această dată, senin.
 
În cadrul raliului Liege - Bucureşti, ieri, 38 de maşini de epocă au poposit pentru o noapte în Oradea, urmând ca, în această dimineaţă, să pornească spre Sibiu, tocmai pe ruta spre Beiuş.
 
La doar o săptămâna de la primele emoţii ale ediţiei de toamnă a bacalaureatului, cei 1.128 de elevi din Bihor au susţinut ieri, de la ora 9.00, prima probă cu adevărat serioasă, cea scrisă la limba şi literatura română.
 
Duplexul Oradea - Debreţin a reunit, la sfârşitul săptămânii, peste 1.600 de câini veniţi de prin toată Europa, inclusiv din Norvegia, Finlanda, Ucraina, Polonia şi Rusia. Frumuseţea celor 170 de rase etalate i-a cucerit pe orădenii veniţi în Parcul Bălcescu în cele două zile a expoziţiei canine.
 
Alaiul de flori şi carele alegorice nu au putut fi oprite, ieri, de ploaia măruntă care s-a abătut asupra Oradiei. Arcaşi, călăreţi, dansatori, personaje de poveste au defilat pe străzi, respectând o tradiţie încetăţenită acum 10 ani.
 
Vineri orădenii sunt invitaţi la a XI-a ediţie a Caravanei Florilor, organizatorii pregătind pentru acest eveniment şase care alegorice care vor ajunge, încă de cu noaptea, în Vama Borş, de la Debreţen.
 
Asociaţia Română de Psihologie Comunitară şi Colegiul Psihologilor din România organizează, în perioada 4-6 septembrie, a IV-a conferinţă ştiinţifică în domeniul psihologiei comunitare „Modele integrative, preventive și de intervenție psihologică în comunitate".
 
La invitația organizatorilor celei de-a XXIII-a ediții a „Festivalului Internațional de folclor pentru copii „Peștișorul de Aur" de la Tulcea, 7 - 12 august , a participat și Ansamblul folcloric „Moșuț", din Vadu Crișului, devenit emblemă culturală a comunei.
 
Festivalul Vara Verde, organizat de Ecotop Oradea invită orădenii la o serie de evenimente în care mişcarea în aer liber, arta şi buna-dispoziţie se dezvoltă în spirit eco.
 
Zece medici, un farmacist şi reprezentatul unei firme fantomă au fost arestaţi vineri seara, pentru fals, fraudă informatică sau evaziune fiscală, anchetatorii acuzându-i că au eliberat mii de reţele false pe numele unor pacienţi, care, în realitate, nu au beneficiat de tratamentele prescrise, deşi unii dintre ei chiar ar fi avut nevoie.
 
Douăzeci de persoane au fost audiate ieri la DIICOT Oradea, într-un dosar privind eliberarea, între anii 2012 - 2014, a 14.000 de rețete medicale fictive, cu un prejudiciu de 700.000 de euro adus Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. 11 medici şi un farmacist au fost reţinuţi şi au fost prezentaţi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.
 
Ministerul Educaţiei mai dă o lovitură mânăriilor care se făceau la nivel naţional cu elevii de bani gata sau cei cu părinţi sus-puşi. Dacă până acum aceştia ajungeau la un liceu bun, prin transfer, chiar dacă picau la examenul de admitere, anul acesta profesorii care au dat curs acestei practici vor plăti. În Bihor sunt considerate suspecte 191 de cazuri de acest fel.
 
Miercuri, 12 august, în Grota Roşie din Cetatea Oradea a avut loc vernisajul Salonului de postere „Retrospective (III). Restaurare în România-Jubileu 40". Vizitatorii au ocazia de a se documenta cu privire la cele mai preţioase restaurări din patrimoniul mobil al judeţelor Bihor, Satul Mare, Cluj sau Suceava.
 
În Oradea, cea de XI-a ediţie a Carnavalului Florilor va avea loc în data de 21 august, când orădenii vor putea admira o parte dintre carele alegorice care vor defila, în 20 august, la Debreţin.
 
Orădenii iubitori de obiecte antice dar şi cei care au dorit să îşi petreacă altfel sfârşitul de săptămână au avut ocazia să viziteze un nou târg de obiecte antice organizat la Oradea, în Parcul Bălcescu.
 
Zeci de orădeni doritori de senzaţii tari au participat, sâmbătă, la un eveniment inedit organizat de Aventura Bihor în Oradea, pe Crişul Repede, în zona Ioşia.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 01.09.2015
marţi ora 13:01
Senin
Temperatura: 33° C
Umiditatea: 31 %
Viteza vântului: km/h
Oradea 2 Sep 2015
Miercuri
Însorit
Temperatura: 34° C
Intrebarea Zilei

Credeţi că medicii ar trebui să aibă salarii la fel ca magistraţii, aşa cum au solicitat?
Rezultatele
Horoscop