Steaua şi-a aflat adversarele din grupa Europa League în cadrul unei trageri la sorţi care a avut loc la Monte Carlo. Vicecampioana României, aflată în urna a doua valorică, va juca în grupa L alături de Villarreal, FC Zurich şi Osmanlispor.

 

Villareal, cel mai mare nume

Villarreal a terminat pe locul 4 în sezonul trecut din Primera Division, iar valoarea lotului echipei spaniole este estimată la 162,2 milioane euro. Echipa antrenată de Fran Escriba a avut un sezon 2015/2016 excelent fiind depăşită doar de Barcelona, Real Madrid şi de Atletico Madrid. Pentru campania internă şi pentru cea europeană, Villarreal a investit uriaş în acest start de sezon, cumpărând jucători de peste 50 de milioane de euro. Roberto Soriano (14,1 milioane de euro de la Sampdoria), Nicola Sansone (13 milioane de euro de la Sassuolo), Alfred N'Diaye (8 milioane de euro de la Betis) sau Alexandre Pato (3 milioane de euro de la Corinthians) sunt cele mai sonore nume aduse de „Submarinul Galben”. Echipa spaniolă pare să fie principala favorită la calificare din Grupa L în condiţiile în care vine după un sezon european foarte bun. Villarreal a ajuns până în semifinalele Europa League, acolo unde a câştigat cu 1-0 în Spania, dar a pierdut cu 3-0 returul cu Liverpool din Anglia. A fost egalarea pentru a treia oară a acestei performanţe, Villarreal reuşind să mai ajungă în semifinalele C2 în alte două sezoane: 03/04 şi 10/11

FC Zurich vine din liga secundă

Echipă de ligă secundă în Elveţia, FC Zurich şi-a câştigat locul european graţie victoriei din finala Cupei, 1-0 cu Lugano. Chiar dacă sunt într-o situaţie dificilă, elveţienii, cu un lot cotat la 12,6 milioane euro, au un start bun de campionat şi, după primele cinci etape din liga secundă, sunt liderul clasamentului cu patru victorii şi un egal.

Reîntâlnire cu Rusescu şi Szukala

Osmanlispor, echipă cunoscută românilor pentru că acolo joacă foştii stelişti Raul Rusescu şi Lukasz Szukala, a terminat pe locul 5 în sezonul trecut din Turcia, iar valoarea lotului a fost calculată la 44,6 milioane euro. Rusescu şi Szukala au muncit din greu pentru a ajunge în grupele Europa League, Osmanlispor fiind nevoită să dispute partide încă din primul tur. Au trecut în dublă manşă de Zimbru Chişinău (2-2, 5-0), de Kalju Nomme (1-0, 2-0) şi de FC Midtjylland (1-0, 2-0).

Programul meciurilor din Grupa L:

15 septembrie: Steaua - FC Zurich, Osmanlispor - Villarreal
29 septembrie: Villarreal - Steaua, Osmanlispor - FC Zurich
20 octombrie: Steaua - Osmanlispor, FC Zurich - Villarreal
3 noiembrie: Osmanlispor - Steaua, Villarreal - FC Zurich
24 noiembrie: FC Zurich - Steaua, Villarreal - Osmanlispor
8 decembrie: Steaua - Villarreal, Osmanlispor - FC Zurich