Vicecampioana României la fotbal îşi face astăzi debutul în noul sezon al cupelor europene. Astfel, Steaua Bucureşti va întâlni de la ora 21.00 (Pro TV), în deplasare, pe vicecampioana Cehiei, Sparta Praga, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

 

Bătăi de cap pentru Reghecampf

 

Contextul în care echipa lui Laurenţiu Reghecampf dispută acest joc cu echipa pragheză nu îi este tocmai favorabil. După despărţirile asumate de doi dintre cei mai importanţi jucători, Alex Chipciu şi Fernando Varela, au apărut alte două probleme: Jugurtha Hamroun, plecat în Elveţia, fără acordul clubului, pentru a-şi negocia transferul în Qatar, unde Al Sadd i-a promis că îi va da un salariu de cinci ori mai mare, şi Adi Popa, care nu s-a putut antrena normal în săptămâna premergătoare meciului din cauza unei accidentări. Dacă primul dintre cei doi a fost exclus din lotul Stelei, conducerea tehnică a echipei speră ca „motoreta” să fie apt de joc la ora meciului. Dezertarea lui Hamroun îi dă bătăi de cap antrenorului care va fi nevoit să imporvizeze în banda stângă, unde cel mai probabil îl va folosi pe Aganovic, care a mai evoluat pe acest post pe când evolua la Viitorul. Sparta Praga a jucat, în sezonul trecut, în sferturile de finală ale Ligii Europa.

 

Argumentele steliştilor

Dacă mai sus am privit partea goală a paharului, există şi argumente pentru care Steaua nu trebuie să se teamă de echipa cehă. În această vară, Sparta Praga s-a despărţit de doi dintre cei mai buni jucători ai săi: Patrick Schick, vândut pentru 4 milioane de euro la Sampdoria Genova, şi Ladislav Krejici, transferat pentru aceeaşi sumă tot în Italia, la Bologna. Deşi au încasat 8 milioane de euro, praghezii nu au cheltuit nimic pentru aducerea de noi jucători. Singura mutare importantă este cea a lui Michal Kadlec, fundaşul de 31 de ani, venit liber de contract de la Fenerbahce. E un jucător bun, a jucat 5 ani la Bayer Leverkusen, a luat titlul în Turcia cu Fenerbahce în 2014 şi are 65 de selecţii în echipa naţională. Din cei 5 jucători de naţională, niciunul nu a fost titular de drept la europeanul din Franţa. În ceea ce priveşte valoarea totală a lotului de jucători, această este comparabilă cu cea a lotului stelist, undeva în jurul sumei de 25 de milioane de euro conform transfermarkt.de. Mijlocaşul Boreck Dockal este singurul fotbalist cotat la peste 2 milioane de euro. De temut mai este şi atacantul David Lafata, golgheterul campionatului, care a marcat 20 de goluri în sezonul trecut. De menţionat că pentru Sparta Praga evoluează şi fostul jucător al Astrei Giurgiu, Kehinde Fatai, atacant care a înscris 8 goluri în campionatul trecut.

 

Cel mai probabil, Laurenţiu Reghecampf va miza pe următorul 11: Niţă - G. Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovici - Pintilii, Vl. Achim - Ad. Popa, N. Stanciu, Aganovic - Golubovici

Daniel Siebert va arbitra la centru, iar asistenții vor fi Jan Seidel și Dominik Schaal. Arbitru de rezervă este Benjamin Cortus.

Observator va fi turcul Murat Ilgaz, în timp ce delegatul UEFA este Peadar Ryan din Irlanda.

 

Celelalte jocuri din turul al III-lea preliminar

Astăzi:

Dinamo Zagreb (CRO) - Dinamo Tbilisi (GEO)

Viktoria Plzeň (CZE) - Qarabağ (AZE)

BATE Borisov (BLR) - Dundalk (IRL)

Ludogorets Razgrad (BUL) - Steaua Roşie Belgrad(SRB)

Partizani (ALB) - FC Salzburg (AUT)

Ajax Amsterdam (NED)  - PAOK Salonic (GRE)

Şahtior Doneţk (UKR) - Young Boys Berna (SUI)

Rostov (RUS) - Anderlecht (BEL)

Mâine:

Astra Giurgiu - FC Copenhaga

Rosenborg (NOR) -  Apoel Nicosia (CYP)

Olympiacos (GRE) - Hapoel Beer-Sheva (ISR)

Astana (KAZ) - Celtic (SCO)

Trenčín (SVK) - Legia Warszawa (POL)

Fenerbahçe (TUR) - AS Monaco (FRA)

 

Meciurile din turul trei preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa în dublă manşă. Astăzi şi mâine va fi manşa tur, iar returul se va juca pe 2 şi 3 august. Învingătoarele vor juca în playoff-ul pentru grupele Ligii Campionilor, iar învinsele vor evolua în barajul pentru grupele Ligii Europa.