În fiecare an, de peste un deceniu încoace, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” are olimpici premiaţi la faza naţională a disciplinelor tehnice. Anul acesta, la Zalău, locul I la clasa a XI-a a fost luat de Andrei Emil Cuc iar la clasa a XII-a, Mihai Popa a luat menţiune. La olimpiadă au participat 50 de elevi din toată ţara.

 

Calitatea nu ţine mereu de şcoala la care înveţi. Deşi nu se poate lăuda că pregăteşte elite în învăţământul bihorean, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” a devenit un reper naţional în ceea ce priveşte Olimpiadele de la disciplinele tehnice din aria curriculară Tehnologii. În fiecare an, profesoara Monica Gale, ajutată de colegi, a găsit şi a şlefuit tineri pe care i-a pregătit suficient de bine încât să nu se întoarcă niciodată fără premii. În fiecare an, în ultimii zece ani. În 2016, Olimpiada de la disciplinele tehnice din aria curriculară Tehnologii, domeniu Construcţii, Instalaţii şi Lucrări Publice, calificare profesională tehnician desenator pentru Construcţii şi Instalaţii, s-a desfăşurat la Zalău în perioada în care la toate şcolile din ţară se desfăşura săptămâna Şcoala Altfel. La clasa a XI-a şi a XII-a au participat 50 de elevi, doar cinci din fiecare an primind premii (trei premii şi două menţiuni). Din partea Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” au participat Andrei Emil Cuc la clasa XI-a şi Mihai Popa la clasa a XII-a.

„Nu pot spune că a fost un concurs greu pentru că m-am aşteptat la tot ce ne-a picat. La partea practică am luat 10, dar a fost mai complicat la scris”, a povestit, pentru Crişana, Mihai Popa, care a luat menţiune, fiind pregătit de Angela Chiş, Magdalena Brad şi Monica Gale.

Colegul lui, Andrei Emil Cuc, care a participat la clasa a XI-a, a fost cel mai bun pe ţară, luând premiul I.

„Mie mi-a plăcut întotdeauna desenul. Dar nu orice fel de desen ci acesta care poate fi transpus în realitate. Am lucrat în construcţii şi am constatat că este foarte important să am la bază cunoştinţe solide”, a povestit Andrei, care, pe lângă construcţii, a dezvoltat o pasiune pentru albine, având deja 20 de familii. El a fost pregătit de profesoarele Magdalena Brad şi Monica Gale.

Dacă Mihai Popa ştie deja că va opta pentru Facultatea de Construcţii din Cluj-Napoca, Andrei Emil Cuc încă nu ştie unde va da. Mai are însă la dispoziţie un an pentru a se hotârî. Totul va depinde însă de decizia lui, premiul asigurându-i automat locul la Universitate.