Seria de evenimente în aer liber oferite de instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Bihor continuă şi în acest weekend. De această dată, concertele şi spectacolele pregătite vor fi susţinute în Cetatea Oradea.

În baza protocolului de colaborare semnat în 12 mai 2021 între Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea pentru organizarea în comun a unor acțiuni culturale în Oradea, sunt organizate la nivel de oraș evenimente culturale, în aer liber, sub numele de Oradea Art&Sound. În acest sfârșit de săptămână, instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Bihor vor susține spectacole în Cetatea Oradea. Programul va debuta vineri, 18 iunie, de la ora 20.00, când Teatrul Szigligeti va prezenta în amfiteatru „Valahol Európában/Undeva în Europa” în Amfiteatrul din Cetate - în caz de vreme nefavorabilă spectacolul se va ține de la aceeași oră în Sala Mare a Teatrului.

Bilete pentru acest eveniment se pot achiziţiona de la agențiile de bilete ale Teatrului Szigligeti (din clădirea Teatrului și din pasajul Vulturul Negru).

Prețul unui bilet este de 30 lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii și pensionari. Sâmbătă, 19 iunie, de la ora 20.00, Trupa Iosif Vulcan va juca, tot în amfiteatru, spectacolul „Ursul” și „Cerere în căsătorie”.  În caz de vreme nefavorabilă, spectacolul se va ține de la aceeași oră la Sala Arcadia.

Bilete pot fi achiziţionate de la Amfiteatrul Cetate cu o oră înainte de eveniment sau online pe: https://www.eventim.ro/ro/bilete/ursul-si-cerere-in-casatorie-oradea-amfiteatru-cetatea-1236029/performance.html. Preţul unui bilet este 25 de lei.

Duminică, 20 iunie, de la ora 18.00, Ansamblul Artistic Profesionist Crișana și Ansamblul Nagyvarad al Teatrului Szigligeti prezintă spectacolul „Tradiții” pe scena din curtea interioară a Cetății. Biletele pot fi achiziţionate din Cetate, cu o oră înainte de eveniment. Prețul unui bilet este 20 lei. De la ora 20.00, în Amfiteatru, Filarmonica de Stat va prezenta concertul coral „Oh, happy day!” În caz de vreme nefavorabilă, concertul se va ține în Sala Filarmonicii. Biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii - Str. Moscovei nr. 5, sau online, pe eventim.ro. Evenimentele se supun normelor în vigoare cu privire la evenimente culturale desfășurate în aer liber. Astfel, accesul este permis pentru: adulții vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; adulții care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; adulții care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății. Verificarea se va face la intrarea în perimetru, pe baza actului de identitate, în platforma națională de vaccinare. Masca de protecție este obligatorie pentru toți spectatorii cu vârsta mai mare de cinci ani.