Filarmonica de Stat Oradea a fost sâmbătă, 29 aprilie 2017, gazda Concursului Național de Interpretare Vocală Kharisma, o competiție la care au participat peste 180 de copii. Gala festivă s-a desfășurat în aceeași zi, începând cu orele 20.30.

 

Concursul s-a desfășurat sub formă de spectacol, cu intrare liberă și s-a bucurat de prezența unor soliști de muzică ușoară din țară și 28 de profesori coordonatori reprezentând școli, palate ale copiilor, asociații culturale, școli private de canto. Competiția s-a desfășurat pe două secțiuni: interpretare solo și interpretare grupuri mici, cu nu mai puțin de 11 categorii de vârstă. Juriul a fost format din profesori de specialitate, artiști și compozitori consacrați: Alexandra Ușurelu, Ovidiu Baciu, prof. canto Lăcrimioara Deac, conf. univ. dr. Zorica Pitic, prof. canto Ancuța Pop. La ora 20.30, înainte de premierea copiilor, participanții, alături de publicul orădean au avut parte de un minirecital Alexandra Ușurelu. Concurenții au primit trofee, diplome, cadouri și premii în bani.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală Kharisma în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Palatul Copiilor și Elevilor Oradea.