Caravana SMURD „Fii pregătit!” va ajunge la Oradea în perioada 27-28 august și va fi amplasată în Piața Unirii. Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bihor va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

În aceste două zile, în intervalul orar 10.00 - 18.00, orădenii pot participa la cursuri care vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundații, incendii - și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. De asemenea, vor fi organizate cursuri de prim-ajutor.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților. După popasul la Oradea, Caravana va ajunge la Alba Iulia și Sibiu (2-4 septembrie), București (9-10 septembrie), Buzău (17-18 septembrie), Bacău (24-25 septembrie), Piatra Neamț (1-2 octombrie), Iași (8-9 octombrie), Botoșani (14-15 octombrie) și Suceava (22-23 octombrie). Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD - http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.

Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Fundației pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanțat cu sprijinul Fundației Vodafone România.