Sub egida UNESCO şi NIACE (Institutul Naţional pentru Educaţia Continuă a Adulţilor), în perioada 20-22 septembrie, în Manchester, Marea Britanie, a avut loc "Săptămâna Internaţională a Educaţiei Adulţilor". La eveniment au participat invitaţi din peste 45 de ţări, România fiind reprezentată de Mariana Matache, director al Asociaţiei Universităţilor Populare Germane - Proiect România, şi Ligia Mirişan, directorul executiv al Direcţei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bihor.

De asemenea, au onorat cu prezenţa acest eveniment: Adama Ouane, director în cadrul UNESCO, Bill Rammell, ministru de stat pentru Educaţie Permanentă - Marea Britanie, Alan Tuckett, director al Institutului Naţional pentru Educaţie Permanentă, şi Bettina Bochynek, din partea UNESCO - Institutul pentru Educaţie Permanentă. "La Manchester, s-au purtat discuţii în vederea pregătirii Conferinţei Internaţionale a Educaţiei Adulţilor, CONFINTEA VI, care va fi organizată în 2009, în Brazilia. Întreaga manifestare a fost deosebită, de mare anvergură, atestând încă o dată faptul că educaţia adulţilor e o componentă importantă a lumii moderne, că oamenii, în general, au nevoie de învăţare, de perfecţionare, de ameliorarea personalităţii lor. Discuţiile s-au purtat atât în cadrul plenar, cât şi pe ateliere şi au scos în evidenţă preocupările popoarelor de a realiza proiecte care să contribuie substanţial la ameliorarea personalităţii umane", ne-a declarat Ligia Mirişan, directorul executiv al DJCCPCN Bihor.

În cadrul evenimentului a fost organizat şi un târg de produse, rezultat al "Săptămânii Internaţionale a Educaţiei Adulţilor", cu afişe, pliante, CD-uri, materiale de promovare a educaţiei permanente etc., ocazie cu care produsele din România au suscitat un mare interes.