În perioada 13-15 aprilie în capitala Slovaciei, s-a desfăşurat Bratislava Fashion Days 2016, eveniment la care au participat designeri din mai multe ţări. La festival a participat şi creatoarea de modă bihoreană Rozalia Bot, a cărei colecţie Toamnă-Iarnă 2016-2017 a fost foarte apreciată.

Rozalia Bot şi-a prezentat la festivalul de modă din capitala Slovaciei Colecţia Toamnă - Iarnă 2016-2017, având o prestaţie de succes. Creatoarea de modă bihoreană i-a surprins pe cei prezenţi la Bratislava Fashion Days cu cea mai nouă colecţie a sa - Toamnă/Iarnă 2016, alcătuită din 12 piese. Boderiile, catifeaua de mătase, culorile, dar şi stilul rochiilor Rozaliei Bot au înveselit privirile pasionaţilor de modă şi ale criticilor prezenţi la eveniment, creaţiile sale fiind puternic aplaudate. Rozalia Bot a rămas în centrul atenţiei şi la after-party-ul de după show-ul de modă, fiind felicitată de regizori cunoscuţi din Slovacia, de managerul festivalului, Ladislaw Rehac, dar şi de ambasadoarea României în Slovacia, Steluţa Arhire.

"Sunt foarte încântată că cea mai nouă colecţie a mea a adunat atâtea aprecieri şi că a impresionat persoane importante din industrie, prezente la eveniment. Doresc să-i mulţumesc, pe această cale, consulului slovac Miroslav Iabloncic, care mi-a lansat invitaţia de a prezenta la Bratislava”, a declarat Rozalia Bot.

Bratislava Fashion Days este un festival internaţional care oferă designerilor din întreaga lume posibilitatea de a-şi prezenta activitatea pe scenă. În ultimul deceniu, festivalul este organizat de patru ori pe an, bucurându-se de un mare succes şi de un public numeros. Pe parcursul existenţei sale, festivalul şi-a construit un renume, nu doar în Slovacia, ci şi în străinătate.

În ultimii ani, coordonatorii Bratislava Fashion Days au avut colaborări strânse cu organizaţii cunoscute de modă din Italia sau America.