Dacă înaintea startului finalei Ligii Naţionale de baschet masculin, orădenii porneau ca favoriţi, iată că, după disputarea celui de-al doilea joc, datele problemei s-au schimbat. CSM CSU a pierdut 71-77 (20-26, 12-18, 23-16, 16-17) cu BC Mureş şi scorul general a devenit 1-1. Seria se va muta la Târgu Mureş unde sâmbătă şi luni se vor disputa meciurile 3 şi 4.

A fost un meci care s-a asemănat foarte mult cu prima dispută. Gazdele, cu acelaşi prim 5, au prestat un joc defensiv modest în primul sfert cu toate că antrenorul Cristian Achim spunea că echipa sa este cu adevărat puternică doar atunci când se apără foarte bine. Mureşenii nu au schimbat nimic în ceea ce priveşte partitură ofensivă, încercând şi reuşind, de foarte multe ori, să-i surprindă pe roş-albaştri cu mingi scoase în afara semicercului pentru oamenii care aruncă foarte bine de la distanţă. Din acest punct de vedere, Goran Gajovic a dat un adevărat recital transformând 5 din cele 6 aruncări. Vicecampioana din sezonul trecut a avut un procentaj de 42% (10 din 24) la aruncările de trei puncte în timp ce orădenii au fost modeşti cu cele 6 reuşite din acelaşi număr de încercări (24). După cum a punctat în conferinţa de presă ulterioară primei partide, tehnicianul oaspeţilor a corectat lacunele din jocul defensiv al echipei sale astfel că BC Mureş a arătat mai bine atât în apărare cât şi în atac. Elocvent în acest sens este diferenţa creată la jumătatea confruntării atunci când mureşenii aveau un avantaj de 12 puncte (32-44).

Neinspiraţi sub panoul advers

Lipsiţi de inspiraţie sub panoul advers unde au ratat exasperant, orădenii au izbutit contraperformanţa de a nu înscrie nu mai puţin de 5 minute în sfertul al doilea. Totuşi, startul reprizei secunde a reaprins speranţa în sufletele celor aproximativ 2.000 de suporteri prezenţi în tribunele Arenei Antonio Alexe. În prima jumătate a sfertului trei, CSM CSU a reuşit să revină de la -12 la -2 (44-46 în minutul 25) graţie unui efort colectiv impresionant. Cu resursele fizice epuizate, gazdele nu au mai avut forţa şi luciditatea necesare să întoarcă scorul aşa cum o făcuseră în primul meci. Aşadar, BC Mureş a câştigat jocul al doilea de la Oradea după o partidă pe care a controlat-o aproape în totalitate. Seria se mută la Târgu Mureş unde sâmbătă, 28 mai de la ora 20.00 (Digi Sport 2), şi luni, 30 mai de la aceeaşi oră (Digi Sport 2), se vor disputa meciurile 3 şi 4. În caz de joc decisiv, acesta urmează să se dipsute la Oradea joi, 2 iunie.

CSM CSU Oradea: Zeno 8, Mandache 7 (1×3p), Barnette 11 (1), Paşca 8 (1), Lucic 9 (1), Lupusavei 2, Zupan 10 (1), Petrişor, B. Ţibîrnă, Nuhanovic 8, Nicolescu, Franklin 8 (1). Antrenor: Cristian Achim.

BC Mureş: Martinic 16 (2×3p), Polyák 2, Barro 2, Fraseniuc 3, Gajovic 17 (5), Pustahvar 11 (2), Mohammed 20 (1), Lázár 6, Jurevicius.

Antrenor: Szászgáspár Barnabás.