Divizionara A de baschet masculin CSM Oradea a suferit al cincilea eşec consecutiv (patru în campionat şi unul în Cupa României), pierzând meciul susţinut pe teren propriu în compania echipei CS Otopeni, scor 80-81 (23-27, 18-13, 19-21, 20-20). Orădenii au fost foarte aproape de o mult dorită şi necesară victorie, dar finalul de coşmar le-a adus un eşec nemeritat, la care au contribuit atât greşelile proprii, cât şi o foarte mare doză de neşansă.

La doar patru zile distanţă, cele două echipe s-au reîntâlnit în campionat. La fel ca şi în jocul din Cupa României, victoria a surâs formaţiei ilfovene, care a câştigat graşie coşului înscris de Căpuşan în ultima secundă a întâlnirii. Dornici să-şi ia revanşa, orădenii au abordat cu multă ambiţie partida, luptând din răsputeri să-şi apropie un succes după care aleargă de mai bine de o lună. Chiar dacă oaspeţii erau cotaţi cu prima şansă la victorie, atât prin prisma locului superior din clasament, cât şi a victoriei repurtate de Otopeni marţi, în jocul din Cupa României, gazdele au reuşit una dintre cele mai bune prestaţii din acest sezon şi, în pofida unor greşeli numeroase, au fost foarte aproape de un succes meritat. La fel ca în ultimele jocuri, Mijuskovic şi Lazar au fost printre cei mai buni jucători de pe teren, însă ceilalţi componenţi ai echipei au alternat perioadele bune de joc cu altele foarte slabe, astfel explicându-se o înfrângere ce putea fi la de bine o victorie. Aşa cum remarca antrenorul gazdelor, Veres Attila, la conferinţa de presă de după meci, una dintre explicaţiile eşecului a fost dată de raportul slab al orădenilor în procentajul aruncărilor libere, Mijuskovic&CO. ratând nu mai puţin de 11 astfel de execuţii. Dar nu doar în asta constă explcaţia eşecului, se pare că jucătorii orădeni stau tot mai prost la capitolul moral, nereuşind să se mai concentreze suficient şi să abordeze partidele cu un moral de învingători. Cu doar două victorii în acest sezon, echipa orădeană este aproape ieşită din calculele unei calificări în play-off şi ceea ce doare mai mult este că acest obiectiv era realizabil, dacă n-ar fi fost acele înfrângeri pe linie, suferite în faţa unor adversari accesibili, ce puteau fi învinşi. Partida a fost echilibrată aproape pe toată durata ei, cele două echipe mergând cap la cap, fiecare trecând pe rând la conducere. Echilibrul disputei a fost reflectat chiar şi de scorurile pe sferturi, cu opt secunde înainte de final orădenii având un avantaj de un punct. Oaspeţii au fructificat însă schema discutată în ultimul time-out, Căpuşan reuşind să treacă de Lazar (care a jucat excelent şi în această partidă) şi să arunce fericit pentru echipa sa, mingea intrând în coş şi aducând un succes oarecum nemeritat grupării din Otopeni. Dar acesta este baschetul, mereu vor exista învinşi şi învingători, nu întotdeauna cel mai bun câştigă. Cele două echipe se vor reîntâlni pe 11 noiembrie, tot la Oradea, în manşa retur a turului II al Cupei României.
CSM: Stretea, Mandic 13, Mijuskovic 26 (1x3), Martinovic 5 (1x3), Gnjato 7, Vasile 3 (1x3), Kiss, Szijarto, Lazar 14, Hora 2, Maric 10 (2x3).
Otopeni: Seals 7 (1x3), Mandache 15 (4x3), Crăciun 3, Căpuşan 19, Burell, A. Dragoş, Surovic 15, Mijajlovic 17 (3x3), Sulovic 16, Zolotic 4.