Fundaţia Comunitară Oradea a lansat marți, 4 octombrie, cea de-a IV-a ediție a proiectului „Bursa Talentelor”. Prin programul Bursa Talentelor”, Fundația Comunitară Oradea încurajează performanța celor înscriși într-o formă de învățământ, talentați indiferent de domeniu (științe exacte, științe umane, arte, sport etc.)

 

„Susținem tinerii cu idei de proiecte care aduc un plus de valoare în comunitatea bihoreană. Oferim atât suport financiar cât și consiliere în implementarea proiectelor (lucrări de cercetare de orice fel, proiecte ce au ca scop final realizarea unor produse noi, lucrări de diplomă/doctorat, articole sau cărți, cercetări de piață, participare la competiții etc.)”, a declarat Roxana Trifa, Grant Manager în cadrul Fundației Comunitare Oradea, menționând că în cadrul acestei ediții a proiectului se are în vedere acordarea anuală a unui număr de minimum cinci burse, în valoare de aproximativ 4.500 lei/bursă. „De la prima ediţie, care a avut lansarea în anul 2013, până în prezent, am oferit 23 de burse, în valoare totală de 182.989 lei. Fondurile au provenit din finanțări oferite de peste 147 de companii și donatori individuali, numărul beneficiarilor depășind 8.500 de persoane”, a mai spus Roxana Trifa.

În cadrul Bursei Talentelor, beneficiarii selectați pentru a primi o bursă vor participa și își vor susține proiectele în cadrul evenimentului anual organizat de Fundația Comunitară Oradea prin care sunt premiate companiile bihorene care s-au implicat în activități de responsabilități socială. „Gala Responsabilității Sociale Corporative este un eveniment în care se întâlnește cererea de burse cu oferta sponsorilor (companiile sau donatorii individuali) care doresc să susțină financiar proiectele tinerilor. Fundația Comunitară Oradea va invita companii interesate a se implica în finanțarea proiectelor, respectiv acordarea burselor, în timp ce bursierii vor organiza standuri de prezentare a propriilor proiecte”, a conchis aceasta.

Toţi cei interesaţi de programul Bursa Talentelor îşi pot înscrie proiectele până la data de 9 noiembrie 2016, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site-ul Fundației Comunitare Oradea: http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/images/activitati/bursa_talentelor/Formular-BursaTalentelor2016.pdf

Cele 10 proiecte finanţate în anul 2015 au fost următoarele: “Din cer, despre pământ – Secession Urban Art”; “Light runaway – Pista luminii”; “Be $mart”; “Rising stars”; “Tu cum te priveşti în oglindă?”; “Programarea hibridă a roboţilor”; “Teatrul micului beiuşean”; “Alb şi negru – Club de şah”; “Un tramvai numit speranţă” și “Viaţa e în mâinile tale”.