Arbitrii bihoreni de fotbal şi-au înnoit ţinuta sportivă. Aceştia au beneficiat în mod gratuit de echipament de joc şi de prezentare achiziţionat de Asociaţia "Cavalerii Fluierului".

Echipament de joc şi treninguri

În cadrul şedinţei săptămânale organizate la Universitatea Oradea, toţi arbitrii din cadrul CJA Bihor au primit un set complet de echipament de joc marca Joma (tricou, şort, jambiere), iar o parte dintre cei care nu aveau treninguri au intrat şi în posesia unui asemenea accesoriu. "Acest fapt este rodul a două proiecte iniţiate în ultima perioadă. Sperăm ca şi arbitrii să se ridice la nivelul atenţiei pe care le-o acordăm", a declarat Laurenţiu Danşa, preşedintele Asociaţiei Cavalerii Fluierului.

"Important e ce faceţi pe teren"

La acţiune a fost prezent şi Valer Vancea, preşedintele AJF Bihor fiind invitat de Octavian Şovre, conducătorul CJA Bihor. "Văd foarte mulţi tineri în sală şi mi-am amintit că, în alte vremuri, cei care acum vă coordonează nu au avut posibilităţile de acum. Atunci fiecare se descurca cum putea cu procurarea echipamentului, ba chiar îl împrumutau unii de la alţii. Asta nu i-a împiedicat ca prin muncă şi seriozitate să ajungă sus. Şi în acele timpuri erau probleme la meciuri, dar arbitrii au perseverat şi au reuşit să depăşească momentele dificile. E îmbucurător că aveţi echipamente, condiţii optime de pregătire, dar să nu uitaţi un lucru: cel mai importante e cum vă prezentaţi şi ceea ce faceţi pe teren. Acolo se dă adevărata măsură a valorii. La ceea ce se întâmplă în Bihor la nivelul arbitrajului mă aştept să fiţi cât mai mulţi în loturile divizionare", a afirmat Valer Vancea.

Altfel, în aceste zile şapte arbitri bihoreni (Andrei Pirtea - la centru; Marius Matica, Alin Opriş, Jeanina Păduraru, Lucian Ştiube, Ionuţ Cheregi, Cristian Gozman) din lotul judeţean susţin concursul pentru promovarea în Liga a III-a. La asistenţi sunt disponibile zece locuri, iar la "centrali" cinci, la care se adaugă câte două locuri pentru femei. "Concurenţa este acerbă, pentru că locurile sunt puţine. Va fi dificil de promovat", a comentat Octavian Şovre.