OTL a actualizat, automat, valabilitatea abonamentelor elevilor din clasele I-XI pentru anul şcolar 2023-2024. La chioşcurile OTL vor trebui să se prezinte doar elevii care au împlinit vârsta de 18 ani, cu o adeverinţă care să ateste că sunt înscrişi în anul şcolar 2023-2024.

Elevii claselor I–XI care au card de calatorie şi sunt înscrişi, în anul şcolar 2023/2024, la o unitate de învăţământ de pe raza Municipiului Oradea beneficiază de gratuitate la transportul public local pe durata anului şcolar, prin validarea în mijlocul de transport a  cardului de călătorie, care este valabil până la data de 31 septembrie 2024.

OTL a anunţat că a actualizat, automat, valabilitatea abonamentelor elevilor din clasele I-XI pentru anul şcolar 2023-2024, fără obligaţia acestora de a se prezenta la chioşcurile OTL. În schimb, liceenii care au peste 18 ani (născuţi între anii 2003-2005) sunt rugaţi să se prezinte la punctele de încărcare a abonamentelor, pentru actualizarea valabilităţii, cu o adeverinţă care să ateste că sunt înscrişi în anul şcolar 2023-2024.

Elevii care nu au card de călătorie sunt rugaţi să se deplaseze la unul din punctele de preluare a datelor din Autogara Nufărul sau Rogerius, cu carnetul de elev vizat pentru anul şcolar 2023-2024 sau o adeverinţă de la unitatea de învăţământ, care atestă că sunt  înscrişi în anul şcolar 2023-2024, pentru emiterea cardului de călătorie.

OTL precizează că elevii din localităţile aferente Zonei Metropolitane Oradea (Borş, Sânmartin, Hidişelu de Sus, Paleu, Cetariu) beneficiază de gratuitate pe ruta de deplasare din localitatea de reşedinţă până în Oradea şi pe trasportul public local din municipiu. „Pentru a beneficia de această gratuitate, rugăm elevii să se prezinte la Punctele de vânzare OTL SA cu cardul de călătorie şi cu actul de identitate (pentru elevii peste 14 ani) sau actul de identitate al părintelui (în cazul elevilor sub 14 ani)”, menţionează OTL.

Elevii clasei 0 vor primi cardurile de călătorie la şcoală, după începerea anului şcolar şi centralizarea listelor emise de şcoli.

Începând de azi, 5 septembrie - Trasee deviate pentru şase linii de autobuz

OTL a anunţat că, din cauza lucrărilor edilitare care se execută pe str. Traian Moşoiu, lucrări care necesită restricţionarea traficului auto, vor fi deviate traseele liniilor de autobuz 10, 20, 24, 29, 30 şi T3, începând din 5 septembrie, până la finalizarea acestora.

Autobuzele care circulă pe traseele liniilor menţionate vor vira dreapta, de la intersecţia străzilor Piaţa Unirii cu Avram Iancu, pe sensul de mers către staţia Emanuil Gojdu, pe str. Avram Iancu - str. Evreilor Deportaţi - Sinagoga Ortodoxă.