Cu ocazia ultimei ședințe a Consiliului Local al municipiului Beiuș, cea extraordinară din 17 august, întrebat de consilierul municipal Dan Roman despre situația Clubului Copiilor și Elevilor, primarul Petru Mlendea a anunțat că problemele referitoare la sediul acestei instituții de învățământ par a-și fi găsit o soluție cel puțin provizorie.

După incendiul din 28 ianuarie anul curent, când o parte a spațiului deținut de Clubul Copiilor și Elevilor în incinta Palatului Episcopal greco-catolic a fost mistuită de flăcări, s-a pus problema găsirii unui nou sediu pentru așezământul educațional menționat.

Soluția propusă de fostul primar al Beiușului - și anume mutarea clubului în casa donată urbei de regretatul Ilarion Gheorghiu - s-a dovedit neviabilă, după cum sublinia chiar actualul edil Petru Mlendea, acesta arătând că acolo nu există posibilitatea legală a derulării investițiilor necesare amenajării corespunzătoare a imobilului.

Vestea bună pentru personalul și copiii care desfășoară activități la clubul din Beiuș este că acesta poate rămâne în actualul sediu. Primarul Mlendea a anunțat că Episcopia Greco-Catolică Oradea și-a dat acordul pentru continuarea activității Clubului Copiilor și Elevilor Beiuș în spațiul amintit, cu condiția ca administrația locală să asigure întreținerea acestuia. Mai mult, pentru stabilirea detaliilor rămânerii Clubului Copiilor și Elevilor în incinta Palatului Episcopal greco-catolic de la Beiuș, primarul Mlendea se va întâlni, după data de 8 septembrie, cu episcopul greco-catolic de Oradea, Preasfinția sa  Virgil Bercea.