Vineri 12 Feb 2016 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
vineri, februarie 12, 2016
1 USD = 3,9623 RON
1 EUR = 4,4744 RON
1 HUF = 0,0144 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Eveniment
Şcolari din toată ţara s-au întâlnit ieri, la Oradea, pentru a serba zece ani de la înfiinţarea celei mai importante structuri a elevilor din mediul preuniversitar din România, Consiliul Naţional al Elevilor (CNE).
 
Reabilitarea Podului Ferdinad (recent rebotezat Sf. Ladislau) va fi finalizată la sfârșitul lunii mai, potrivit directorului Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Oradea, Mircea Ghitea.
 
Pentru că mai sunt doar câteva zile până la Ziua Îndrăgostiţilor, orădenii au pornit deja în căutarea cadoului perfect pentru persoana iubită.
 
Cea mai mare expoziţie dedicată nunţii a avut loc, la finele săptămânii trecute, la Oradea, şi a reunit numeroase firme din ţară şi străinătate, reprezentând toate domeniile care concură la organizarea nunţii perfecte.
 
Liceul "Don Orione" din Oradea a fost, ieri, gazda unei întâlniri între elevi şi judecătorul Cristian Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
 
Duminică, 31 ianuarie, La Teatrul Regina Maria, a avut loc premiera spectacolului "Audiţia", de Alexandr Galin, în regia lui Mircea Cornişteanu.
 
Vineri noaptea, la doar câteva ore după ce un Opel a lovit o dubiță proiectând-o în parapeții de beton, un alt accident grav s-a produs pe centura Oradiei.
 
Traficul pe şoseaua de centură a Oradiei a fost îngreunat, ieri, după ce un autoturism s-a ciocnit cu o autoutilitară, în urma impactului aceasta din urmă răsturnându-se pe carosabil.
 
Prezenţă covârşitoare la alegerile pentru un loc în Senatul Universităţii din Oradea. Peste 76.6% dintre cadrele didactice cu drept de vor au participat la alegerile de miercuri, 27 ianuarie, ceea ce înseamnă că cvorumul a fost realizat.
 
Universitatea din Oradea a fost ieri în febra alegerilor. Până la ora 12.00 votaseră deja aproape 200 de universitari, iar la ora 13.00 se ajunsese la 338 de participanţi în condiţiile în care, pentru a avea cvorum, era nevoie de 480 de votanţi.
 
Ansamblul Artistic Profesionist "Crişana" a organizat un spectacol de neuitat în cinstea Micii Uniri, sub Alexandru Ioan Cuza, sărbătorită în data de 24 ianuarie. Biletele la spectacol s-au epuizat în ritm alert, sala fiind arhiplină, iar orădenii au primit cu căldură soliştii veniţi din toate colţurile ţării.
 
Peste 2.000 de persoane au participat sâmbătă, în Piaţa Unirii din Oradea, la mitingul de susţinere a familiilor de români din Norvegia care au fost separate de copiii lor.
 
Vineri, 22 ianuarie, a avut loc deschiderea și lansarea unei importante expoziții în Cetatea Oradea - Corpul C, expoziție care prezintă viața și cariera artistică a contelui Banffy Miklos, artist și om al renașterii.
 
Zăpada care s-a aşternut ieri peste oraşul de pe Crişul Repede a însemnat bucurie pentru copii, iar pentru şoferi, o grijă în plus.
 
În conferința de presă de la finele săptămânii trecute, primarul Ilie Bolojan a vorbit şi despre proiectele municipiului Oradea care, într-o formă sau alta, depind de Guvernul României.
 
Gojdiştii orădeni au petrecut vineri seara într-o atmosferă de poveste, alături de cele şase perechi înscrise în competiţia Balul Bobocilor.
 
Inaugurat de curând, noul spaţiu memorial dedicat represiunii şi rezistenţei anticomuniste din Bihor a primit, sâmbătă, o primă donaţie importantă din partea renumitului pictor orădean Niculae Adel.
 
Copiii din Grupa Mare A din cadrul Grădiniţei cu program prelungit nr. 45 din Oradea (director prof. Rodica Ciocan) l-au omagiat, ieri, pe Luceafărul poeziei româneşti, Mihai Eminescu, în cadrul unei activităţi initulate „Popas în lumea lui Eminescu la ceas aniversar".
 
Sala Teatrului Regina Maria a fost plină ochi vineri la serbarea patronului spiritual al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu". În cadrul evenimentului, elevii şi profesorii care au obţinut cele mai bune rezultate şcolare au fost premiaţi.
 
De-a lungul veacurilor, credința noastră creștină de aproape 2000 de ani și limba au reprezentat cei doi stâlpi ai dăinuirii poporului român, ai culturii noastre, în același timp elemente esențiale prin care ne-am integrat în cultura și civilizația europeană.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 12.02.2016
vineri ora 18:03
Senin
Temperatura: 9° C
Umiditatea: 43 %
Viteza vântului: 8.05 km/h
Oradea 13 Feb 2016
Sâmbătă
Ploi torenţiale
Temperatura: 9° C
Intrebarea Zilei

Consideraţi că ar fi bine ca elevii să aleagă singuri de la vârsta de 14 ani dacă vor frecventa sau nu orele de religie?
Rezultatele
Horoscop