Temperaturile medii vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă, se arată în prognoza pe patru săptămâni publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 21 martie – 28 martie 2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate în nord-estul teritoriului, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 28 martie – 04 aprilie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile nord-vestice, dar mai ridicate în restul teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nord vestice, dar și deficitar în cele sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 04 aprilie – 11 aprilie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toată țara. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și estice, dar și excedentară în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 11 aprilie – 18 aprilie 2022

Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.