Clubul Sportiv CF BIHORUL Beiuș pare lovit de ghinion! După ce, la începutul anului, erau probleme cu banii, acum, când totul este în regulă din punct de vedere financiar, în numai două-trei săptămâni, rând pe rând, toate obiectivele pe care conducătorii echipei de fotbal și le-au propus pentru această ediție de campionat s-au îndepărtat de formația beiușeană. Primul obiectiv ratat a fost clasarea pe podium în competiția seniorilor, beiușenii încheind ediția 2015-2016 a Campionatului Ligii a IV-a pe locul... patru. A venit apoi finala fazei județene a Cupei României și, din nou, beiușenii s-au „împotmolit” aproape de „mal”, fiind învinși – la diferență de numai un gol! – de FC Hidișel.  Cu toate acestea, conducătorii clubului de pe Crișul Negru erau încrezători că vor salva sezonul printr-o prestație de excepție a juniorilor A1, președintele-antrenor Alin Popa având ca obiectiv declarat cel puțin egalarea performanței de anul trecut, când echipa a devenit vicecampioana României, dacă nu chiar câștigarea actualei ediții a Campionatului Național de juniori A1. Totul părea în grafic, chiar și după rezultatul surprinzător de strâns din turul barajului de calificare la etapa zonală – 1-0. La adăpostul acestui avantaj fragil, dar conștienți de valoarea și forța lotului, tinerii fotbaliști beiușeni s-au deplasat sâmbătă, 11 iunie, la Sebeș, pentru returul cu campioana județului Alba, echipa locală ACS ȘURIANUL 1945. Odată ajunși la stadionul din Sebeș, unde au fost însoțiți și de o galerie formată din câteva zeci de persoane, majoritatea părinți de-ai lor, juniorii beiușeni au trecut la pregătirea partidei care, în opinia tuturor, trebuia să le aducă scontata calificare la etapa zonală, ștergând, totodată, și impresia mai puțin bună lăsată după meciul tur de la Beiuș, când echipa a jucat neconvingător, fie din oboseală, fie din subestimarea adversarului. Ei bine, când totul părea că se îndreaptă spre începerea partidei, după ce arbitrii ieșiseră să facă ultimele verificări asupra terenului de joc, iar echipele se încălzeau, a venit lovitura de teatru: brigada de cavaleri ai fluierului din Sibiu a solicitat celor două combatante să prezinte, pentru jucătorii născuți după 1998, adeverințele medicale prevăzute la Articolul 1 din Regulamentul Campionatului Național de Juniori „A1” nivel județean (n. 1997) – Ediția 2015/2016. Puși în fața acestei solicitări, conducătorii clubului beiușean, Alin Popa și Ionel Goina, au prezentat copii ale adeverințelor medicale, iar centralul partidei a considerat că era nevoie de acestea în original, motiv pentru care, după ce a mai așteptat 15 minute peste ora de începere a jocului – 17:30, a decis că sebeșenii au câștigat la masa verde!

Desigur, conducerea CS CF BIHORUL Beiuș a anunțat că lucrurile nu vor rămâne așa, urmând ca luni, 13 iunie, să conteste, la Federația Română de Fotbal, hotărârea brigăzii de arbitri.

Regulamentul Campionatului Național de Juniori „A1” nivel județean (n. 1997) – Ediția 2015/2016:

Articolul 1 – Participanți

Au drept de joc în Campionatul Național Juniori A1 – nivel județean, ediția 2015/2016 născuți în anul 1997 și 1998. Jucătorii mai mici de vârstă, pentru a avea drept de joc trebuie să prezinte o adeverință eliberată numai de către Policlinica pentru Sportivi în care să se specifice că pentru respectivul jucător nu există contraindicații de a practica activitatea sportivă specifică fotbalului. Adeverințele vor fi individuale pentru fiecare jucător aflat în situația menționată mai sus.

Din păcate, la mijloc se află, până la urmă, niște copii, care, din cauza interpretării diferite a regulamentelor, își văd irosite munca de un an și speranțele.