Echipă înființată, dar și finanțată de Radu Mircea Coste, AS Padișul Bihorul Gurani a obținut o performanță aparte prin promovarea în Liga a IV-a, după ce a ocupat locul I în Seria a II-a a Ligii a V-a.

Apariția acestei grupări la poalele Munților Apuseni a fost asimilată cu un meteorit, deoarece mulți cârcotași îi prevedeau o viață scurtă în peisajul sportului rege. Performanța obținută de formația antrenată de tânărul, vulcanicul, dar mai ales ambițiosul antrenor Dorin Boca a „închis” gura multor contestatari care nu îi dădeau șanse pentru obiectivul propus. După această realizare, Dorin Boca s-a despărțit pe cale amiabilă de gruparea din Gurani, deoarece are o afacere în municipiul Arad, iar timpul nu îi permite să continue (deocamdată) activitatea în domeniul sportiv.

Se dorește o „figură” frumoasă

Hotărât lucru, finanțatorul echipei Radu Mircea Coste, patronul firmei Frigoconti, este pus pe fapte mari și în această ligă unde dorește ca echipa înființată de el să facă o „figură”, așa cum, de altfel, a spus în exclusivitate pentru Crișana: ,,Evident, sunt foarte fericit pentru performanța obținută de jucătorii antrenați de Dorin Boca, fapt pentru care îi felicit pe această cale. Deocamdată, am decis să joc, în actualul campionat, la Baza Sportivă Sântion, dar vreau să disput meciurile în compania echipelor din Ștei și Beiuș pe terenul acestora și cele care pentru echipa mea sunt considerate pe teren propriu. De altfel, mi-am propus ca anumite meciuri mai importante din campionat să le disput la Ștei și Vașcău pentru a crea posibilitatea consătenilor mei să participe în număr cât mai mare, ca și în campionatul trecut, când au înregistrat media cea mai mare în topul prezenței spectatorilor pe meci, la nivel județean. Tot legat de acest aspect vreau să ofer posibilitatea fotbaliștilor tineri din Depresiunea Beiușului să joace la echipa mea de juniori, fapt pentru care pe cei interesați îi rog să mă contacteze. În privința lotului de seniori, chiar dacă am avut foarte mulți jucători legitimați, doresc să mențin nucleul de bază, adică pe Bărăian, Ienciu, Hulber, B. Dumuța, Sime, Filip, Junc, Mune, Raț, Petran, Blaga, Petriș, Cireap, dar și pe Fechete. Evident, pentru a face față la acest nivel, dar și a avea concurență pe posturi, sunt în tratative avansate cu jucători care au activat în ligile superioare, printre care îi amintesc pe Fl. Lazăr, Ianc, Sfârlea, Fărcuța, Matei, Mălaiu, David, Pocean, Barabaș, Arsene, Tihamer, care vor juca sub comanda lui Zeno Bundea. Președintele clubului va fi Valentin Pănescu, un prieten apropiat în care am mare încredere că va realiza obiectivul propus, acela de a pătrunde în careul de ași din Liga a IV-a”.

Zeno Bundea „îmbracă” straiele de antrenor principal

Banca tehnică a noii promovate, AS Padișul Bihorul Gurani, va fi ocupată în acest sezon de Zeno Bundea, care va „îmbrăca” din acest sezon straiele de antrenor principal, după ce de-a lungul timpului a „călcat” pe dreptunghiul verde, ca jucător, la cel mai înalt nivel național. „Am demarat discuțiile cu patronul echipei, dar și cu viitorul președinte, și sper să se concretizeze tot ce am planificat. De altfel, săptămâna viitoare va fi una decisivă, în care o să ne propunem un obiectiv clar care, prin achizițiile pe care dorim să le realizăm, să ofere echipei clasarea pe primele locuri. Doresc să am o colaborare transparentă cu patronul echipei, în care implicarea să fie una de bun augur pentru toate părțile, iar jucătorii să facă front comun pentru obiectivul stabilit. Urmărind în campionatul trecut evoluția acestei echipe, pot spune că este o adevărată provocare pentru mine acceptarea acestei funcții și abia aștept să-i văd la lucru și pe vulcanicii suporteri care au însoțit echipa în număr foarte mare la meciurile disputate de favoriții lor”, a afirmat noul antrenor al echipei din Gurani, Zeno Bundea.