Stadion: Olimpia

Spectatori: aproximativ 700

Marcator: Onicaş 90+4

Cartonaşe roşii: D. Muntean 57, V. Pop 75

Antrenorul B. Andone 90+2 a fost trimis în tribună pentru proteste

Olimpia: Anca-Trip - Ciul, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas - Onicaş, Krausz (R. Rus 70) - Villand (Luduşan 46, Bura 85), V. Pop, D. Muntean - Faur. Rezerve neutilizate: A. Preda - Duruş, Erdei, S. Pană. Antrenor: Bogdan Andone

Luceafărul: Goia - Nogo (Feher 66), Fl. Ilie, Hlinca, I. Ban - Lukacs Zs. - C-tin. Roşu (Balla 83), Ţegle, Sg. Moga (Cigan 77), Balea - Arnăutu. Rezerve neutilizate: Ed. Pap - P. Păcurar, D. Costea, Drăgan. Antrenor: Erik Lincar.

Arbitri: Dan Dreve (Cluj-Napoca) – la centru; Peter Jozsef (Sfântu Gheorghe), Marius Bălan (Dej) asistenţi; Cristian Codrea (Baia Mare) - rezervă. Observatori FRF: Ioan Onicaş, Daniel Sabău (ambii din Zalău).

Instalarea lui Erik Lincar pe banca Luceafărului nu a avut efect imediat. Dimpotrivă, echipa orădeană a reuşit contraperformanţa de a lua gol aproape de la mijlocul terenului şi de a pierde meciul cu Olimpia Satu Mare (0-1), în condiţiile în care avea dublă superioritate numerică!

S-au jucat cu ocaziile

Cu siguranţă că "luceferii" şi nu numai ei nu vor putea uita uşor jocul de la Satu Mare. Un meci care s-ar fi putut termina fără probleme cu o victorie a oaspeţilor, dar şi-au bătut joc de ocaziile avute şi nu au ştiut să speculeze conjunctura favorabilă din repriza secundă, când sătmărenii D. Muntean (57) şi V. Pop (75) au fost eliminaţi, primul pentru o lovitură cu cotul asupra lui Balea, iar celălalt pentru cumul de cartonaşe galbene, al doilea primindu-l pentru simularea unui fault. După o prima repriză în care Arnăutu şi Lukacs Zs. au irosit ocazii importante, partea secundă a fost dominată şi mai clar de orădeni, pe cât de periculoşi, pe atât de neinspiraţi în faţa porţii adverse. C. Roşu (50 şi 55) a irosit şanse bune de a marca, la prima fază, mingea deviată la colţul scurt fiind respinsă de pe linia porţii de Heil. Tot Roşu (63), nemarcat în marginea careului mic, a trimis peste transversală, pentru ca la cealaltă poartă gazdele să solicite lovitură de la 11 metri la o intervenţie a lui Hlinca asupra lui V. Pop (65). După ce Olimpia a rămas în nouă jucători, dominarea Luceafărului s-a accentuat, numai că a fost una haotică. Doar Lukacs Zsombor (80), revenit la echipă după o scurtă experienţă în Ungaria, a  avut o situaţie mai periculoasă, reluând cu capul din opt metri pe lângă.

Gol la singurul şut pe poartă

Preocupată să tragă de timp pentru a salva un punct, echipa gazdă a avut nu doar şansa de a nu primi gol, ci şi de a marca când nimeni nu se aştepta la singurul şut pe poartă din partea secundă. În minutul patru al prelungirilor mingea respinsă cu disperare de defensiva sătmăreană a ajuns la Onicaş, care de la peste 40 de metri a expediat-o puternic peste Goia, sub transversală (1-0). Bucurie de nedescris în rândurile jucătorilor şi suporterilor Olimpiei, dezamăgire enormă şi frustare în tabăra Luceafărului, ajuns la al patrulea eşec consecutiv! Luceafărul a ajuns pe locul 17, retrogradabil, mai slab clasate fiind doar ACS Berceni, Metalul Reşiţa şi Şoimii Pâncota, echipe cu mari probleme financiare şi de efectiv, pentru care participarea în campionat reprezintă o performanţă.