Artista Oana Lianu a susținut, în 4 noiembrie, un recital la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, unde a debutat acum 25 ani alături de formația folclorică, alcătuită din Ion Lianu, Grigore Grigoruț, Ștefan Ioanovici și Dorel Ciobanu.

 

De asemenea, în perioada 7-10 noiembrie, Oana Lianu s-a aflat la Târgu Jiu, unde a făcut parte din juriul Festivalului Național de Folclor al Cântecului popular „Maria Lătărețu”.

Deschiderea Conferinței Anuale Interreg România-Ungaria, editia I, a avut loc în 10 noiembrie, la Oradea, Hotel Ramada. Acest eveniment s-a încheiat cu un moment artistic susținut de Oana Lianu, care a oferit participanților un recital vocal - instrumental de muzică clasică și folclor, din repertoriul românesc și maghiar, apreciat de cei prezenți.

În 17 noiembrie, Universitatea din Oradea a acordat academicianului Nicolae Dabija distincția de Doctor Honoris Causa, o sărbătoare a sufletului românesc, eveniment încheiat cu un concert entuziasmant de cântece patriotice și melodii populare susținut de Oana Lianu și Ansamblul folcloric al Facultății de Arte, dirijat și coordonat de conf. dr. Oana Lianu. La Berlin, Ziua Națională a României a fost sărbătorită anul acesta printr-un concert extraordinar care a avut loc la Ambasada română și care s-a bucurat de un succes maxim. Recepția a fost deschisă prin cântarea imnurilor României, Germaniei și ale Uniunii Europene de către grupul vocal Anatholis de la Opera română din Cluj-Napoca (tenorul Florin Pop, baritonul Bogdan Nistor, basul Alexandru Stelian Simonfi și tenorul Gelu Moldovan, însoțiți de soprana Cristina Damian și pianistul Krisztian Kosa), care au interpretat și piese din repertoriul internațional, iar momentul românesc vocal-instrumental a aparținut Oanei Lianu, conf. dr. la Universitatea din Oradea.

În 20 decembrie, Oana Lianu va susține pentru cei bolnavi un concert de suflet la biserica din incinta Spitalului de Neurologie Oradea. Prin intermediul ziarului Crișana, Oana le transmite tuturor bihorenilor Sărbători fericite și multă sănătate!