Luni seară, la Gala Met din New York, eveniment supranumit "Oscarurile Coastei de Est", vedete precum Taylor Swift, Beyonce, Rita Ora sau Lady Gaga au strălucit în haine argintii, futuriste și provocatoare, alături de alte vedete din lumea filmului, a muzicii și a modei.

 

Institutul de Costume al Muzeul Metropolitan din New York s-a aflat și luni seară la înălțimea reputației sale. Gala de strângere de fonduri pentru Institutul de Costume a devenit scena celor mai excentrice, rafinate, exagerate sau prost inspirate costume purtate de vedete asupra cărora au fost îndreptați ochii mapamondului. Gazda evenimenimentului a fost cântăreața Taylor Swift, îmbrăcată într-o rochie futuristă mini marca Louis Vuitton, bijuterii marca Eva Fehren și cizme excentrice cu barete de piele și toc stiletto asortate la culoarea rujului gotic roșu închis. Alături de Taylor Swift gazdă a fost și actorul Idris Elba și designerul șef al Apple, Jonathan Ive. Președinți de onoare ai evenimentului din acest an au fost designerul casei Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière, dar și Karl Lagerfeld și Miuccia Prada. Apple este sponsorul oficial al galei.

Lady Gaga a apărut îmbrăcată într-un costum mulat argintiu și o geacă versace, ciorapi plasă și pantofi cu platformă. Alte vedete au apărut în rochii de-a dreptul electrizante: Rita Ora, Beyonce și Kim Kardashian. Pe de altă parte, Emma Watson și Rosie Huntington-Whiteley au adoptat ținute nonconformiste, care nu au respectat decât tangențial tema galei. Pe de altă parte, clanul Kardashian/ Jenner a purtat rochii marca Balmain. Singura din familie care nu a aderat la o ținută Balmain a fost Kendall Jenner, care a îmbrăcat o rochie Versace.

Vedetele de la Muzeul de Artă Metropolitan din New York au adoptat ținute metalice, futuriste în acest an al Galei Met pentru a marca convergența dintre om și tehnică. Cu toate acestea, nu toți participanții la petrecerea supranumită "Premiile Oscar de pe Coasta de Est" au aderat cu strictețe la tema propusă. Gala anuală Met aduce milioane de dolari Institutului de Costume al muzeului. Anul trecut, vedete de prim rang din lumea filmului, a muzicii, a sporturilor și a modei au fost rugate să se îmbrace conform unei teme anume: influențe chineze asupra modei vestice - acestea înregistrând succesuri variate. În acest an, tema a fost "Manus x Machina: Moda în Epoca Tehnologiei."

Președintele evenimentului extravagant unde s-a intrat numai pe bază de invitație este editorul SUA al revistei Vogue, Anna Wintour, care a organizat gala pentru aproape 20 de ani. În acest an, biletele la eveniment au costat circa 30.000 de dolari per persoană - dar în ciuda prețului piperat, este una dintre cele mai dorite petreceri și una dintre cele mai greu de accesat.