Orașul Ploiești a găzduit recent cele două finale ale Campionatului Național de judo pe echipe de cadeți U18 și ale CN de judo Ne Waza (lupta la sol) pentru aceeași categorie de vârstă. La capătul a două zile de concurs, delegația LPS Liberty Oradea a cucerit trei medalii de bronz.

În întrecerea masculină pe echipe, LPS Liberty Oradea s-a bătut pentru titlul de campioană națională cu alte cinci formații. Cu toate că în primul tur au fost nevoiți să înfrunte echipa CSM LPS Pitești, principala favorită la medalia de aur, bihorenii s-au autodepășit și au învins cu scorul general de 4-3. În penultimul act, gruparea orădeană a dat peste CSȘ Miercurea Ciuc, cu care a terminat la egalitate perfectă, 3-3 (30-30). Departajarea s-a făcut după criteriul vârstei, formația mai tânără calificându-se în finală. Cum adversara orădenilor a stat mai bine din acest punct de vedere, LPS Liberty a fost nevoită să se bată doar în finala mică, cea pentru medaliile de bronz. În acest ultimul duel, bihorenii au înfruntat CSM CSȘ CFR Ploiești, echipa gazdă și totodată campiona ultimei ediții. Rezultatul final, 5-2 pentru „lepesiști”, nu lasă loc de prea multe comentarii. Așadar locul al III-lea pentru echipa LPS Liberty Oradea pregătită de profesorul Emil Morar care a avut următoarea componență: Robert Boldiș, Patrick Fazekas (ambii la 55 kg), Alexandru Popa, Cosmin Suciu (ambii la 60 kg), Cristian Popa, Norbert Domuța (ambii la 66 kg), Mihai Tămășan, David Fodor (ambii la 73 kg), Alex Creț, David Kasziba (ambii la 81 kg), Tudor Blăhuța, Darius Groza (ambii la 90 kg) și Alex Mierluț la +90 kg.  

În cadrul finalei CN de judo Ne Waza, judoka orădeni și-am mai adjudecat alte două medalii de bronz prin Alex George Creț (81 kg) și Alex Mieluț (+81 kg). În apropierea podiumului, pe locul al 5-lea după ce au pierdut luptele pentru medaliile de bronz, s-au mai clasat următorii sportivi: Robert Boldiș (66 kg) și Tudor Blăhuța (+81 kg).