Municipalitatea orădeană a dat drumul ieri la încasarea impozitelor pentru anul în curs, iar contribuabilii zeloşi s-au prezentat în număr destul de mare. Peste 500 de orădeni îşi achitaseră dările până la ora 14.00. Şi în acest an, bonificaţia pentru plata integrală a impozitelor până în data de 31 martie este de 8% la achitarea online, respectiv 4% dacă plata se face la ghişeu.

 

De ieri, contribuabilii orădeni, persoane fizice şi juridice, îşi pot achita impozitele pentru anul în curs. „Direcția Economică din cadrul Primăriei Oradea a finalizat acțiunea de deschidere a anului fiscal 2022 şi, începând cu data de astăzi (ieri – n.r.), 13 ianuarie, a fost reluată încasarea tuturor impozitelor şi taxelor datorate bugetului local, inclusiv impozitele pe clădiri, terenuri și autovehicule aferente anului în curs”, a anunţat ieri Primăria Oradea.

Plățile vor putea fi efectuate la casieria din Centrul de relații cu publicul (program de luni până joi, între orele 8.00 - 18.00, iar vinerea între orele 8.00-15.30). De asemenea, impozitele şi taxele pot fi plătite online (prin Ghişeul Online - Primăria Oradea de pe site-ul www.oradea.ro; prin intermediul www.ghiseul.ro; prin intermediul aplicației MobilePay), prin unităţile Direcţiei de Poştă, conform programului (orarului) fiecărei unităţi şi prin unităţile CEC, conform programului (orarului) fiecărei unităţi.

Până la 31 martie 2022 se acordă bonificaţii fiscale pentru plata integrală a impozitelor locale cu anticipaţie.

Bonificaţiile fiscale pentru plata cu anticipaţie până la data de 31 martie a impozitelor locale datorate pentru întregul an de către contribuabili sunt diferențiate în funcție de modalitatea de plată. Astfel, în cazul achitării la Primărie – sala ghișeelor, Poșta Română, CEC, prin POS, ordin de plată, internet banking, se acordă o bonificaţie de 4% atât pentru persoane fizice, cât şi pentru agenţii economici pentru impozitele pe clădiri, terenuri şi autovehicule. Contribuabilii persoane fizice şi juridice care optează pentru plata online vor primi o bonificaţie de 8% pentru cele trei tipuri de impozite – pe clădiri, pe teren şi pe mijloace de transport.