Instituția Prefectului a județului Bihor a înaintat către Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări o serie de propuneri în vederea evitării aglomerării la programarea online pentru înmatricularea vehiculelor.

Având în vedere numărul ridicat de neprezentări a persoanelor fizice şi juridice la programările înregistrate prin intermediul platformei online DRPCIV, subprefectul Emilian Pavel a propus o serie de măsuri cu scopul de a evita programările fictive, care îngreunează activitatea şi măresc perioada de programare online.

Astfel, programarea în vederea înmatriculării unui vehicul să se poată face doar în baza baza unei serii de şasiu care se regăseşte în portalul RAR, verificarea făcându-se automat în momentul validării programării; pentru programările făcute printr-o adresă de e-mail, aplicația DRPCIV să nu permită mai mult de 3 anulări de programări într-o lună; aplicația DRPCIV să nu permită folosirea unei serii de şasiu pentru mai mult de două programări lunare, indiferent de scopul programării.

„Încurajez și susțin orice demers care ajută instituțiile statului să lucreze mai eficient și în sprijinul cetățenilor. Digitalizarea este una din preocupările noastre constante la nivel de Prefectură", a declarat prefectul Dumitru Țiplea, conform unui comunicat de presă al Prefecturii Bihor.