Ministrul Sănătăţii consideră Oradea un model pentru alte oraşe din ţară în ceea ce priveşte colaborarea dintre autorităţi în domeniul sanitar. Afirmaţia făcută la conferinţa de presă de sâmbătă la sediul UDMR vine în contextul a două zile de vizite pe la şantierele de la spitale şi al întâlnirilor avute cu conducerile spitalelor, Primăria Oradea şi a Consiliul Judeţean.

Viceprimarul Biro Rozalia a ţinut să îi mulţumească ministrului pentru fondurile importante pe care le-a direcţionat în judeţ, cât şi pentru descentralizarea spitalelor. "Vreau să vă spun ce a însemnat pentru Oradea şi Bihor faptul că avem un ministru. Faptul că domnul Cseke este ministrul Sănătăţii a însemnat 105.436 de lei pe zi pentru judeţul Bihor şi 49.990 de lei pe zi pentru Oradea. Dacă am spune defalcat pe zi cât era direcţionat înainte, v-aţi îngrozi", a spus ea ziariştilor.
Ministrul a declarat că a rămas plăcut impresionat de faptul că autorităţile judeţene şi locale colaborează exemplar şi a lăudat şi iniţiativa municipalităţii de a prelua Spitalul Judeţean de la Consiliul Judeţean. De altfel, Cseke a afirmat că, în această săptămână sau cel târziu săptămâna viitoare se va da o Hotărâre de Guvern care va oficializa trecerea Spitalului la Primărie încă din această lună. "Cel mai târziu de la 1 ianuarie 2011 managementul spitalului va fi preluat efectiv de către Consiliul Local Oradea", a promis ministrul. "Din punctul meu de vedere este un avantaj extraordinar. Este un model pe care eu l-aş recomanda şi altor judeţe, pentru că este important să ai o strategie unică în sănătate", a spus Cseke.