Primăria Oradea dă azi în folosință cele 16 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, proiect finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu.

 

Staţiile sunt amenajate în 15 parcări publice, situate pe străzile: Codrilor – Aquapark Nymphaea, Parcul Traian, Dunărea, Tudor Vladimirescu, Ștefan cel Mare, Primăriei, M. Kogălniceanu, Universității, Splaiul Crișanei, Meiului, Islazului, Xenopol, Nufărului, Bulevardul Dacia și Ogorului.

„Încărcarea se va realiza prin aplicația EVConnect, care poate fi descărcată pentru sistemele IOS și Android, iar plata se face tot în aplicație, cu cardul. De menționat că, în parcările cu plată, pe locurile amenajate pentru stațiile de reîncărcare a vehiculelor electrice (parcări cu culoarea verde) se plătește taxa de parcare corespunzătoare, stabilită pentru fiecare zonă. În ceea ce privește tarifele pentru încărcarea vehiculelor electrice la stațiile de încărcare, acestea sunt: încărcare normală 22 kWh AC – tarif 1,49 lei/ kWh cu TVA inclus, încărcare rapidă 50 kWh DC – tarif 1,79 lei/ kWh cu TVA inclus”, precizează Primăria Oradea.

Montarea acestor stații de încărcare s-a efectuat în cadrul proiectului implementat de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională – „Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin montarea unor stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Oradea”.

Furnizorul acestor stații este firma Electrogrup, care a executat și lucrările de racordare și de construcții aferente acestei investiții.

Investiția se ridică la peste 3,6 milioane de lei, proiectul fiind finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Contribuţia municipiului Oradea este de 13,15%, iar finanțarea nerambursabilă de 86,85%.