Începând din luna octombrie a.c., orădenii vor putea zbura la Londra de pe Aeroportul din Oradea, de trei ori pe săptămână, zilele în care vor avea loc cursele urmând a fi anunţate la finalul lunii martie. De asemenea, începând din luna martie, vor fi inaugurate cursele spre Barcelona şi Milano.

 

Conducerea Consiliului Judeţean Bihor şi cea a Aeroportului din Oradea, împreună cu reprezentanţii companiei Ryanair, au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, o nouă cursă low cost care va fi operată de pe Aeroportul Internaţional Oradea, începând din această toamnă, din octombrie sau poate chiar septembrie, spre Londra Stansted. „Ryanair este încântată să anunţe o nouă rută din Oradea către Londra Stansted, cu o frecvenţă de trei zboruri săptămânale, începând din octombrie, parte a Calendarului Iarna 2017 Oradea, care va fi disponibil pentru rezervări în scurt timp”, a transmis Denis Barabas, sales&marketing Director Romania& CEE la Ryanair, printr-un mesaj video rulat în cadrul conferinţei. Vestea a fost anunţată simultan, la aceeaşi oră, într-o conferinţă susţinută la Aeroportul Londra – Stansted, situat la circa 40 de mile de capitala Angliei. Denis Barabas a declarat că noua rută va însemna 100.000 clienţi noi pentru Aeroportul din Oradea, în răstimp de un an. „Pentru a sărbători noua noastră rută din Oradea către Londra Stansted, scoatem la vânzare locuri la tarif promoţional, din Oradea către Barcelona şi Milano, de la doar 14,99 euro pentru călătorii în aprilie şi mai, şi care sunt acum disponibile pentru rezervări până la miezul nopţii de luni, 27 februarie”, a precizat Denis Barabas. Preţurile biletelor pentru cursele Oradea - Londra şi orarul acestora urmează să fie stabilite şi făcute publice la finalul lunii martie. „Harta arată din ce în ce mai bine, dar nu dorim să ne oprim aici. La sfârşitul lunii martie conducerea Ryanair va fi la Oradea pentru alte discuţii şi cursele de inaugurare pentru primele destinaţii europene”, afirma preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor.

 

Încep cursele spre Barcelona şi Milano

Reamintim că în luna martie încep cursele spre Barcelona Girona şi Milano, prima fiind inaugurată pe 26 martie, care va fi operată de două ori pe săptămână, iar cea de-a doua, Oradea - Milano, va începe din 29 martie, tot de două ori pe săptămână. Pentru ca judeţul Bihor şi municipiul Oradea să fie cât mai bine cunoscute în Vestul Europei, Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea, pe de o parte, şi Ryanair, pe de altă parte, au încheiat un contract pentru promovarea zonei ca destinaţie turistică prin campanii pe Google, Facebook şi pe portalul Ryanair. Conform înţelegerii, destinaţia noastră va putea fi văzută de 400.000 de utilizatori de internet italieni şi spanioli. Tot pentru o bună desfăşurare a acestor curse, în momentul de faţă sunt în derulare noi lucrări la Aeroport, mai exact o cale pietonală pentru pasageri, un tunel de 4 metri lăţime şi 120 metri lungime, prevăzut cu două fluxuri de plecări şi veniri, prin care călătorii să se deplaseze de la terminal până la aeronavă.